Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

"Kolik vrtů jste otevřeli na Manhattanu nebo ve Philadeplhii?" ptá se znechuceně obyvatel venkovského zapadákova obchodního zástupce těžařské společnosti, který naléhá na odprodej půdy pro kontroverzní způsob těžby plynu frakováním. Problém spočívá v tom, že Země naděje je natočená optikou obyvatel lepších čtvrtí amerických velkoměst, kteří nemusí řešit problémy vlastní méně úspěšným vrstvám americké společnosti, a tím pádem nemusí ani přijímat bolestné kompromisy a kapitulace. Vyznění filmu nepokrytě ovlivňuje aktivitistický způsob myšlení Matta Damona, které poznamenalo především závěr filmu. Odmyslíme-li si snahu o etické poselství, zbyde slušně natočené, lehce nadprůměrné drama s jedním zajímavým scénáristickým trikem, který ale sám o sobě snímku čtvrtou hvězdičku nezajistí. Nechybí slušné řemeslo, co ale trochu schází, je odvaha být vyhrocenější a temnější. Celkový dojem: 60 %. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mimořádně odvážný a záslužný, upozornil na rizika frakování břidličného plynu, Američané s tím měli velké plány i v ČR. Místo toho je tahle metoda na ústupu i ve Státech. Možná právě i díky Promised Land. Film jako takový mě ale moc nebavil. Přesto bych uvažoval o vyšším hodnocení, nebýt závěrečné scény. Ta byla tak americká, že už američtější snad ani být nemohla. Kdyby takhle skončil animák od Disneyho, to bych pochopil. Ale vážně míněnej film s Mattem Damonem..? Navíc film, k němuž si tahle hvězda první velikosti napsala sama i scénář? Sakra, chlape! Ten patos byl zbytečnej. Proč jsi z chlápka neudělal zaslepenýho zlatokopa? Proč se měl projevit jako naivní imbecil? Copak to nevěděl dřív, že prodává zmar? To pak ale neměl balit učitelku ze střední, protože tohle ho usvědčuje z toho, že měl v hlavě totálně nasráno. Slabost pro něj měla i ta číšnice, měl jít raději do ní. Ta učitelka ho z té své farmy brzy vypakuje. Udělejte dvojku, ve které bude spát pod mostem a za 5 centů v té díře umývat křupanům na benzínce čelní skla. Hroznej konec… děs a bída. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už vzniklo tolika filmů, že tenhle vedle toho vypadá nejen jako chudý příbuzný, ale navíc kopírující kdejaké klišé z těch filmů předchozích. Tím se stává snímek nejen nereálným, ale dokonce nechtěně směšným. Není na něm nic burcujícího, co asi mělo být, a kdejaké ekologické krátké video na Youtube je údernější. K tomu unylé herectví, mizerný scénář a poměrně "utajená" kamera - nic moc. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kedysi nebola ľudská existencia len o rozhodovaní medzi EKOnomikou a EKOlógiou. Dnes je však prežitie ľudského rodu podmienené buď jedným, alebo druhým. V konečnom dôsledku vôbec nie zlý film. Synopsa podobná B-čkovým romantickým filmom na TV DOMA. Dravý a úspešný zlý developer prichádza na krásny vidiek s vidinou uzatvorenia kolosálneho obchodu. Očarí ho však miestna sedliačka, on zaznamená "moment of clarity", precitne, je z neho rázom iný človek, zazvonil zvonec, rozprávky je koniec. Tu je to však s A-čkovými hercami a našróbované na dosť autentickú a dosť šedivú realitu. Ubrať trochu toho amerického pátosu a záverečnej teatrálnosti a spokojnosť mohla byť väčšia... ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Neotrepaný námet, kvalitne natočený s príjemnými hercami, dobrou hudbou, pekným americkým vidiekom avšak len s priemerným scenárom. Celé to plynie k záveru kde viete ako to skončí, no v skutočnosti tieto korporácie vyhrávajú nad obyčajnými ľuďmi a nie ľudia nad nimi. Priemerný film z ktorého by dokázal vyťažiť šikovnejší scenárista určite viac napr. Aaron Sorkin. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama