Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jižní Pacifik

(série)
  • USA South Pacific
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Obsahy(1)

Dvacátá třetí sezóna se opět natáčela na ostrově Upolu v souostroví Samoa. Osmnáct odvážných trosečníků je rozřazeno do dvou kmenů – červeného Savaii a modrého Upolu. Mezi těmito soutěžícími jsou i dva hvězdní hráči z předešlých sérií. Můžeme se těšit na soutěže o imunitu a odměny. Posledních dvanáct soutěžících se sloučí do kmene Te Tuna a od této chvíle hraje každý sám za sebe. Vítěz této soutěže si odnese milión dolarů a titul „Poslední trosečník“. (Deco.20)

(více)

Recenze (79)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY South Pacific už před premiérou vznesl celou řadu otázek. Mimo jiné "Kdo budou vracející se hráči?" Po odpovědi na tu otázku se vyrojily logicky další. Proč Coach a Ozzy? Ti dva přece nemají žádnou rivalitu a ani nic moc společného. Jeff Probst si dovolil všechny vyvést z omylu, když prohlásil něco jako "Proč Ozzy a Coach? To je prosté, oba mají charisma, oba mají obrovskou fanouškovskou základu a ani jeden neumí pořádně hrát Survivor." To je věta, která je naprosto zásadní pro to, aby si člověk sezónu užil. Ozzy totiž předvádí svojí standardní šňůru výher topíc se ve vlastní aroganci, Coach za doprovodu ujetých historek a tai-chi dělá guru svojí sektě. Ač mají oba dva velkou moc, jeden strategickou, druhý fyzickou, ani jeden z nich pořádně nemá hru pod kontrolou. Ozzy zaslepený svým obřím egem nevidí, že fyzická hra nestačí, Coach zaslepený svým obřím egem nevidí, že za jeho zády každý kuje zradu. Vítěz: 4* - Jeden hráč ale vidí všechno. Nevýrazná nenápadná oplácaná holka jménem Sophie, která svojí ruštinou a diplomem z ekonomie uhrane jinak flirtuvzdorného Coache, tiše mu našeptává, co dělat, sem tam mu pohoní ego dotazy typu "pověděl bys nám, co znamená támhleto souhvězdí, ó všemocný Coachi?", sem tam zpacifikuje zbrklého Alberta ("Where's your strategic mind now?" = Sophierce Love!!!) s jeho nesmyslnými nápady na podraz (protože být součástí většinové aliance a mít kolem sebe obětní beránky pro poslední kmenovou radu je tak nějak mnohem logičtější a rozumnější než za každou cenu provádět blindside...) a neustále kryje Coachovi záda, a ve finále i nakonec v té vůbec nejtěžší a nejdelší soutěži Sophie nakope dolní záď i neporazitelnému Ozzimírovi, řečenému Arogantnímu. Většina diváků se baví nad Ozzyho atletickými výkony na Redemption Islandu, Coachovou zdánlivou manipulací kmene, Cochranovou zbabělostí, Brandonovým šílenstvím, a potom většina kroutí hlavou, když ten jediný zbývající normální a inteligentní člověk shrábne šek na milion dolarů. A já jsem naprosto spokojený. Vítězství Sophie je to jediné možné, které South Pacific na celé čáře vykoupilo a díky kterému South Pacific stojí za to. Oblíbenci: Sophie Clarke, Papa Bear ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Návrat dvou hvězd mě znovu potěšil. Ozzy patří mezi moje nejoblíbenější hráče vůbec a na Coache jsem zase změnil názor v Hereoes vs. Villains, takže jsem byl zvědavý jakou cestou se vydá tentokrát. Ozzy podle očekávání znovu dominoval v soutěžích i táboře. Byl jsem také zvědavý na jeho údajnou aroganci. Nebudu tvrdit, že jsem ji neviděl, ale zrovna on si to opravdu může dovolit a nebylo to nic strašného. Bohužel nejdůležitější soutěž projel, takže se neopakovalo velkolepé vítězství z minulé série. Na druhou stranu je nutno dodat, že soutěže, šité jemu přímo na míru, také nechyběly. Coach sice pokračoval na náboženské vlně a v kecech o poctivosti, ale bylo vidět, že si to znovu neskutečně užívá a stmeluje kmen. Když pak v nejdůležitější fázi přiměl Cochrana přejít, tak bylo jasné, že hraje svou nejlepší hru a vítězství není daleko a taky nebylo. Bohužel se ke konci trošku sesypal, hrál zoufale na všechny strany, krmil Ozzyho soubojem titánů ve finále, místo aby vyloučil šedou myš, která neměla žadné nepřátele v porotě. Shrekova nevěsta je snad tím nejhorším vítězem. Celá finálová trojice to slušně schytala. Zásluhu na tom měla drsná porota, která si nebrala servítky a málem z finále udělala slzavé údolí. Mezi zajímavé hráče bych zařadil klauna Cochrana a také Brandona, který sice hrál naprosto tragicky, ale jeho vnitřní souboj dobra se zlem byl epický. Favorit: Ozzy, Oblíbenci: Coach, Whitney, Cochran. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coachův křesťanský tábor, recitály, uctivé kuchání ryb, bikiny jako největší nepřítel a sektářství za hranicí snesitelnosti. průhledný vývoj zachraňuje Ozzyho fyzička, new slayer was born ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série je sama o sobě slušná. Fanoušci Survivora už jsou zblblí a jakmile to nemá 16 blindsidů, není to podle nich dobrá sezóna. Série jako tato a i ta minulá jsou ale rovněž důležité! Je potřeba, aby ta soutěž byla průhledná. Aby skutečně někdy aliance vydržely. Aby divák nenabyl pocit, že veškerý průběh je vlastně hra na náhodu. Takový dojem jsem měl naopak z těch sérií plných zrad a podrazů. Že to prostě dotáhne do konce ten, kdo má štěstí a podraz se mu vyhne. Zde i v minulé řadě to dotáhli do vítězného konce ti, kteří si tuto pozici skutečně od začátku budovali nejlépe. I blindsidy se přejí a konkrétně já jsem rád, když rozumím tomu, proč někoho vyhodili a je to pro mě klíčové k tomu, abych téhle reality show důvěřoval. Ozzy a Coach jsou nejdůležitější postavy téhle sezóny, ale i mimo nich je tu celá řada pozoruhodných postav, zejména Cochran a Brandon. Ale také tři velmi inteligentní lidé, kteří se tak trochu báli něco podnikat, ale potenciál měli velký - Sophie, Jim a Albert. To je na jednu sezónu poměrně velké množství zajímavých charakterů, není to jako minule, kdy kromě Bostona Roba a Russela zbýval pouze Phillip.. Bohužel South Pacific je šíleně zamořený náboženstvím, který sem přitáhli hlavně Brandon a Coach a v některých fázích je to až nechutné. Dále je čím dál tím průhlednější, jakým stylem CBS stříhá díly i upoutávky, takže je relativně snadné odhadnout, co se stane. Mám pocit, že je stále méně a méně záběrů z života kempu, že se vlastně jen soutěží, pár záběrů na moře a kmenovka. Mám čím dál tím větší pocit, že toho o spoustu přicházím, což mi často potvrdí díly A Closer Look. Vadí mi, že se CBS snaží za každých okolností dělat z vyloučení drama, i když je to jasné. Vždycky některá z postav řekne, že by vlastně mohla volit i někoho jiného, i když je to nesmysl a nakonec tak samozřejmě nevolí. Skoro to vypadá, jakoby tyhle řeči od nich CBS vymáhala. Dále zde byla opravdu očividná snaha dostat Ozzyho hodně daleko, jednak díky institutu Redemption Islandu, tak kvůli tomu, že mu podsouvali soutěže na tělo (včetně dvou, které suverénně vyhrál v Cook Islands). Čím dál víc je ze Survivora cítit umělost (viz 14. díl a stojan s imunitou po Jeffově pravici před samotnou soutěží), ale je to samozřejmě pořád velká zábava. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery! Oblíbení hráči: Ozzy - i když byl párkrát arogantní, stejně nechápu, jak může být tak silný a odhodlaný, ke konci hry jsem mu opravdu moc fandil a dále s velkým odstupem Keith, který toho sice moc nepředvedl, ale byl jednoduše sympatický a pár dalších hráčů. Neoblíbení hráči: Tak v této kategorii mám tentokrát problém, protože žádný hráč mě tu neštval tolik, aby byl neoblíbený. Bohužel to byla opět řada, kde bylo hodně průměrných hráčů, až moc. Od začátku mně přišel sympatický Brandon a chtěl jsem fandit i Cochranovi, ale postupem času se ukazovala jejich povaha, která mi příliš nevoněla. Brandon byl neskutečnej pánbíčkář, což mu dokonale zničilo pověst a pokazilo hru, kterou by mohl mít dobrou, no a Cochran byla dobrá parodie, působil malinko i arogantně v tom jak mluvil a že uměl mluvit celkem dobře a i díky jeho tahu nebyla takto série zase tak hrozná, jen škoda, že to pomohlo jinému kmeni. Coach opravdu působil lepším dojmem, než v Tocantins, kde jsem ho neměl rád. Vítěz není špatný, jen bych to přál více čtvrtému. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Aneb další série, kdy kmen, kterému jsem fandila, je celkově vyhlazen hned po sloučení. Ale byla to pro mě první série, u které jsem si vyloženě trhala vlasy na hlavě při soutěžích a kdy jsem skákala na židli metr vysoko, když vyhrál můj oblíbenec, jo, řeč je pochopitelně o Ozzym. Div jsem nezačala zoufale mlátit hlavou o klávesnici, když se mu podařilo prohrát se Sophii, která mi nehorázně lezla na nervy a vítězství jsem jí teda opravdu nepřála. To už snad radši tomu Coachovi. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje Spoilery-TV/// Soutěžící 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: pro mě jednoznačně Ozzy a jeho nepřemožitelnost, výrazným soutěžícím byl i Cochran, Ozzyho kmen byl rozhodně zajímavější MÍNUS: a naopak Coachův kmen měl poměrně nalajnovaný průběh, který mě moc nebavil. /// Shrnutí: Je opravdu příjemné, že se nám tento soutěžní pořad vrátil na obrazovky. O návykové sledování pěti částí naráz nebude nouze, co na to bude říkat zkouškové ve škole se raději neptám. Přes moji natěšenost se ale nedá říct, že by tato řada byla skvělá. Je poměrně standardní. Osvěžením je dvojice navrátilců, méně příjemné a překvapivé je závěrečně vyřazování a finále./// Celkem 68%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle jednou uvědomil, že už jsem velmi dlouho neviděl nějakého toho survivora, tak jsem si dal takovou příjemnou devíti hodinovku. Série to byla poměrně zajímavá, jinak bych sledování rozprostřel do mnohem více dní. Pokud se nechcete připravit o pár spoilerů, tak je ve vašem nejlepším zájmu přestat číst. Hrozně mě zklamala především vítězka. Hnusná arogantní pokrytecká a hrozně egocentrická čůza si dle mého úsudku vítězství nezasloužila. Vést se celou dobu na něčích zádech a ukrývat se v pozadí jen proto, že si sedla ve správný den ke správnému ohništi se mi jako příliš záslužný čin nejeví. Hrát si poté před porotou na nevinného ublíženého upřímného uplakaného chudáčka, tohle vítězové nedělají. Dle mého názoru si ze třech finalistů zasloužil vítězství psychopat Benjamin. Ani omylem nevěřím, že je takový magor a debil, za jakého se snaží sám sebe prezentovat. Myslím si, že celou dobu si byl moc dobře vědom toho, jaké sviňárny páchá, ale s tím, jak byly rozdány karty se nic jiného hrát nedalo. Mnohem lépe takticky vybaven byl tým Ozzyho. Bohužel udělal jednu zásadní chybu, když postavili taktiku na zakomlexovaném uplakánkovi a jeden po druhým zaslouženě soutěž opouštěli. Nejvíc ze všech jsem přál výhru Ozzymu. Ten je arogantní sice také jako prase, ale alespoň je to trošku opodstatněná arogance. Celá hra se však na fyzičce postavit nedá a Ozzy nepředvedl jediný rozumný taktický tah. V podstatě to pro něj byla taková pohodová dovolená. Jinak takové ty zbytečné postavičky, které mě v soutěži pravidelně nepopsatelně serou povypadávaly hned z kraje, takže se mi celkem příjemně koukalo. Jinak se mi strašně líbilo, jakou si Benjamin vybudoval poslušnou sektičku, díky které úspěšně manipuloval celou soutěž se svým kmenem. Nejvíce mě fascinoval samotný synovec nejlepšího a nejzákeřnějšího hráče v historii pořadu, který se tedy příliš nepostrýcoval. Ten mě bavil ohromně, a proto půjdu s hodnocením poměrně vysoko. Celá série je sice hrozně přímočará a kromě minima zvratů a prezentaci Ozzyho fyzičky toho k vidění opravdu mnoho zajímavého není. Je to ovšem celkem velká legrace. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen Cochran a Ozzy tomu dali šmrnc, jinak PRŮMĚR a vítěz měl být drakobijec, protože on se pasoval na náboženského vůdce a všichni ho poslouchali! Vy, co milujete Ozzyho určitě zjistíte, že sociální hra mu absolutně nic neříká. Naproti tomu vy, co Ozzyho nesnášíte, si zase polibte prdel, páč bez něj by tato série byla ještě mnohem nudnější. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejhorších sérií amerického Survivora. Soutěžící na prd, dokola se opakující výzvy, žádné pořádné blindsidy. A vy co jste tak udělaní z Ozzyho, byste měli zkouknout tuhle sérii, protože z ní zjistíte, že je stejný trotl jako ti, co si z něj uchcávaj, jen když ho vidí v intru. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT. Viděla jsem už většinu sérií a skoro každou jsem si užila, pokaždé trochu jiným způsobem. Nemůžu tvrdit, že tuhle vůbec ne, nicméně ještě nikdy jsem neměla takovou potřebu napsat k ní i komentář, neboť se prostě nějak vnitřně nedokážu přenést přes tu obrovskou smradlavou hromadu pokryteckých (nejen, ale hlavně křesťansky laděných) keců, kterou dokázali soutěžící téhle sezóny vyplodit. Nikdo z nich (a obzvlášť finální pětka) si do huby neviděl, sypala se z nich taková spousta náboženského rádoby fanatismu v jehož jádru nebylo nic jiného než hraní na city stupidních a zmanipulovatelných Amíků a příšerný pokrytectví. Z finální trojice mi v konečném efektu vážně přišlo, že vyhrát si to nezasloužil ani jeden. I když se mezi hráči našlo i pár zajímavých "charakterů", ještě teď mi skřípou zuby nad tím, kdo (a jakým způsobem) se dostal do finále. Fuj. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco minulá série byla tvrdě pod palcem jedné osoby a tak se nikdo o žádný zvrat nepokusil, tentokrát se se jich pár našlo - bohužel často čistě hypotetických. Alespoň co se týče Redemption islandu nadešlo pár změn a konečně měl i nějaké strategické využití. Myslím, že pro obě dvě série to bude při zpětném pohledu zajímavé zpestření, ale vidět potřetí bych to už nemusel. Vítěz mizerný. Nejoblíbenější hráči: Coach, Jim ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Pro mě průměrná sezona, přesto se objevilo pár moc zajímavejch charakterů. Coach, ukázal možná až překvapivě velice kvalitní manipulační hru se svými "bratry v Kristu", Ozzy, opět extrémně namyšlenej, a to díky svým skoro nadpřirozeným sportovním výkonům, avšak nulovou social game a Brandon, neuvěřitelně otravnej, labilní mladej kluk, kterej nepředvedl ani ň (to už jeho otec za to odpoledne v kempu udělal pro hru víc). Co však mi vadí nejvíc na téhle řadě je přílišný zveličování víry na úrovni např. hledání imunity a modlení se při každé situaci a vítězka jak bývá zvykem strašná: měla štěstí - např. skládačka proti Ozzymu, nedělala strategický tahy - nešla do rizika a zahořklá porota opět (ne)zklamala. Oblíbenci: Coach, Cochran ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Ozzyho sice náhlá vlna obdivu a slávy udělala namyšleného(skoro až arogantního) šulinka, ale z jeho výkonů člověk prostě musí mít respekt a nejeden by mu nakonec i fandil... Jestli byl Coach ve své první řadě naprosto zoufalou karikaturou a parodií na hrdinu a napodruhé to bylo o kousek lepší, tak tentokrát je až překvapivě střízlivý s nohama na zemi a rozumem v hrsti a člověk musí uznat, že ten svůj Jesuc Camp dokázal vybudovat velmi pohotově a udržel ho až do konce. Uchopení a využití náboženských mechanismů pro kontolu hry to je prvek který tu v tak masivní míře ještě nebyl a rozhodně je to poznávací znamení téhle série. Brandon je evidentně labilní náboženský fanatik který by po půlhodinovém zpracování souhlasil i s tím, že se opásaný dynamitem vyhodí do vzduchu i s nákupním centrem pro těhotné ženy, ale člověk s ním musí mít jisté soucítění, když se snaží vymanit ze superagresivního vlivu vykutálené Hantzovic rodinky(tady je finální reunion opravdu smutnou tečkou).. A pak je tu ještě lempl Kokren(jsem líný hledat si jak se to píše) kterému se jeho supernízké sebevědomí a naprostá absence sebeúcty doslova podepisuje na tělesné stavbě a držení těla..je to zoufalství koukat jak ve výzvách beznadějně tápe a na kmenovkách žadoní, ale aspoň jeho linka trochu naředila to pánbíčkářské dusno... Z mého pohledu je to celkově vzato jedna z výrazněji slabších řad, která má ale pár výrazných prvků a osobností jenž ze série 23 dělají poměrně snesitelnou, koukatelnou a zábavnou show. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery, neboť bez nich by tento text byl jen snůškou vágních vět. V době premiéry jsem bohužel, zřejmě znuděn "zábavností" Russella Hantze a Roba Mariana v předchozí sérii, Survivor: South Pacific vynechal. Navrátil jsem se k němu až nyní, nabuzen výkonem zde vítězné osoby v Survivor: Winners at War. Ve spojitosti s WaW jsem se pak utvrdil v myšlence jak moc mi ve WaW chyběl Cochran vzhledem k tomu, jak moc mě bavil v Survivor: Caramoan. Tady mě bavil taky, ale trochu jiným způsobem. Nejvíce mě bavila Sophie, takže její výsledné umístění jsem jí velmi přál. Příliš mnoho z této série nestojí za zmínku s výjimkou zmíněné dvojice a jejich confessionals (Sophie, Cochran) a pár memetických věcí - absolutní zbytečnost redemption islandu po sloučení, šílená výzva s prasetem s ještě šílenější odměnou a zraněními soutěžících, odměna v podobě filmu a reakce soutěžících na něj (zejména Sophie) a Coachův kult. Celé to beru jako takovou hezkou vzpomínku na doby klidnější - bez prohazování lidí v kmenech nebo bez konstantních honů za hidden immunity idols. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem zvláštní, že jsem si tu skoro nikoho neoblíbil. Jediné Edně jsem fandil úplně od začátku. Nevim čím to bylo. Neměla žádnou strategii a všechny srala, ale i tak.. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navrat ostrova vykoupeni me nebavil, Ozzy neni muj oblibenec a vitez velice podprumerny. Na druhou stranu celkovy prubeh byl libivy, po spojeni to ustal sympatictejsi kmen a nevyhral Ozzy. Bohuzel ale nevyhral ani Coach, kteremu tahle sezona podle me patrila, podobne jako ta predchozi Marianovi... ()

Reklama

Reklama