Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (278)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Miles Teller začínal ako ten týpek ktorého ste poznali z nejakej ožran party, ale poslednú dobu otočil list a začal baliť namiesto sexi kočiek s pivom v ruke, obyčajne slečny/študentky/panny z Divirgencie. A je to celkom obyčajný film. Medzi hlavnými hrdinami sa to nesie raz na vyššej a raz na nižšej vlne, ale ani raz ta vlna nebola tak veľká, že by si zaslúžil film vyššie hodnotenie. Ale inak sympatický film. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní som si uvedomil, že sú dve typy tínedžerských/coming-of-age filmov: 1. primárne tínedžerské, ktoré sú určené pre vekovú skupinu, o ktorej sú; 2. primárne coming-of-age, ktorú sú síce o tínedžeroch, ale točia ich ľudia s komplexom Petra Pana pre podobných ľudí. Prvá polovica, je hrozne ubíjajúca tínedžerská báchorka a je určená hlavne pre násťročných. Dokonalým príkladom je strašne klišé postava Aimee, čoby utiahnutej nie príliš peknej knihomoľky, ktorej v jeden deň na dvore zaspí ožratý hlavný hrdina = hviezda strednej školy. Oh dear! Chvalabohu druhá polovica to výrazne ťahá nahor a na 60% to u mňa vytiahol skvelo nejednoznačný posledný záber. Každopádne viac by sa tomu hodila forma knihy, keďže mnohé scény si doslova pýtajú o zachytenie myšlienok hlavného hrdinu a nie je ani tak dôležité, čo sa deje ako to, ako to on vníma. 60-% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Stojí ja to hlavně díky skvělým výkonům Milese Tellera a Shailene Woodleye. V hlavnim hrdinovi se uvidí asi skoro každej kluk. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Miles Teller mi z nějákého důvodu není sympatický, tahle role se na něj ale docela hodila. Shailene Woodley mám naopak docela ráda a to byl vlastně důvod, proč jsem na tenhle film přišla. Byl to příjemný film, první půlka mi ale přišla zajímavější, pak se to trochu vleklo. Chování hlavního hrdiny přišlo občas hodně podivné a tak něják jsem nechápala o co mu jde a jestli to na Aimee hraje nebo nehraje, ale bylo to milé překvapení, něco mezi 3* a 4*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavná dvojka mi teda dva krát sympatická neprišla, aspoň spočiatku nie, no napriek tomu ma nepateticky, neamericky podaný príbeh dospievania a životných problémov vcelku zaujal. A predovšetkým by som vyzdvihol vedľajšiu story line otec-syn a Sutter-Cassidy, ktoré vo mne vyvolali viac pocitov než všetky zaľúbené aj nezaľúbené scény s Aimee. Linka otec-syn v sebe skrývala niečo vyslovene nešťastného, čo od svojho počiatku nemalo zmysel hľadať a kľúčová postava so svojou Cassie, tam to bolo vystihnuté v podstate záverečnými slovami "vždy budeš môj najobľúbenejší bývalý", svojím spôsobom mimoriadne smutné lúčenie, aj keď to žiadna z postáv nepovedala nahlas, bolo im to vidieť na očiach. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Ve finále je to i přes notoričnost hlavní postavy vlastně dost střízlivý a smutný film, který feel-good indie poetiku chytře konfrontuje s realitou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film si ma získal svojim zvláštnym, nešpecifikovateľným kúzlom. Človek by to ani nečakal, obsahová stránka nepriniesla nič nové a vlastne ani nič tak emočne vypäté, aby som z toho padol na riť. Snímok si len tak pomaličky plynul svojim tempom, pričom ma každú chvíľu pohladil na tvári. Veľký podiel na tom má samozrejme ústredná dvojica, ktorá svoje postavy zvládla nielen výborne ale hlavne realisticky, scénky ako vystrihnuté zo života, tie milostné nevynímajúc. Veľmi milý, pozitívny príbeh, ktorý vyústi do pekného romantického rozuzlenia. 75/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

***** už len za ten posledný záber. Woody Allen taký použil v jednom zo svojich najlepších filmov a zapôsobilo to na mňa rovnako. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Milé. Dospívající. Woodley je pro mě momentálně objev, protože v čem ji vidim, tam se mi líbí. Prostě přirozená - svá :) každopádně zajímavej snímek, který je pořád aktuální díky svému tématu :) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vypadá jako prostější verze teenagerských romancí ve stylu Cruel Intentions, 10 důvodů proč tě nenávidím nebo Taková normální holka. Akorát hlavní hrdina nevypadá moc jako sympaťák, nevíte, jestli je vychcanej, parchant, nebo ve skrytu duše dobrák. Aimee (na sympatickou Shailene Woodley se zase rád někdy podívám), se kterou se dá dohromady, je taková šedá myš, a vy jen čekáte, kdy se to posere. A čekání se natahuje (pozor, není to nuda), film nabírá na vážnosti a přináší sdělení lidem jako jsem třeba teď já, že nejde se jen tak bincat odnikud nikam, ale mít cíl. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh **** | hudba ** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak Miles Teller, tak Shailene Woodley jsou podle mého dobří herci, a celý příběh na nich koneckonců dost stál. Jinak mě tam toho ale bohužel moc nezaujalo, za což mohla celá ta dějová linie, která byla podivně nevyhraněná a obyčejná, interakce mezi postavami navíc spíše klidné a nepříliš konfliktní... ale když se nad tím zamyslíme, právě tím je tento film možná "speciální" - že působí tak přirozeně a nevyumělkovaně. Nikdo z postav tam vlastně nemá do extrému vyhrocený charakter. Jsou to zkrátka postavy ze skutečného života. Jen je škoda, že aspoň ten konec nebyl silnější, vyzněl tak nějak do ztracena a zanechával spíše negativní pachuť. Ale o tom to nejspíš mělo být - v tom asi tkví ta síla přítomného okamžiku. Skutečně hodně naturalistický film. ~(3,2)~ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaná a vlastně ani nevím proč. Film má všechny předpoklady k tomu, abych seděla na obláčku a přitom sedím normálně na chodníku. Mám ráda takové dvojice, filmy, náměty a přitom jsem se nudila, ústřední dvojka mi přišla trochu hloupá a dost nezajímavá. Aimee se hihňala, vadilo mi, že tam nebyl rozvinut, alespoň nepatrně její konflikt s mámou, když už to tam bylo několikrát řečeno, navíc by to přispělo ke změně její osobnosti, aby to nebylo hned ze dne na den a Sutter, no, vlastně se mi líbil přesně takový jaký byl. Mrzí mě to za mě, chtěla jsem být okouzlena.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Rok 2013 bol veľmi bohatý na skvelé comming of age filmy a tento im tróni; naozaj skvelý, nezávislý, zrelý... navyše ma vždy osobne poteší (na to si potrpím) ak sú vo filme krásne dievčatá a dobrá hudba a tento film mal oboje a požehnane; ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri podobným malých kvalitných a relatívne neznámych amerických filmoch ma stále viac a viac napadá, že dnes žijeme už v skutočne inej dobe, kedy je mainstream proste už iba trikový veľkofilm, nakrútený pred zeleným plátnom. Jedine že sa americký film nakrútený v reálnom prostredí s pár hercami presadí na festivaloch alebo dostane ceny a potom má šancu dostať sa do európskych kín. Ale asi je to už každému jasné a točím zbytočne. Mne sa to proste nepáči a v takých deväťdesiatkách by sa asi niečo v štýle Okamžiku do kín dostalo. No ale teda k filmu, ktorý ma zaujal, čo by som po jeho prvej polovici asi nepovedal. Od telefonátu s fotríkom to ale vystrelilo dosť vysoko a nešlo iba o tuctovú stredoškolskú maškarádu, ambície tu sú trochu vyššie. Napriek tomu mi tu niečo málo chýbalo, len na záver doplním, že Teller mi vzdialene pripomínal veľmi mladého Paula Newmana. ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Nic nového. Ta zajetá šablona příběhu, která se přenáší z jednoho romantického filmu na druhý, byla použita i zde. Když příběh ani scénář ničím neosloví, zůstává to na hercích. Když ale ani herci nic převratného nepředvedou... ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se s filmy typu The Perks of Being Wallflower roztrhl pytel. The Spectacular Now však za prvním jmenovaným tak trochu pokulhává. Herci mi od začátku nebyli nijak sympatičtí. Přirozenost děje i hluboké (avšak obyčejné) myšlenky to však zachránily. Dalo by se říci, že snímek sedl k mé dnešní náladě, vcelku jsem tedy spokojená. It’s fine to just live in the now. But the best part of the now is there‘s another one tomorrow. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Taká nejaká zmätená som ... na jednej strane mám veľmi rada takéto filmy a hlavná herecká dvojica hrala naozaj výborne a uveriteľne, ale na strane druhej Miles Teller mi strašne vadil, neviem prečo, ale vadil a nejako mi tam nejde dať tú štvrtú hviezdu, niečo mi tam do nej chýba. A na konci zase raz parádny song https://www.youtube.com/watch?v=ZPxQYhGpdvg ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal stopováním Mary Elizabeth Winstead, hraje tu malou roli Sutterovy sestry. Dlouho čekáte, že něco musí být, až nakonec zjistíte, že to bylo jedno velké klišé, povrchní příběh, nudné zakončení. Hlavní hrdina trochu presleyovského typu. Tragický dabing SDI pro HBO, v němž Miroslav Saic mluví všechny mužské postavy nad čtyřicet... ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama