Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlý leprechaun byl po staletí uvězněn v pradávném stromu. Díky náhodě je uvolněn během oslav Dne Svatého Patrika. Netvor začíná krvavou pomstu na potomcích lidí, kteří ho kdysi uvěznili. (LIVINGDEAD)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keďže je to Syfy, čakal som sračku ako bič, napokon to ale bolo celkom dobré - teda na TV produkciu. Vraždiaci Leprechaun zbierajúci zlato tu už bol v staršej a omnoho komediálnejšej a vydarenejšej forme, tento tu ale nemá so sériou z 80. rokov nič spoločné, vyzeral totiž úplne ináč a neprehovoril ani jednu vetu, ale vlastne ani nemusel. Vrážd bolo dostatok, gore nič moc, maska príšerky na moje počudovanie celkom ušla a hlavná hrdinka pomerne znesiteľná, takže OK, nebol to úplne márny pokus, aj keď stálych odporcov nízkorozpočtových hororov od tejto spoločnosti to najskôr (tradične) neosloví. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Malé mestečko si kedysi prežilo drsný masaker na Deň sv. Patrika, o ktorom sa dnes už nehovorí. Dokonca sa tu po 66 rokoch rozhodnú tento deň znova oslavovať, čo však nedopadne dobre, keďže sa práve vtedy mladej fešande podarí vyslobodiť zo starého stromu vraždiaceho leprechauna. Drew Daywalt je hororový talent, o čom presvedčil už vo svojich vydarených shortoch a hoci v celovečernej tvorbe sa zatiaľ ešte celkom nerozbehol, toto mu vyšlo. Pre SyFy natočený horor pod názvom "Leprechaun's Revenge", ktorý si však následne uchmatol aj hororový festival „After Dark“ a vydal ho s názvom "Red Clover". Chcelo by to síce trochu pritvrdiť a znížiť off-screen zľahčovanie, i keď je to pochopiteľné, keďže to bolo točené s ohľadom pre TV akceptovateľnosť. Ale nenudil som sa, bolo to pekne spracované, slušne odohraté, napínavé, leprechaun nebol žiadny CGI shit, ale poctivý „man in suit“ a keď sa rozbehol tak tam prekvapivo (a potešiteľne) zamordoval aj postavy, ktoré by som na smrť netipoval, takže som vcelku spokojný. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela překvapení... Filmy od Syfy mám pro jejich naivitu a amatérské zpracování docela rád, ale tenhle kus je obstojně zvládnutý s překvapivě vysokým bodycountem, slušně zahraný, se sympatickou hlavní hrdinkou (pro zrzky mám slabost) a slušně vypadajícím Leprechaunem... Gore sice mohlo být lépe zvladnuté a mohlo ho být více, ale na druhou stranu, jedná se o TV produkci, takže se není čemu moc co divit... Pokud chcete nenáročnou podívanou na deštivý nedělní večer, s tímhle kusem chybu neuděláte... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Syfy tentokrát vytáhlo leprikona, legenda která mě bavila v serii Leprechaun s Warwickem, tentokrát tu je velkej hnusnej hajzl kterej se s nikým nemazlía vraždí kohokoliv. Nemůžu říct že to je zklamání ani překvapení, jen to prostě dobře zvládnuté béčko od Syfy s kvalitníma maskama. Leprechaun vypadal fakt kvalitně a s vraždama se nepáral. Co ale trochu zklamalo že přeci jenom se ukázal málokdy a scény s hercema byly spíše srandovní, navíc Zane se tu moc nepředvede a na toho jsem se těšil nejvíce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit přátelé, ale tento společný výtvor Syfy a After Dark Films nemá s nechvalně proslulou Leprechaun sérií nic společného. Do režisérského křesla navíc usedl režisérský anti talent Drew Daywalt, jehož krátkometrážní kousky jsou až na pár světlých výjimek opravdovou katastrofou pro nejednoho hororového fanouška a scénář si vzal na mušku další „borec“ Anthony C. Ferrante (mimo jiné tvůrce Žraločích tornád). Pěkná to sebranka jen co je pravda. Kupodivu však jejich výtvor nedopadl totální katastrofou, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dá se zde místy narazit na zajímavou atmosféru a díky vysokému počtu mrtvých se divák ani moc nenudí. Samotný Leprechaun sice nevypadá zrovna dvakrát vábně a do svého obtloustlého předchůdce (skřeta v zeleném klobouku) měl hodně daleko, ale doslova miloval zabíjení a tak dojde i na několik zajímavých gore scén a krvavých cákanců je tu taky dost. Což samozřejmě musím přičíst k dobru. O dost horší už to však bylo s kvalitou samotného příběhu. Je tu dost zbytečně otravných pasáží, kdy se nic zajímavého neděje, Leprechaun snad ovládal teleportaci, jinak si nedokážu vysvětlit tak rychlé přesuny mezi městečkem a lesem – no a pak se blbec nechá přejet autem…Co se hereckých výkonů týče, tak ty taky nebyli zrovna oslnivé, přesto ani ty nepatřili mezi nejhorší. 40% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Sedmicka vraj prinasa stastie,ale v tomto pripade to vobec neplati,bieda a utrpenie,strasne vela kecov,malo akcie,vrazdy slabe,taktiez gore efekty,plusom je sympaticka hlavna hrdinka a odporny netvor,suma sumarov nic moc...:-) ()

Reklama

Reklama