Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeněk a Jana se spolu starají o svojí malou dceru Jitku. Oba odevzdávají rodině část svého soukromí. Oba mají pocit, že dělají vše, co je v jejich silách, ale oba jsou zároveň přesvědčeni, že ten druhý by měl udělat ještě víc - aby to bylo "spravedlivé". Zprvu nevinná krize dvou partnerů se postupně zvrhne až k nenávisti s téměř kriminálními důsledky... Hlavním tématem televizního filmu režiséra Juraje Deáka je křehké vymezení teritorií mezi partnery - tak, aby byli spolu, ale zároveň si ponechali dostatek volného prostoru k vlastní realizaci. Znesvobodňování druhého, byť nevědomé a často do jisté míry nutné kvůli výchově dítěte, vede k utrpení a pocitu, že nežijeme svůj život, ale pouze sloužíme někomu druhému. Najít sílu přiznat vlastní díl viny a odvahu k odpuštění druhému i sobě je jedinou, ale zároveň velice obtížnou, cestou k záchraně. Tento televizní film je zároveň prvním realizovaným scénářem představitele hlavní role Matěje Dadáka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Komedeální případ ze života pražské intošiny (sic! - ejhle je literát/k/y jedny... ;o) coby výplod chorého mozku scatnáristova (to si asi Dadák pohonil nad Monyovou?), který před tím, než si z palce vycucal tutu vylhanou ublíženecky hysterickou historku, nejspíš si s ním proprstoval zadní tvář... %-[.. . . . Vše umocněno mohutným >hraním< telenovelové čudlárny a impotentním rejžováním dryjáka Deáka. K tomu nějaký ten "pp" a vyvaříno zase jest... Čili další ubožácká kulturhana šašské čudlovize, asi jako >prajmtajmovej apríl< na neděli, zasluhující poctivý odpad za obsahem i formou stoprocentní sračku. - - - P.S. A zaplaťte už někdo té Vagnerové nějaké kurzy u logopeda, to její šišlání a níhňání je HNUS!!! - - - - - (Poprvé s nutkáním zvracet nahlédnuto 1.4.2012 na >naší jebničce< /že já si raděj nedal na Nova Cinema popáté ty "Světáky"/ , hovnocení 48., komentsrář zde do třetice všeho hnusného - 1.4.2012) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ocko doma žehlí, perie. Ženuška? Tá naňho serie. Že majú dcéru? Ale íha! Dôležitejšia je predsa kniha. Písať sa dá iba v bare. Tvoriť doma? To je staré! Žiarlivosť riadne narastá. Papinko sa preto nachlastá. Rozbije sklo. Opustí dcérku. Ženu ide hľadať. Nájde ju a začnú sa hádať. Drbne jej facku, žena na zem padá, vzápätí na manžela spŕška úderov spadá. Situáciu rieši sociálka aj fízli. Otrasení sú všetci. A riešenie? Manželia aj dcéra si to zlízli. Vzťahový problém sťaby nožničky roztvorený. Ukončiť ho je ťažké. Koniec je preto otvorený. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +Hana Vagnerová a neokoukaný Matěj Dadák, podle mě velmi slušné zahrané, dobře napsaný scénář -občas působí hodně televizně/// Příběh jehož obsah by si určitě nikdo z nás nechtěl prožít na vlastní kůži. Díky němu možná budu ve svých vztazích obezřetnější, ale kdo ví, pořád je to jenom film. Nicméně napětí drama, sklíčenost a beznaděj dokáže vylíčit věrohodně./// Celkem 65%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nemožný scénář, kde se povahy hrdinů mění z vteřiny na vteřinu bez jakéhokoli opodstatnění, byl doražen tím, že jeho autor byl obsazen do hlavní role. Tudíž, co Matěj Dadák nezvládl zkazit jako scenárista, dorazil jako herec. Po třech hodinách subjektivního diváckého času nastoupily titulky a tahle kravina skončila. Uff! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi vážně spíše docení ženatý/vdaný člověk s dítětem, který zažívá s partnerem něco podobného, a nemusí hned jít o spisovatelku intelektuálku, ale normálního alkoholika / alkoholičku. Jistě, charaktery jsou trošičku přepjaté, přece jen jde o obrazové drama, ale základní téma současnosti je rozebráno velmi dobře. Otázka, zda má dítě zůstat u matky, i když otec je ve výchově a starostlivosti zodpovědnější, diskriminace otců, kteří rodině obětují vše, aniž by se dočkali nějakého ocenění, naopak jsou popotahováni a buzerováni za každou blbost... Dobrá témata, dobře zpracovaná. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale průměrně podané a i na televizní poměry strašně lacině natočené. A to si poznač, že kamarádka do nepohody může bejt pěkná svině. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak Zdenek byl velkorysy az moc a ani se nedivim, ze na prvni pohled harmonicke manzelstvi nabralo uplne jiny smer. Celkem dobre znazorneno, jak "malo" nekdy staci k tomu, aby se clovek dostal na uplne dno. Celkem me zaujal herecky vykon Dadaka. Jeden z tech lepsich televiznich filmu z posledni doby, ktery se opira o slusny scenar. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Příjemně nenásilný počin s emočně silným scénářem a jedinečně výborným M.Dadákem, který , jako by se pro roli obětavého "ňoumy" narodil. Stejně tak role vedlejší, zejména role dětská sedla dokonale její představitelce. Nebýt tolik neoblíbeného otevřeného zakončení, neváhal bych hodnotit plným počtem.. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Bohužel hodně jednostranné, pohledově nevyvážené a informačně, i kvůli tv stopáži, chudé.....tudíž i přes zjevný podíl viny na obou stranách to ve mně vyvolalo pocit, že bych propleskla už dávno a ne jen jednou....na zbouchnutí se nepodílí jen jeden a v 19ti nemám mozek 15ky.....vem čert nějaké dohody, vztah a rodičovství je o zodpovědnosti a jistě vede k určité "nesvobodě" a to je snad už v tom věku naprosto jasné všem.....takže překecání se k něčemu, co vlastně nechci za nějakých podmínek, mi přijde poněkud zcestné a nemůže vést nikdy k ničemu dobrému.....ještě za vydatného přispění okolí 50% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Podivně vykonstruovaná story, kde jsou dementní policajti, dementní sociální pracovnice a nakonec i dementní hlavní dvojice....dost se to míjí s tím, co asi autoři chtěli říct. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velmi přesvědčivé. Jak scénářem, tak hereckými projevy. Konečně příběh, kde nikdo není úplným viníkem a druhý obětí. Kde není jasné, zda vyhraje dobro anebo zlo, protože ve skutečnosti není dobro a zlo. Jsou jen pocity, lidé, vztahy a neustálá proměna všech proměnných. Hodnotím to jako televizní film a v tomto vymezení si to 4 zaslouží. Někdy do něčeho spadneme, ani nevíme jak. A ti co si myslí, že ne, asi nic takového ještě nezažili. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, komorní příběh jednoho vztahu, který prochází krizí, a do kterého se pletou ti co nemají...a jací lidé vůbec pracují na sociálkách, co těm ženám které jsou v momentálním stavu bezbrannosti vůbec radí- totální rozbourání vztahu, místo toho aby zjistily v čem je problém, proč se to či ono stalo, tyto ženské ze sociálek nenávidí muže...tohle televizní drama bylo hodně autentické, a kvalitní, 80%. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Jak už někdo psal níže, pokus o podobiznu soukromých pastí s otevřeným koncem. Každopádně ta megera byla na ránu, pořídí si dítě a pak se chová jak no-kindle střelená do hlavy...ani neví, že má její dcera narozeniny. Pak už jen zvrat událostí a zamotanec s policií a zákony. Se nedivím, že některé trubky by potřebovaly být na řetězu, který se dle potřeby prodlouží..... ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Aktuální, vůbec ne špatně sehrané, výborná kamera. Silně podhodnocené. Místním einsteinům to samozřejmě doma klape a neznají nikoho, kdo dostal přes hubu, měl nějakou tu tetu Magdu nebo ho navštívila sociálka. Opravdu mě baví, když diváci začnou rozčileně komentovat uvažování a chování postav, které měly dělat chyby a herci to dobře zahráli. Ne že by to byl nějaký skvost, ale na televizní produkci slušné. Za mě palec nahoru. ()

milaneg 

všechny recenze uživatele

Silnější dvě hvězdy pro příběh z hlavy hlavní role (Matěje Dadáka). Kromě hudby Petra Maláska nebylo nic, co by nemělo během těch dvaasedmdesáti minut nějaké nedostatky (včetně téměř nočního šera při výrobě palačinek půl hodiny po poledni), celkový dojem ovšem není úplný průšvih...! ()

Reklama

Reklama