Reklama

Reklama

Sarangbi

(seriál)

Epizody(20)

Obsahy(1)

V sedmdesátých letech minulého století se na univerzitě potkali dva mladí lidé, ale nebylo jim přáno. Sdílení jejich lásky jim bylo odepřeno. V současné době se stane něco neuvěřitelného – jejich děti se potkávají a vypadá to, že i u nich nebude o něžné city nouze. Jenomže nestane se jim to samé, co jejich rodičům? Nebude jim jejich láska odepřena? (Zíza)

(více)

Recenze (16)

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na můj první Jihokorejský seriál. A tím je Sarang-bi nebo-li Love Rain. Líbilo se mi tu hodně věcí jako například kamera, prostředí, HUDBA a co je nejdůležitější - herci. Do Jang Geuna Suka jsem se prostě zamilovala :) . Shlédla jsem s ním snad všechny filmy i seriály, začala jsem poslouchat K-POP atd................ Nesmím opomenout ani Yoonu tu mám také moc ráda a k JKS se vážně moc hodila. Tu lásku jsem jim věřila a i při opakovaném sledování jsem byla stále vtahována do pocitů hlavních představitelů. Dospěláky jsem ze začátku dost přeskakovala, ale taky nejsou úplně marní. Pokaždé když prší vzpomenu si na Lásku a Déšť a to je asi jedna z nejdůležitějších věcí u Doramat. Některé jsou nezapomenutelné. :)................ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

I když se snažím brát tohle dorama jako celek, pořád mám tendenci dělit ho na dvě části. První čtyři díly ze 70. let se mi strašně moc líbily. Celá ta doba je taková kouzelná, svěží a smyslná. Hlavním hrdinům šlo na očích vidět, že tahle láska je ta pravá. Do toho mé oblíbené "tři vteřiny", několik nádherných gest a citátů. Na přechod do současné doby jsem si chvíli musela zvykat, ale po nějaké době jsem tomu také podlehla. Jelikož měl příběh dospělých moc dobrý základ, jejich setkání mě dojalo více než prvotní oťukávání mladých. Je fakt, že Yoona nepatří mezi TOP herečky, ale Geun-suk to se svým talentem utáhl za oba. Celým seriálem hraje nádherná hudba, kterou si budu do uší pouštět ještě dlouho. Není to dokonalé, ale slabších 5* si to ode mě prostě zaslouží. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že se zde objevil nový seriál s Jang Geun-seokem, bylo mi jasné, na co se podívám, až zase jednou budu mít čas. Nelituji toho, že jsem zvolila právě Sa-rang-bi, ale přesto ho řadím mezi ty slabší korejské seriály, které jsem zatím zhlédla. První čtyři epizody, odehrávající se v minulosti, mě nudily – sice obsahovaly několik originálních nápadů, ale především jsem se pozastavovala nad jednáním postav. Při skoku do přítomnosti se to naštěstí zlepšilo a od té doby už mě to jakž takž bavilo, i když několik scén by se klidně dalo vypustit a celý seriál zkrátit o nudné chvíle. Nad jednáním postav jsem však žasla stále, protože se snad každá několikrát zachovala nepochopitelně a zejména ženy se zde mnohdy chovaly vážně pitomě. Také mi vadila nemožně zvolená hudba, tedy nudné slaďáky, obsahující nejméně desetkrát slovo sarang. Přesto však alespoň nějakou dobu budu na seriál vzpomínat ráda, zejména na sladkého Geun-seoka a Si-hua, hezké zahrady a květiny a Diamond Snow. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

První díly, odehrávající se v minulosti, mě ve sledování udržely zejména jenom díky vizuální stránce, jelikož byly poměrně hloupé a spočívaly v dost primitivní zápletce, která se u Korejců bohužel dost často opakuje, SPOILER: "dva chalani mají rádi jednu dívku - ten pravý jí získá - nemoc dívky - aby mu nebyla na obtíž, řekne, že ho nechce...". Na čtyři díly to opravdu stačilo, takže jsem byla ráda, že se začíná znova, tentokrát už v přítomnosti a následně mě příběh zaujal už mnohem víc, jelikož zde krásně shodili "třísekundovou lásku" na "třísekundového baliče" XD. Seriál nabral rychlejšího spádu, což velmi prospělo... poté ubylo vtipu a osudy dětí prvotních hrdinů se začaly míjet s jejich rodiči. Bohužel to zase upadlo do málouvěřitelných nevlezlých problémů a kolem 16-tého dílu už mě to dost vytáčelo.. a to je škoda. OST není špatný, docela jsem si ho i zalíbila, zejména instrumentální písně, ale v samotném seriálu byla hudba místy zbytečně překombinovaná s množstvím zamilovaných songů. Je to takové dobré klišé, takže za 3 hvězdy. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se těšila na skok do přítomnosti, protože upřímně první díly na mě byly přeslazené (nejsem zrovna romantikou posedlá osoba :-D ). Skok mě vůbec nezklamal, očekávaná změna hlavního hrdiny na arogantního, namyšleného a sebestředného frajera (který místo, aby dívce nabídl oblečení, tak jí vysleče, aby nebyla zima jemu :-) ) se opravdu konala. Jang-geun suk krásně ztvárnil mladého otce i syna, velmi pěkně se na něj kouká ;-). Ale vůbec by neuškodilo, kdyby byl seriál kratší. Zbytečné natahování - stejně každý věděl hned na začátku, jak to s mladými dopadne. Za mě 3* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od 24. září 2011 v Keimyung University v Daegu. (Pethushka)

Reklama

Reklama