Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (278)

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Asi tak po hodině a čtvrt to začne být i docela zajímavý, jinak mě spíš fascinovalo, jak se o takovém nesmyslu, jako přítomný okamžik, dá udělat film, asi kouzlo nebo co. A pak jsem si říkal, co všechno s lidmi dělá láska, resp. k jakým momentům se uchýlí (sundat si tričko už je určitý rituál). Mohlo to být mnohem lepší a ze strany té holky snad i cudnější, ale taky mnohem horší, tedy romantičtější, ale naštěstí to uhráli. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy, zaujímaví mladí herci, pekný príbeh a happy end. V rámci žánru niečo podobné ako sfilmované knihy od Sparksa. 95 minút bolo tak akurát a ja som si film celkom užil... 65% ()

kikin01 

všechny recenze uživatele

Zlatá střední cesta. Nemůžu si pomoct, ale dramatická linie tam jaksi vázla, což je teda sakra škoda a určitě bych šel ještě výš, ale jedna opravdu dramatická scéna to nezachrání, bohužel. Ale nebudu jen mumlat, celé je to přirozené, hladké, romantické a hlavní hrdinové si k sobě přece jen našli cestu, stejně jako nakonec já k tomuto snímku ..... ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Super. Toto mi naozaj chutilo. Fantastické herecké výkony, veril som asi úplne každému a každé jedno slovo. Som rád, že sa nekonala žiadna zbesilá jazda typu Project X, ako sa to spočiatku javilo. Bol som rozhodnutý, že to dnes bude za 5*, ale v závere film pre mňa z nepochopiteľného dôvodu stratil tempo a jedna musí dole. Napriek tomu hlboký divácky zážitok. Bravo. ()

zazka 

všechny recenze uživatele

Nechápem čo ľudia na tomto filme vidia...Nesympatickú dvojicu, ku ktorej si za celý čas nevytvoríte vzťah? Permanentne opitého teenagera? Ukážku zlého rodičovstva? Pre mňa je toto proste jeden zbytočne nadhodnotený film, ku ktorému sa nevrátim. ()

mandella 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se nechala nachytat na skvělý trailer! Ale ne, nebylo to pro mě žádné zklamání, jen první hodina a půl byla celkem nudná. Linky mezi oběma hrdiny se budovaly pomalu a dost mi vadilo ono americké "jsi génius, máš na všechno, bla bla bla". Prostě ta vata, pomocí které se dneska lidi spolu baví. Čišela z toho prázdnota a až na konci filmu jsem pochopila, že to tak mělo být. A se Sutterovým prohlédnutím jsem prohlédla taky. Takže konec to zvedl, ale průběh nezáživný, tak jenom tři hvězdy. ()

Arehanah 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drámo. Obyčejné životní příběhy úplně obyčejných lidí. Závěr samozřejmě happy, což se mi u dramat tak trochu příčí, a ty dialogy - BOže! 2* dávám za Tellera a Woodleyovou - z jejich strany velmi dobře odvedená práce. ()

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Niekedy nastane čas, kedy bezstarostné, nezodpovedné maniere nahradia rozhodnutia pre "vyššie dobro". Príbeh je sám o sebe dobrý. Na jedne strane stojí Aimee, ktorá je tak dobrá, tak chápajúca, tak naivná, že pôsobí mierne presladene, až nereálne. Na druhej strane Sutter a jeho životný štýl YOLO. Ako to už chodí, protiklady sa priťahujú a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Herecké obsadenie Suttera bol veľký krok vedla. Nespĺňal ani jeden atribút postavy, ktorú reprezentoval. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Oznaceni komedie si tenhle film urcite nezaslouzi.... je to po delsim case jiny, daleko opravdovejsi a zajimavejsi pribeh americkych maturantu.... naprosty opak vsech tech "muzikalu ze stredni" a je to jen a jen dobre ;) *thumbs UP* ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film, který by mi tématicky velmi seděl, a není to vyloženě špatné, bohužel jisté věci mi zde nesedí. Jednak představitel Suttera, jehož chemii s Aimee zkrátka nevěřím. Pak mi neseděly některé nepříliš životné dialogy a ani myšlenkové přerody hlavního hrdiny podle mého nevyznívaly dvakrát věrohodně, cítil jsem za tím spíš autorovu svévoli než nějaké realistické ztvárnění. Aimee by v reálném světě musela jasně cítit Sutterovu rezervovanost a nepříliš velký zájem. Alespoň všichni diváci to museli jasně vnimat, narozdíl od té dívky. Nejslabším momentem pak bylo, když Aimee doslova smetlo auto vinou blbých keců Suttera a nejen, že se jí zcela nesmyslně vůbec nic nestalo, ale ani její vztah k Sutterovi to nijak nepoznamenalo. Chápal jsem ale tvrzení Suttera - rozešel jsem se s ní, abych jí neublížil. Tohle přesně říkají zbabělci, kteří si lžou sami sobě, aby si svou vlastní slabost nemuseli přiznat. Celkově lze říct, že látka podle mého byla zvolena dobře, ale potenciál nebyl ani zdaleka využit. ()

Mery235 

všechny recenze uživatele

hm.... Miles Teller mi sympaticky nebol uz od zaciatku, nechapem, ako prave on mal byt srdce kazdej party a mat krasnu priatelku.... a co na nom videla Shailene Woodley (mena postav neviem)...tak to uz vobec nechapem... no na filme ma fakt ze nic nezaujalo, hudba o nicom... a pribeh tak prazdny, ze sa mi chcelo ist spat a aj som isla, takze sa priznavam, ze to dopozerane nemam, no ani nechcem... bolo dost otravne a nemam chut sa k tomu vratit... Shailene mam ako herecku rada, naozaj to vie a ide jej to, je sympaticka a vsetko, len v tomto filme akosi nic... ani dve hviezdicky som nechcela dat, ale nebudem az tak zla...raz a stacilo :) ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s kleopatrou. Hlavní hrdina nebyl nijak zvláštní, charismatickej ani hezkej. Do role měli obsadit někoho jiného, zatímco Shailene je parádní. ()

Jason13 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mi naprosto, totálně sednul. Neklasická romantika se sympatickou ústřední dvojicí. Tellera jsem si oblíbil ve dvou chlastacích komediích takže tady jsem s nim neměl žádný problém. A Shailene Woodley jsem sice viděl poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Tahle krásná a talentovaná mladá slečna stojí jistě za pozornost... EDIT: Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu už jsme tu v modrý barvě. :( Ale pro mě je to jeden z "nejčervenějších" filmů roku! ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Nevím, no. Film stěží dokázal udržet mojí pozornost, většinu času se tam tlachaly banality v přiblblých dialozích a ať jsem se snažil sebevíc, s nesympatickým hrdinou jsem se nedokázal ztotožnit ani minutu a jeho jednání mi přišlo absolutně debilní. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Film má určitou myšlenku a poselství. Shailene je herecké slunce, přirozená, krásná, zkrátka radost se na ni dívat. S Milesem jako hlavním hrdinou jsem měla problém. Neseděl mi tam. To, že po celou dobu popíjeli z placačky....nevím no. Chápu, že to mělo vystihovat to, jaký Sutter je/byl, ale jako divačku mě to vůbec neoslňovalo. Takže dvě hvězdy, pro Shailene. ,,Musíš žít v tomto okamžiku" ,,Je fajn žít jen pro teď, ale nejlepší na ,,právě teď" je, že zítra přijde znovu." ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Neodporúčam pozerať, ak na to nemáte náladu. Fakt je to pomerne pomalý film, kde niektoré reakcie môžu liezť na nervy. V polovici filmu som sa začal aj dosť nudiť. Celkovo to však malo čosi do seba, film ma prinútil zamyslieť sa, a myslím, že celkom môže povzbudiť k tomu, aby sa človek nevzdával a nezmieroval s vlastnými predstavami o sebe a budúcnosti, ale bojoval o to lepšie. ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama