Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (279)

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Čakať týždne na film a zažiť sklamanie - úzus na porazenie. Prísť k výbornému filmu ako slepé kura k zrnu - na nezaplatenie. Hneď z kraja treba poznamenať, že atraktivita námetu nie je najsilnejším prvkom The Spectacular Now. Začína a približne aj končí v rovnakých bodoch ako mraky podobne ladených snímok. A žiadny prelom medzi tým - či už dejový, alebo naratívny. Ponsoldt smeruje všetku pozornosť na hlavné postavy, hlavne Suttera, maturujúceho mladíka, ktorý, ako to už veľakrát býva, nevie čo so životom. A síce ich necháva prechádzať labyrintom konvenčných problémov (zapálené lýtka, neúplná rodina, nejasná vízia budúcnosti), vodí hercov tak nakrátko a pritom tak nenásilne, až si človek skrátka s potmehúdskym úsmevom musí povedať “sakra, to predsa nemôže byť hrané!“ Azda najlepšie to z môjho pohľadu odráža dvaapolminútový záber po plese. Niekedy to proste bohato stačí. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Film půvabný svou realistickou přirozeností a kouzelnou romantikou. Přitom dokáže velmi umně a nenásilně vygradovat své dramatické pozadí, překvapit či býti přemýšlivým. Kouzlo přítomného okamžiku nabízí kouzlo skromného, ale citlivého příběhu ze života, kde emoce dokáží býti současně překážkou i vodítkem k překonání strachu z budoucnosti. Výborně obsazená hlavní dvojice zážitek ještě zesiluje. Hledáte-li primárně komedii, nenechte se zmást žánrovým popisem, tento film cílí úplně někam jinam, humor je pouze náznakový a jen v míře potřebné. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu by klidně mohla být pěkná...hniloba pro patnáctky..A co se mi na tom líbí, že to filmový mástři nenechali zajít až tak daleko a především k téhle cílové skupině a filmu nasadili určitou kapku poselství a nevyumělkovaný herce..Průměrný, sledovatelný, pěkný. Někdy trochu moc nesmyslných přihlouplých dialogů. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale role Suttera M. Telleremu naprosto sedla, a klidně bych i uvěřila tomu, že je tenhle nápaditý herec v reálu úplně stejný. Jeho kouzlo přítomného okamžiku výborně doladila S. Woodley, která si mé sympatie pomalu, ale jistě získává s každým svým filmem více a více. Určitě není tahle debatující romantika pro každého, ale já mám tyhle cestující vztahy skrz časovou smyčku ráda, a ti dva vedle sebe prostě patří =) ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Když půl filmu přemýšlíte, jestli Shailene Woodley sluší víc dlouhé, nebo krátké vlasy, je asi něco špatně. A přitom je to škoda, námět byl super.. ()

Oňďo 

všechny recenze uživatele

Dosť zbytočný film. Podľa recenzie to malo byť o mladej láske dvoch ľudí, no namiesto toho to bolo celých 90 minút pochmúrne a mal som chuť dokonca vyhodiť TV von oknom len aby to už skončilo. Vďaka bohu za A Walk to Remember ! ()

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Nejsem na romantické dramata a už vůbec ne v podání americké produkce. O to více mě tento film zaskočil a nevěřil bych, že budu muset svůj názor na tento žánr zásadně přehodnotit. Geniální výprava a ničím nevtíravý příběh o jednom mladém člověku, který stojí na životní křižovatce a hledá svůj plán do budoucna i když tvrdí navenek, že pro něj budoucnost není podstatná. Skvěle ztvárněno, Miles Teller a Shailene Woodley předvedli podle mě svůj životní výkon. Tenhle film Vás dostane. ()

Morlok 

všechny recenze uživatele

"It's fine to just live in the now... but the best part about now is there is another one tomorrow. And I'm gonna start making them count." ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Největší letošní (2013) překvapení v dobrém slova smyslu a také jeden z nejlepších filmů. Od výběru herců po poslední klapku nemám moc co vytýkat. Udělat originální a ještě k tomu výborný coming-of-age film není vůbec jednoduché, zvláště pak v takové přemršti podobných snímků jako je v dnešní době, ale tohle mě opravdu nadchlo. Většinou si u podobných filmů, a ještě k tomu z USA, řeknete, jak nereálné to bylo, no já tomu uvěřil vše. Zvláště pak Shailene Woodley mě úplně odzbrojila svou upřímností a vžitím se do postavy. Tleskám ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Pekný film, to sa musí uznať. Ale Miles Teller hraje takého korunovaného blbca, že ani nemám slov. Shailene Woodley hraje síce naivnú, ale aspoň úprimnú postavu a oveľa sympatickejšiu ako je Sutter. A vetou: "Máš 17 a ešte nemáš žiadneho expriateľa? ", má úplne odrovnal. Are you fucking kidding me? ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Takovej šikovnej nenásilnej film... Nejvíc mě zaujala ta nenápadnost a vyrovnanost. Skvělý výběr herců, který mi dával pocit reálnosti... Byla to prostě obyčejná krása... ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Už předem jsem věděl, že to bude pecka, a taky jsem se na to připravil... Začátek vzal rychlý spád a Aimee se objevila dost rychle, seznámení dlouho netrvalo. Tommy si sice namlouval, že to nic není,ale padla mu do oka, tak jako mně. To co následovalo bylo parádní, všechny konverzace, pohledy a další události spojené s cestou autem ... perfektně zvládnuté. Moc komediální mi to nepřišlo a hlavně scéna, kdy Aimee vyhodí z auta byla dramaticky naprosto skvělá. Dá se říct, že jsem to prožíval silně a když jsem si už myslel, že konec nemůže být takový, jaký jsem si představoval, vše se změnilo. Závěrečný song Phosphorescent - Song For Zula tomu dodal úžasnou atmosféru a skvělý pocit při titulcích. Naprostá paráda, snad se najde víc takových filmů ... Počet hodnocení: 879 ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Ještěže to ve finále dobře vykradlo Dobrého Willa.Hlavní hrdina je hrozný ''sympat'ák''(na tečku od prvního záběru).Taky dobré jak celý film řídí nalitý (že prej mu to tak jde líp).Fajn kluk.2aPůl ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Forma v mých očích převálcovala obsah. Když vám nesedne postava, co stráví na plátně veškerý čas, není co řešit. Ani jsem se nesnažila přijít na kloub kouzlu Milese Tellera. Potencionálně dobrý scénář zmrazený výkonem hlavní postavy trošičku roztával s příchodem nadané Shailene Woodley. Takže s přivřenýma očima a mžouráním jen na jednu polovinu hrdliček dávám tři hvězdy. ()

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Já mám strašně ráda tyhle typy filmů, nicméně Kouzlo přítomného okamžiku určitě nepatří mezi ty TOP filmy. Upřímně říkám, že jsem čekala trošku víc, ale i tak to byla velice příjemná podívaná, která nenudila, měla sympatické herce a hezkej příběh. Chvilkama mi chování postav přišlo maličko divný, ale jinak mě film bavil. Je to super jednohubka. 60% ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Lehce romantický příběh ze života s na konci lehkým nádechem dramatu, který vlastně nikam nevedl. 35% ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama