Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Recenze (111)

castor 

všechny recenze uživatele

Matt Damon dravě rozvrtává Spojené státy, jeho scénář moc nepřekvapí a rozhodně nepřipomene spolupráci s Gus Van Santem na oceňovaném géniovi Willu Huntingovi. Přesto své kvality má, sluší mu pomalejší tempo, nabídne příjemnou atmosféru a soustředěné herecké výkony všech zúčastněných. Výsledek není ani ambiciózní, ani nějak kontroverzní. Prostě taková ekologická pohádka a milý průměr, který ovšem zajímavý přesah přeci jenom předloží. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém je, že pokud znáte názory Matta Damona, tak není potřeba ani žádné myšlenkové námahy k odhadnutí konce, byť nezastírám, že aktivista mě překvapil. Téma filmu se mě moc nedotýká, ale myšlenky se dají převést i na jiný případy, které jsou bližší i naším poměrům, takže fajn. Celou dobu však film postrádal sůl, která by dodávála chuť, přišlo mě to jako když se lenochod zavěsí na strom a co se stane, to se stane. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $7,597,898Tržby Celosvetovo $11,034,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,351,915 //počet predaných kusov 32,632Tržby za predaj DVD v USA $2,991,788 //počet predaných kusov 95,662║ celkom príjemný film sa zaujímavou témou ktorá je nenásilne podaná, fajn obsadenie /60%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

"Kolik vrtů jste otevřeli na Manhattanu nebo ve Philadeplhii?" ptá se znechuceně obyvatel venkovského zapadákova obchodního zástupce těžařské společnosti, který naléhá na odprodej půdy pro kontroverzní způsob těžby plynu frakováním. Problém spočívá v tom, že Země naděje je natočená optikou obyvatel lepších čtvrtí amerických velkoměst, kteří nemusí řešit problémy vlastní méně úspěšným vrstvám americké společnosti, a tím pádem nemusí ani přijímat bolestné kompromisy a kapitulace. Vyznění filmu nepokrytě ovlivňuje aktivitistický způsob myšlení Matta Damona, které poznamenalo především závěr filmu. Odmyslíme-li si snahu o etické poselství, zbyde slušně natočené, lehce nadprůměrné drama s jedním zajímavým scénáristickým trikem, který ale sám o sobě snímku čtvrtou hvězdičku nezajistí. Nechybí slušné řemeslo, co ale trochu schází, je odvaha být vyhrocenější a temnější. Celkový dojem: 60 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se upíšete ďáblu a pak mu věrně sloužíte, můžete ještě prokázat, že jste slušný člověk? Ne, vždycky budete už jen pokrytec. Stejně jako náš amatérský zpěvák, co nedávno rezignoval v schizofrenní roli lokaje i šéfa na ministerstvu zdravotnictví.. Budoucí přítomnost Bruce Springsteena detekuje citlivý nos už po pár minutách, Van Sant to ve specifickém prostředí nechává přirozeně plynout a v jednu chvíli překvapí i zajímavým zvratem. Škoda jen, že se očekávaný závěr neobešel bez Damonova uvědomělého proslovu. V rámci té licoměrnosti to působilo, že když už je vyděláno, můžeme se vrátit ke kořenům.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná predpoveď nielen v eko hnutiach. Ideálny stav podľa nej nastáva, ak developerov aj ich odporcov financuje aj organizuje len jedna strana sporu. O koho ide, písať netreba. Odbúrajú sa tým nepredvídané ťažkosti. Len to nesmie vyzerať príliš okato, aby verejnosť nespanikárila. Trefné podobenstvo na aktuálnu nôtu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Steve pracuje pre veľkú spoločnosť zaoberajúcou sa montovaním ropných vrtov. Nakoľko túži po kariérnom raste, pokúsi sa o nemožné. Jeho úlohov je presvedčiť občanov malého vidieckého mestečka o tom, že ropné vrty sú presne to, čo potrebujú. Podarí sa mu splniť príkazy nadriadených? Mat Damon je jeden z mojich najobľúbenejších hercov. Nič to však nemení na fakte, že napriek jeho bezpochybným hereckým schopnostiam, kvalitu tohto snímku sám potiahnuť nedokázal. Nie, že by ostatné herecké obsadenie stálo za starú "bačkoru", ale predsa len, tento druh nezáživných drám plných monotónnych dialógov, momentálne teraz, veľmi neletí. Aj keď musím uznať, že záver príbehu vnukol pomerne zaujímavú, zamyslenia hodnú myšlienku režiséra. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda režijní styl Guse, ve svých filmech umí vždy vytvořit strašně příjemnou atmosféru a umí ve mně vyvolat takový hřejivý pocit. Tady se mu to ale tak moc nepovedlo, námět je zajímavý, ale prostě tomu něco chybělo, z tématu šlo určitě dostat více, scénář je hodně nezajímavý a celý film tak dost nezáživný a ten závěr filmu tomu už vůbec nepomohl. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kedysi nebola ľudská existencia len o rozhodovaní medzi EKOnomikou a EKOlógiou. Dnes je však prežitie ľudského rodu podmienené buď jedným, alebo druhým. V konečnom dôsledku vôbec nie zlý film. Synopsa podobná B-čkovým romantickým filmom na TV DOMA. Dravý a úspešný zlý developer prichádza na krásny vidiek s vidinou uzatvorenia kolosálneho obchodu. Očarí ho však miestna sedliačka, on zaznamená "moment of clarity", precitne, je z neho rázom iný človek, zazvonil zvonec, rozprávky je koniec. Tu je to však s A-čkovými hercami a našróbované na dosť autentickú a dosť šedivú realitu. Ubrať trochu toho amerického pátosu a záverečnej teatrálnosti a spokojnosť mohla byť väčšia... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sympatická agitka, které propůjčil Gus Van Sant svou příjemnou režii, kterou známe z dob Will Huntinga. Matt Damon opět hraje Matta Damona. Film pohodově uteče, kdo očekává příjemně strávené dvě hodinky, určitě je dostane. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"'FUCK YOU' MONEY IS THE ULTIMATE LIBERATOR." ------------- Na moment mi zápletka o osude malého vidieckeho mestečka v rukách jeho neohrabaných, zálesáckych a farmárskych obyvateľov pripomenula The Dukes of Hazzard, avšak z opačného pohľadu, bez akcie, Generála Leeho a, v tom čase, vypracovanej Jess Simpson v jej perfektných červených lodičkách. Veľká škoda, že vyhrotených a ostrých dialógov bolo mizivo. Vynahrádzala to však kamera, ktorá sypala spanilé zábery na podmanivé scenérie. Americký zapadákov a vidiecke oblasti severnej Ameriky obsahovo takmer nikdy nemajú čo ponúknuť, inak tomu nebolo ani v Promised Land, avšak vizuálne ich úplne žeriem a v tomto filme to práve vďaka excelentnej kamere bolo veľmi výdatné a vysoko-kalorické jedlo. (9.2.2018) (13.2.2022) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní téma, přesah, kapitalistickej vykořisťovatel versus maloměšťácká mentalita, boží herecký obsazení. Až člověka mrzí, že to nejde na dřeň. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Náhodou zajímavé sociální drama. Praktiky velké monopolní společnosti při psychologické manipulaci s lidmi-venkovany, kteří jim mají postoupit pozemky k odprodeji. Damon jako vždy přesvědčivý. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť raz len jeden priemerný snímok od Santa. Málo výrazný príbeh o jednej ekologickej dileme, ktorú musia vyriešiť po uši zadĺžení obyvatelia malého mestečka ako i hlavný hrdina sám. Dej si tu plynul voľne bez žiadnych prekvapení a s jemnou pachuťou nudy, ešte šťastie, že to pomerne rýchlo ubehlo. Koniec mi prišiel ako zo sladkej patetickej rozprávky, v realite neviem neviem... keď už sa raz človek na také svinstvo dá, tak dosť silno pochybujem, že za tých pár dní, ako vo filme, príde k rozumu. Samozrejme to všetko za cenu prázdnych vrecák. Skrátka málo uveriteľné a dramaticky nevýrazné, aj keď sa Matt Damon snažil všetkými desiatimi. 55/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaně příjemné filmové překvapení - film jsem zhlédl v Biu Oko na projekci naslepo, aniž bych předem věděl, na co jdu. Za sebe nemám problém přiznat, že o těžbě břidlicového plynu nevím ani ň, netroufám si proto jakkoli hodnotit ekologickou kritiku frakování, s níž tento film přichází - ZEMĚ NADĚJE je pro mě v první řadě dramatem o moci peněz v současném světě a morální síle jednotlivce tomuto tlaku čelit. Po této stránce mě potěšilo, že film optimisticky končí (SPOILER ALERT!) Stevovým prozřením, kdy dobrovolně upřednostní "morální" hodnoty, jako je vztah k rodné zemi a odpovědnost vůči příštím generacím, před lukrativní jízdou v dobře našlápnuté kariéře cynického chlapíka, který měl až doteď "odpověď na všechno". Relativně nízké hodnocení tohoto snímku si dávám do souvislosti právě s tímto momentem, který podle mě většina diváků hodnotí jako nevěrohodný. Dnešní lidé jsou zkrátka po mém soudu až příliš cyničtí na to, aby mohli věřit příběhům, v nichž se hlavnímu hrdinovi, který až dosud kopal za špatnou stranu, otevřou oči, radikálně přehodnotí svůj život a stane se z něj "nový člověk". Snad jsem v tomto ohledu naivní, ale věřím tomu, že pokud se toto v reálném světě nestává, pak tím spíš jsou potřeba podobné filmy, které přikrášlí realitu, a člověk se díky nim na dvě hodinky ocitne v lepším světě. (Ze stejného soudku jsou třeba filmy Životy těch druhých nebo Odnikud nikam). Za mě osobně silné 4 hvězdy a velmi příjemný filmový zážitek. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant definitívne zgayovatieva! Podľa mňa toto boli jasné štyri hviezdy, ale pri finálnej reči Matta Dajmóóóna v telocvični, ked' chýbalo už len to, aby sa držal pred mikrofónom za ľavú kozu, celý film vymäkkol na tri! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

áno, aj gus van sant je len američan. aj on musí zarábať peniaze. (ale erin brokovich a michael clayton to urobili o trošku elegantnejšie...) "2 kilometre za každým mestom to vyzerá ako v kentucky" true story. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento námet sa dal nakrútiť samozrejme ako veľmi vyhrotená dráma s jasne daným dobrom a jasne daným zlom, alebo ako nezávislý film, kde si musíte utvoriť názor na vec sami a sledovali by ste meditatívne dlhé zábery krajiny. Gus Van Sant sem primiešal z obojeho niečo, najviac mu však išlo zrejme o to, aby Promised Land pôsobilo najmä čo najcivilnejšie. Klasická hollywoodska rozprava pred plnou telocvičňou na koniec ale zase dáva vedieť, že nad filmom mal dohľad aj producent a ten vie, kedy aké klišé použiť. Film ma ale bavil, zvolený zelený vizuál ladí s tématikou, zásadný zvrat je vážne prekvapivý a ono ani ten záver nie je až tak patetický, aby sme sa mu smiali. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Plusom tohto filmu bol Mattov očarujúci úsmev, parádna muzika a McDormand .. mám ju veľmi rada ... a bolo to také príjemné, ľudské. Viem, že to bolo možno príliš obyčajné a koniec bolo parádné klišé, ale ja som mala presne na to náladu a mne sa to páčilo. Nič svetoborné, ale potešilo. ()

Reklama

Reklama