Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný, akční film se částečně odehrává během druhé světové války a částečně v roce 1975 ve Španělsku. Legendární agent kapitán Hans Kloss a Herman Bruner chtějí najít ukradený poklad a dávají přitom v sázku své životy. (sator)

Recenze (26)

verbal 

všechny recenze uživatele

Cholera jasna!! Nieprzestrzałny Janek powrócił v wyśmienitej kondycji, nawet i na takiego starego cwaniaka, pokazując, že ciągle potrafi być zajebiscie śmiercionośny nie tylko dła przystojniaków z SS, lecz także dła durniów komunistycznych i innych bydłaków negatywnych. I jest z tego znakomity układ kinematografii polskiej, bo to najlepzsa kinematografia na całym świecie. Tak, inne państwa też maję jakieś tam kinematografie, no s takimi kinematografiami v dupę. Jest to przygodowe, przepychowe i awanturnicze jak dźwięk pneumatycznego młotka. I jeżeli znajdzie tu sie jakiś sukinsyn, skurwieł łub wyjeb, który nienasmerfuje temu minimalne cztery, to ja go znajde i takę mu wpierdole, že będzie uzębienie w anale szukać. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽEME DOPUSTIT, ABY SE TRANSPORT, OZNAČENÝ KRYCÍM JMÉNEM "KOENIGSTEIN", DOSTAL DO RUKOU RUSŮ“.... /// Bájná ,,Jantarová komnata“ a nejslavnější(?) polskej agent. Mix z období války a roku 1975 (studená válka, komunisti, snaha fašounů o vytvoření ,,Čtvrtý říše“), dobrodružnej válečnej film s agentským nadhledem až po důchodcovský zúčtování. Ač seriálem nepolíben, musím uznat, že TOHLE se vám vy kluci polský povedlo. Jasně, toho Indianu Jonese berte s rezervou, ale dobře smontovali současnost s minulostí, zřejmě i umně navázali na seriál a ta válečná část fakt baví. Takže lehce přivírám levý voko (vole, vo to si přišel ve Štěchovicích) a je to za 4*! Dobrodružství je totiž moje druhý jméno! P.S.: A VÁLKA JEŠTĚ NESKONČILA…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se oživit českou legendu (Honzo vstávej!). 2.) Hledám ji celej život. A každá indicie je dobrá (koho? Neser!...). 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Dovidenia v Štvrtej ríši!.." Poliaci vedia, nebude to prvý krát, čo píšem chválu na ich adresu. Zaujímavý príbeh na tému, čo ak...Čo ak niekoľko nacistov, ktorým sa podarilo po vojne v tichosti zdekovať, nájde svoj cez vojnu ukrytý poklad a za tie peniaze vytvoria Štvrtú ríšu? Už od úvodu často striedame roky 45 a 75, navyše je tu i častá zmena lokácií, interiérov a exteriérov, takže v tomto smere je film pestrý a nudiť by ste sa nemali. V tomto žánri by som delený obraz nečakal, ale je tu. Hans Kloss z guľometu páli lepšie ako James Bond a práve toho vám Kloss môže pripomenúť. Akčných scén je tu dosť a majú slušnú úroveň. Veľkým plusom je, že film sa netvári prehnane vážne, to by mu ani nesedelo, preto som sa po váhaní priklonil k štyrom hviezdam. 70%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britové mají Bonda, Poláci Klosse. A zatímco se o 007 teprve snažili jeho rodiče, Major Stanislaw Kolicki už za války zle zatápěl Němcům v přestrojení za německého důstojníka abweru. Slavný seriál věnovaný Klosssovi z roku 68-69 jsem ještě neviděl ač jej vlastním. Znám ty co jej zbožňují i ty kteří nad ním ohrnují nos. Osobně od něj čekám něco podobného jako od filmu 4 z tanku a pes. A jelikož se mi do ruky dostalo poslední dílko věnované tomuto legendárnímu hrdinovi, dostal jsem chuť na něj. V prvé řadě lze konstatovat, že Polákům nechybí odvaha. Nemyslím teď vojáky a odbojáře což mohu jen a jen potvrdit, ale filmařům. Dnes se pouští do opravdu výpravných filmů a třeba zde co se týče válečných momentů jsem se až divil jak skvělou atmošku vykreslili. Samozřejmě řada triků byla digitálních a dost okatě digitálních, ale chápu, že splašit letuschopnou štuku by dnes byl asi problém a minimálně drahej špás. Bohužel zejména u těch bojových akcí mi to přišlo takové přetažené i chování některých hrdinů. Nejlepší byla ta střelba z toho pevného kanónu, kde co střela to výbuch. Jestli tam Kloss do kazet neládoval bobky Chucka Norrise pak nevím čím to tam rozsekal přístavní základnu, protože jen bobek Chucka Norrise po zásahu vyhodí do povětří v ohnivé kouli kulometnou věž i s obsluhou... Střela z kanonu rozhodně ne. Před časem také Poláci - studio City Interactive chrlilo levné PC hry FPSky z druhé světové. Hrdinou byl často Polák a kolikrát plnil úkoly na které by nestačil ani tým dobře vybavených a vycvičených britských commandos. Pár jsem jich hrál a přesně takový jsem měl dojem z filmu. Osobně mi mnohem více seděly špionážní pasáže a hlavně ta poslední část filmu odehrávající se v DDR. Kdybych to měl všechno shrnout, tak za mně je to jen za tři bedny knih Mein Kampf. Bratři Poláci totiž co se týče historických a válečných filmů umí víc a lépe... * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé. Chybí jakékoliv napětí, osudy postav jsou mi ukradené, vztahy jsou kašírované, kamera se snaží, seč může, aby nebylo vidět, jak se vše točilo ve třech, čtyřech kulisách. Moc akce zde není, a to pátrání po jantarové komnatě, no nevím, nějaké překážky třeba kdyby se našly, ale takhle to je historka jak z telenovely nebo Ordinace v růžovce. Navíc to skákání, a vlastně zbytečné, mezi 1945 a 1975, je poněkud blbě časované. Zajímavé je, jak Němci čtou a mluví v polštině a píšou si v polštině. A i když chápu to komiksové ladění, už mi časem lezlo na nervy, jak na několikrát zatřelení lidé vstávají furt z mrtvých. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zatímco my Češi tradičně nejradši točíme (a sledujeme) užvaněné taškařice a plebejské rádobykomedie, u kterých se otylí knedlíkáři a knedlíkářky plácají do kolen a řehtají se s hubou plnou žrádla na celé kolo, naši severní bratranci umějí spíchnout i takovýhle esteticky přitažlivý, zábavný, světácký, prostě proklatě šmrncovní biják. A zatímco Češi mají Švejka s půllitrem plzeňskýho, Poláci mají Hanse Klosse s Lugerem (na tomhle příkladu je mimochodem dobře vidět odlišnost našich národních povah). Mít polská režie trochu víc merglí na lepší triky, bohatší výpravu, početnější kompars a působivější lokace, Hans Kloss by strčil do kapsy nejednu bondovku. Tak aspoň že obě Kloss girls strčí spolehlivě do kapsy většinu Bond girls. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak já jenom pevně doufám, že tohle není poslední reinkarnovaný Kloss, kterého nám Poláci naservírovali. Obrovský překvapení střídající 70.léta s atraktivním prostředím II. SV a jako nit se celým dějem táhnou nezničitelný Hans Kloss a Jantarová komnata. jedinou věc bych vytknul a tou je řeč. Z poslední doby jsme zvyklí, že když ve filmu mluví Němec, tak mluví německy, když Polák, tak polsky atd.. Na druhou stranu je fakt, že pak by Poláci museli natočit celý film v němčině a to by se jim asi moc nelíbilo. Ale ať polsky nebo německy, těším se na další klossovku a někdo by se mohl zamyslet nad případnou zemanovkou. 80% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Už se zdálo, že ten šarmantní, plesnivý senior bude až do své smrti v zapomnění vypravovat za homoli cukru dětem před školkou o Partii domina, smradlavé špaldové kávě v Kavárně Rose a drcení jitrnice pod filcem vojenského mantlu při Setkání s Ingrit. Omyl, už i nesmrtelný, nemrznoucí bojovník a neodolatelný svůdník ze zažloutlých komiksů za šest kaček Janek Bondowski je bek! Jako milovník polské kinematografie, jehož znalosti se tak či onak vztahují zejména k dobrodružstvím Bolka a Lolka, jsem v naprostém úžasu, že se na to nejen nechá dívat, ale je to ještě ke všemu skvělé. Vtipné, svěží, akční, zábavné a dokonce tam nikdo, ale opravdu nikdo nepláče, jaké byli komunisti (třikrát fuj) zlé svině a neřeší tam sociální otázky utlačovaného romského etnika a rasyzmuz, more. Opět nezbývá než doufat, že zavane svěží vítr i na jih od polských hranic a já se dočkám vysněného spektáklu, v němž budou obětavý František Bavor a tajemník Josef Pláteník v dešti kulek a za lomozu výbuchů semtexu pátrat v Sovětském svazu po bájném pokladu Inků. A chci tam i nějaké ufony! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Věřil jsem, že můj oblíbenec W.Pasikowski nenapíše na motivy legendárního seriálu (jehož první díl mi kdysi přišel tak absurdní, že jsem na další nesebral odvahu) úplný blábol, což se naštěstí potvrdilo. Scény z konce války fungují bezvadně, retro z roku 1975 poněkud umělé (narozdíl od Veřejného nepřítele č.1, Baader Meinhoff Komplex nebo Mnichova), ale finální důchodcovská přestřelka hodně napraví. A je pravda, že místy se Polákům povedlo dodat filmu až indianajonesovskou kvalitu. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jen málo zbylo z původního kapitána Klosse. Život jde dál a nostalgie musí uhnout všem inovacím ve formě akčních scén, výbuchů a překvapivých zvratů. Ale bylo to zábavné a vlastně ani moc pitomé to nebylo. Ovšem šarm Stanislawa Mikulského a živelnost Emila Karewicze (bože, ten chlap má tady skutečných 91 roků!), tak to stojí za to, abych jednu hvězdu přihodila. ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhý odpad pre znalcov literatúry a filmu faktu. Podľa filmu to vyzerá že Jantárová komnata patrila Poľsku. Omyl, Rusku. Základ diela bol majetkom Prusov ktorí ho darovali začiatkom 18. storočia Petrovi I . a postupne dotvorená do terajšej podoby v Rusku. Nikdy sa nenašla a nakoniec bola obnovená aj za pomoci Ruhrgasu, ktorý za pár percent v Gasprome sponzoroval znovuvybudovanie toto nádherného diela. Za historickú zmienku ešte stojí že Nemeckí rytieri Königsberg pomenovali na počesť českého kráľa Přemysla Otakara II. Dnes Kaliningrad, Rusko. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Do paroma! Poláci fakt válej... Má to spád, dobře to vypadá, odsejpá to, sentimentu jen potřebná míra a zestárlí nazzi pardálové jsou nechutní až do konce. Jak to, že naše moderní pokusy o thriller vždycky dopadnou tak blbě, zatímco na sever od nás si v klidu vyšvihnou něco takového? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hans Kloss byl tajný polský agent v nacistické uniformě nejprve v komiksu a pak v legendárním polském černobílém seriálu a v roce 2012 to vzal do ruky Patryk Vega specialista na polské akční gangsterky a udělal z toho výpravnou barevnou akční jízdu, kde akce vypadá jako střílečka počítačové hry pro teenagery. Story o nacistických důchodcích, kteří chtějí rozjet čtvrtou říši a k tomu jim má pomoci do začátku objevení pokladu jantarové komnaty ( polská obdoba štěchovického pokladu ), která je někde skrytá v bednách od války. Dvě retro linie - II. světová a osmdesátá léta jsou vykreslena bohatě na jednotku a celkem se mi líbil i ten nádech alá Indiana Jones, ale opět jsem byl více okouzlen spíše schopností polské kinematografie ( výprava, námět, akce..) ikdyž tentokrát Vega nesvlékl žádnou herečku, tak celkový výsledek je průměrný filmový zážitek, který zaujal. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to kašírovaná hovadina slepená z černobílého odkazu "dobrodružného seriálu" dávných časů, podivného barevného komiksu (ještě obskurnějšího než TV seriál), postmoderních schémat a tak vůbec. Ovšem Poláci k tomuto divokému rodokmenu přidali svěží geny bondovek, svezli se na vlně tarantinovských sraček, dohledali své kořeny, a HLAVNĚ zplodili svého druhu mistrovské dílo. Ožili dávní bojovníci Kloss a Brunner (všechna čest jejich původním představitelům v podání starých šakalů Mikulskiego a Karewicza), a především je to, kurva šteluňk, dobrá podívaná. Já jsem se tedy nenudil ani náhodou. Chlapci a děvčata, co bychom za to my, trapní obyvatelé trapné ČR, dali, kdyby nám naši úžasní čeští tvůrci nabídli takovýto s nadhledem a přehledem natočený akční snímek z naší posrané historie, s vylhaným hrdinou na pozadí té zrůdné 2. světové... Bravo, Poláci! ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat legendárního seriálu s částečnou návazností a plný jeho připomínek. Akčnější válečná rovina má správnou atmosféru a špionážnější část ze sedmdesátých let se nese ve znamení hereckého koncertu Mikulski (Kloss) - Karewicz (Brunner). Film je dobrým příkladem toho, jak lze i po letech navázat na klasiku. Jediná výtka pouze k poklidnějším rozhovorům (shlédnuta originální polská verze). Přece jen jsme zvyklí na hlasitější porady německého štábu s důrazným zvyšováním hlasů, které tak vytvářejí vypjatější náladu konce války. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Legendární kapitán Kloss stále bojuje... Polský film, o jehož zpracování se dá směle a bez obav říci, že je světové. Možná trochu naivní, ale stále perfektně natočená akce. K tomu tajemné téma a nový Indiana Jones je na světě. Nebo major Zeman? Prostě a zkrátka podívaná, při které se budete bavit. ()

Reklama

Reklama