Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (278)

derive 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde se nic moc neděje a člověk u něj může hezky relaxovat a užít si jeho jednoduchost. Tohle ale pro mě bohužel nefungovalo. Nevím no, přišlo mi to takové divně nepřirozené... ()

Jana8458 

všechny recenze uživatele

Opravdu sympatičtí herci, kromě Cassidy, která mi opravdu nesedla a proto mě celkem rozčilovalo, že ho to k ní táhlo. Jinak se na film dalo koukat. V poslední době vidím čím dál více filmů, kdy takhle useknou konec a vy musíte přemýšlet jak to dopadlo. Nemám to ráda. Jsem radši když mi ukáží konec, i kdyby to dopadlo špatně. Takže film hodnotím průměrně. ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Takové obyčejné povídání o obyčejných teenagerech, kteří spolu začali chodit. Vážně, řekla bych, že se ve filmu vlastně nic nestalo, až na to, že se hlavní hrdinové snažili propít k smrti. Ocenila jsem, že hlavní hrdinové skutečně působili "obyčejně", že je pro jednou nehráli Barbie a Ken. Jejich jednání mi ale občas přišlo trošku postavené na hlavu (např. Aimee musela tupě souhlasit se vším co Sutter řekne a udělá, celá se změní k jeho obrazu). Možná obraz dnešní mládeže, možná jen sled divných událostí slepených do jednoho příběhu. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový film, který je tak naivní a romantický, až je to kýčovité, ale to vůbec nevadí pro teen to bude film právě pro ně, por nás už trochu odrostlejší se na tento žánr díváme tak trochu s odstupem a realističtěji,ale to vůbec nevadí, bylo to všechno miloučké a dobře dívatelné, ()

Dzegr 

všechny recenze uživatele

"V porovnání s ostatními jsem nezažil tolik strastí. Něco se občas přihodí, ale to se stává. Tím skutečným problémem v mém životě, tou skutečnou strastí, jsem já. Vždycky jsem to byl já. Co si pamatuju, vždycky jsem se obával ... selhání,... že lidi zklamu,... že jim ublížím,... že oni ublíží mně. Myslel jsem si, že když se uzavřu a soustředím se na jiné věci, na jiné lidi, že když budu dokonce apatický, nic nebudu cítit, tak se mi pak nic nestane. Podělal jsem to - nejenže jsem vytěsnil bolest, ale i všechno ostatní, dobré i zlé, až nezbylo vůbec nic." ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

ComingOfAge filmy tento rok šľapli na pedál a na svetlo sveta sa dostal aj Spectacular Now, ktorý svojím príbehom a ľahkosťou, ako je zobrazený určite upúta širšie publikum. Podľa môjho názoru na približne rovnakej úrovni ako Kings Of Summer alebo Way Way Back, hoci trošku ťažkopádnejší rozbeh príbehu a vývoja postáv. 75% ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Vyborne napisana teenage drama, ktora nepotesi, ani nezarmuti, ale clovek sa zamysli ci je mozne vobec najst v amerike tak vyspelych dvoch stredoskolakov pri komercnom pretlaku hnilej americkej smotanky a vsetkych tych socialnych sieti. V tomto filme je nieco real co sa tazko hlada, toci a uveri. Mozno je to ten zaujimavy balanc medzi real vs dream. Mozno to bola len nadherna Shailene Woodley bez riasenky a Tellerov prirodzeny Elvisovsky uskrn. Niekedy mzono staci dvoch zaujimavych ludi proste len nechat hovorit..hrat..zit a moc do toho nezasahovat. Velmi pekny film. Shailene je neuveritelne talentovana herecka! 8.5/10 ()

erapo 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase sa naozaj rozsypalo vrece s tým žánrom. A ako tu už niekto spomenul, najlepší coming-of-age tohto roku (2013). Len by som ešte chcel vypichnúť výkon mladej Shailene Woodley. Neuveriteľné ako sa dokázala vžiť do svojej úlohy. Už iba kvôli jej výkonu sa to oplatí pozrieť. PS: Milujem takéto konce ;) ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, ktorý vás osloví. Je prirodzený a v niektorých scénach som mala dojem, že to nehrajú ale deje sa to naozaj. Obaja hlavný herci svoje úlohy zahrali fakt dobre aj ked Miles Teller, není to úplne best actor ale dúfam, že sa postupne vypracuje lebo talent má. Prirodzené prostredie, žiadne poprekrúcané scény preto film hodnotím kladne ale nie na úplne výborný film. Určite si ho treba pozrieť, konečne nie žiadna americká gýčovka. ()

Turby 

všechny recenze uživatele

Dost se mi to líbilo, protože je tu hodně dobře ukázáno, jak to chodí ve skutečném životě. Přesný příklad toho, když se dva rozejdou a každý si někoho najde. Někdy se vám podaří najít někoho lepšího, kdo vám rozumí a miluje vás, ale u většiny případů je to jen náplast na bebíčko. Taky tu můžete vidět, že když si hrajete s lidmi a nevážíte si toho co pro vás dělaj, tak skončíte sám a v prdeli. Pozitivní pak je jen to, že cesta ze dna vede už jen nahoru, ale musíte se odrazit. Zkrátka člověk si uvědomí krásy života, až když pozná jeho strasti. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Z filmu som mala veľmi neodbytný pocit, že kniha je lepšia. Čo je zvláštne, keďže som knižnú predlohu nikdy nečítala. ()

Marci1993 

všechny recenze uživatele

Hledání sama sebe. Občas zdlouhavé, nudné ale také vtipné, bolestné a nakonec úspěšné.. Skoro přesně jako v životě 4**** :) ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Zase jedno z vysokých hodnotení, ktorého dôvod mi je záhadou.. Hlavná postava bez šarmu, charizmy..ten chalan je skratka škaredý ako čertov ko.ot. Vôbec sa nehodil na tú rolu. Hovadzsky mi vadí, nudí a rozčuluje. Ešte som to nedopozeral, hodnotím za jazdy. Ale zrejme to asi vypnem..úplne zbytočný film. ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá jak se mi ten film líbil. Pokud o porovnám s normálníma teenage filmama je to lepší než většina z nich ale pokud to porovnám s ostatními filmy tak zase něco tak super to nebylo. Pro mě to byl především film jenž mi pomohl pochopit co lidi viděj na alkoholicích. Pro mě je to jen alkohol ale pro ostatní je to všechno jen ne ten alkohol. Asi nedávám moc smysl. Je hezký jak je to realný ale na druhou stranu to ve spoustě věcích tak úplně reálný není. No nevim. Něco mezi třema čtyřma hvězdičkama ale asi spíš ty tři. ()

TinoArts 

všechny recenze uživatele

Totálne nesympatický hlavný hrdina, ktorému som neveril ani slovo. Nechápem tak vysokému hodnoteniu. V máloktorom inom filme som si takto uvedomoval to pribrzdené zmýšľanie postáv. Opäť jeden z filmov, na ktorý sa ľahko zabúda. 50% ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Kouzlo okamžiku, je varovaní pro mladé lidi, aby nemysleli jenom co je ted, ale taky co bude v budoucnu a uvědomit si svoje činy dříve a co nejdřív je napravit než bude pozdě něco s nimi udělat. Příjemné drama pro nás mladé snílky. :) 55% ()

pryskuda 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem pro jakou věkovou kategorii byl film natočený. Snad tak 5-10 let. Dialogy i děj naprosto naivní, nechápu to vysoké hodnocení. Nesympatický hlavní hrdina s permanentní kocovinou, přítelkyně, která by mu snad i sople olizovala, z abstinentky se stala horlivá konzumentka obsahu placatky, jen aby se zalíbila. Nuda, nuda,nuda.. ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama