Reklama

Reklama

Příběh jedné fakulty

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fakulta právnická ZČU je nejmladší ze čtyř právnických fakult existujících na veřejných univerzitách v České republice. Vznikla v roce 1993 z nadšení plzeňských právníků, za podpory města a osobností z Ústavu státu a práva AV ČR. Mnoho absolventů z řad politiků i úředníků studovalo v Plzni podezřele krátce či jinak nestandardně. Důsledkem je, že v létě 2011 Západočeská univerzita v Plzni úspěšně dokončila proces rušení protiprávně vydaných diplomů v oboru právo. Celkem jich bylo zrušeno dvanáct. Akreditační komise ministerstva školství navrhla, aby byla Právnické fakultě ZČU odebrána akreditace pro doktorské studijní programy. V případě magisterského studia komise doporučila akreditaci škole omezit. Ministerstvo školství se následně rozhodlo odebrat škole akreditace pro doktorské studijní programy. Ukázalo se, že škola zmítaná skandály s rychlostudenty, se potýká s odchodem řady vyučujících. Pro nesplnění podmínek, které škole stanovila akreditační komise, dále škola nesmí udělovat titul Mgr. Ministr školství Josef Dobeš rozhodnutí komise neakceptoval a prodloužil akreditaci pro studium magisterského studia. Jeho krok vyvolal nesouhlas akademické obce, ministr nyní navíc čelí několika trestním oznámením. Jaké nápravné kroky chystá ministerstvo školství? Jak dalece došlo k degradaci nejen českého vzdělávacího systému, ale obecně i morálky? Jaké nové legislativní kroky k zamezení podobných kauz byly již učiněny? Na tyto a mnohé další otázky hledali odpovědi tvůrci pořadu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No a co? Know-how-co... °-/ . . . Špička ledovce plovoucího na hladině žumpy... Vlídné a vpodstatě alibistické tlachání o ničem, nic víc, než je mediálně stokrát dávno známo. Takže formou zase jen laciný vejvar klanu R. za erární šekely, obsahem pak pokrytecká onanie na pokračování! Komické... . . . A tak zase nic. - - - P.S. No jo, ještě že Rychlíci plum bum bác tu Apolenu raděj probonzovali na FAMU, že... %-| - - - P.P.S. Ta "Magdalena R." coby režie - to je nějaký >fake< , ne? - - - - - (Poprvé viděno 4.4.2012 na >vyrychleně ksindlovém prostoru< , hodnocení a nasraný komentář zde jako první - 4.4.2012) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Každý právník by měl být především slušný člověk" - pan profesor je jistě slušný člověk a myslí to dobře, ale v dnešní době bych to už nepovažoval ani za naivní vtip, ale spíše sarkazmus. Tato kauza byla v posledních pár měsících tak omývaná, že přínos tohoto dokumentu je zcela zbytečný a z kauzy, kde každý ukazuje prstem na toho druhého si nikdo nic objektivního neodnese. ()

Reklama

Reklama