Reklama

Reklama

VOD (1)

Před deseti lety byli nejslavnějšími scannery Cameron Vale a Kim. Jejich syn David je už od té doby vysokoškolák. Neví ještě o svých schopnostech, protože žije na venkově u nevlastních rodičů. Policista Wayne Forrester, toužící po moci, však mladíkovi otevře oči a snaží se jeho schopnosti využít pro vlastní cíle. V zájmu svých plánů - vytvořit svět bez kriminality - zavraždí prostřednictvím Davida jednoho gangstera a manipuluje i s primátorkou města. Nakonec však sám David přijde na to, že s ním Forrester hraje falešnou hru. Společně se sestrou Julií se obrátí proti zkorumpovanému policistovi... (Intersonic)

(více)

Recenze (39)

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi nikdy príliš nesadla, ale myslím, že pre hororového fanúšika je to povinnosť (lebo Cronenberg a vybuchujúce hlavy). Na dvojke neviem, či je prekvapujúcejšie to, že vôbec prišla (predsa len jednotka nie je po príbehovej stránke niečo, od čoho by ste automaticky čakali sequely) alebo to, že až po fajnových desiatich rokoch. Tak či tak pribudlo viac hláv a viac akcie a ide to predsa len trošku viac do hororu, než prvý diel, ale čisté horory to určite nie sú a hlavne je to dosť dlhé; takýto scenár by pokojne mohol mať hodinu dvadsať s titulkami a bolo by to lepšie. Režisérovi Duguayaovi to každopádne zrejme sadlo a v rýchlom slede nevyprodukoval len trojku, ale i iný film o explóziách (Explózia s Brosnanom). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se opět nedočkal vnitřního znázornění toho, jak scanners pronikají do mozků, ale tentokrát se to dá omluvit tím, že jde o béčkové pokračování pouze obšlehávající scénář původního filmu a zaměřující se čistě na scannerskou akci. Bohulibý záměr, ale i přes několik nápadů a šťavnatých scének, to na můj vkus málo tlačí na pilu. Potenciál (i béčkový) je mnohem větší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scanner je výnimočný jedinec s vrodenou schopnosťou telepatie, prostredníctvom ktorej je schopný ovládať ľudské myslenie a konanie. Pomocou telekinézy dokáže tiež pohybovať predmetmi vo svojom okolí. S týmto pomerne jednoduchým, ale zaujímavý, horrorovým námetom prišiel v roku 1981 kanadský režisér David Cronenberg. O desať rokov neskôr sa ku tejto téme vrátil ďalší Kanaďan. Režisér Christian Duguay natočil podarené pokračovanie "Scanners 2: The New Order". *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl Scanners vzal do ruky můj oblíbenec Christian Duguay a ta změna je cítit. Ovšem za mě jednoznačně k lepšímu. Ubylo psychologie a filozofických keců a místo toho přibyla akce a vybuchující hlavičky. Hlavní hrdina je dostatečně sympatickej a tak jediný lehčí problém mám s tím zlým negerským Scannerem který se snaží být drsnější než šmirglpapír a místy těžce přehrává, ale jinak je to zábava na úrovni. Sice občas působící tak trochu v béčkovém provedení, ale v tom nespatřuji problém. Spíš naopak.75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se zdá nikterak nenavazuje na ještě solidní jedničku. Že se jedná o video film je samozřejmě znát. V poměrně větší roli zde účinkuje Apokalypťák Raoul Trujillo. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Scanners je velmi volné, s Cronenbergovým filmem má v podstatě společné jen téma telepatů - pátračů. Rovněž ustoupila psychologie a uvolnila místo akci, což není vůbec na škodu. Divák si užije i explodující hlavy a různých znetvořenin způsobených telepatickou silou. Zde je asi nejhezčí hromadný souboj s Drakem. Efekty jsou na slušné úrovni, film má spád a souboj dobra a zla nemůže dopadnout jinak. V druhé linii příběhu je poukaz na korupci, na snahu o nastolení pořádku prostředky, které dláždí cestu do pekla, i sílu médií. Po letech bych hodnotil spíše mezi 3 a 4*, ale hodnocení ponechám, jelikož závěr je opravdu napínavý a celkově jsem zklamán nebyl, byť kdysi jsem byl spokojenější. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Velitel policie Forester "loví" scannery, telepaty, kteří žijí na okraji společnosti, a zneužívá je k dosažení svých mocenských ambicí. Sice nastoluje ve městě nový řád a kriminalita rapidně klesá, avšak neváhá scannery použít k likvidaci svých konkurentů. U některých scannerů využívá drog, aby je mohl ovládnout, na jiné stačí trochu diplomacie a zobou mu z ruky. A právě na příběhu dvou nových scannerů v jeho "stáji" se odvíjí celý děj. Jedním z nich je naivní student David, syn Camerona Valea z předchozího dílu a druhým je psychopatický maniak Peter. Oproti předcházejícímu dílu ubylo psychologie a přibylo akce. Gore efektů je celkem dost, jsou povedené a dojde i na legendární výbuchy hlav. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného hororu po deseti letech v ryze béčkovém provedení Christiana Duguaye. Hrdiny předchozího dílu byly neobyčejné bytosti, schopné nejen číst, ale i ovlivňovat cizí myšlenky. Tentokrát se ve hře ocitá jejich potomek, který o svých telepatických schopnostech ještě netuší. Po poměrně komplikovaném prvním dílu se o slovo hlásí podivně splácaná dvojka. První díl byl hodně o invenci a o režisérovi Davidu Cronenbergovi. Tou jeho méně věhlasnější kolega Duguay rozhodně nevládne a snaží se film rozpohybovat akčností v typicky béčkovém provedení. Nic z toho, co obstojně fungovalo a dominovalo v jedničce, tady už nefunguje, navíc se to celé zmítá v nestylotvorné křeči. Když už nějaká ta hlava exploduje, tak už to není tak efektní jako v předchozím případě a moment překvapení se v tomto případě nekoná. Tvůrci to však se sérií nezabalili a v dalším díle přišlo snad ještě větší fiasko než ve dvojce. Ta je však rovněž velmi uhozená a v podstatě nenápaditá. Upracovaný Duguay není propracovaný Cronenberg. 20% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání překvapivě dobré. Původní Scanners je hodně slušnej film i když ne Cronenbergův nejlepší. Od tohohle jsem moc nečekal ale nakonec jsem byl mile překvapen. Film solidně odsýpá není tu moc hluchých míst a gore je tu moc pěkné, jako třeba klasická vybuchující hlava jednoho zloděje. Hewlett je fajn a ostatní herci taky, teda kromě toho druhýho Scannera kterej byl děsně iritující. Nicméně se jedné o dobré béčko které rychle uteče. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Z Cronenbergova bizarního světa se přesunujeme ke "klukům z béčka". Opět se dočkáme explodujících hlav i mocenských intrik. Většina malého rozpočtu se zřejmě utopila v trikové stránce, která je na videofilm až překvapivě na velmi slušné úrovni. Bohužel všechno ostatní, od výpravy až po herce, působí velmi levně. Nechybí ani klasická miloučká klišé typu zachráněných rozkošných šťěnátek či zkratkovitý děj - on je zlej, já jsem hodnej, já ho zničím...následoval by spoiler...konec. Při vší té kritice ale nezapomínám na fakt, že osobně Scannery prostě žeru i s navijákem. Asi závist... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo na stejné úrovni jako prvni dil. Průměr. Nic co by mě extra zaujalo, ale špatný to rozhodně nebylo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Těch Scannerů, ať už hlavních nebo vedlejších, jsem za poslední čtvrtstoletí viděl tolik, že si vlastně už ani nevybavuji, zda jsem viděl ty úplně první Cronenbergovské. Jedno vím každopádně jistě. Ten nápad, příběhová myšlenka rozhodně není na sérii, měla hezky pěkně zůstat v původním filmu. Tohle se moc rozvádět nedá. A co si srovnám tohle s trojkou a těmi Volkinovými pomstami nebo jak se to jmenuje ta pozdější série, tak to jen dokazuje. Jeden krásný mozkový gejzír z hlavy a koulení očima dobrý film neudělá. A taky neudělalo. Někde od půlky už předvídatelná nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslím, že máme dalšího. Připravte se........ Je to sice trochu slabší, než příběh první, ale má to také něco do sebe. Opět depresivní hudba, povedený příběh a dokonce herci, ikdyž skoro neznámí, jsou mi víc sympatičtější. CITÁT - Něco se stalo, poručíku?......Gelsona si ve filmu zahrál Vlasta Vrana. Finále bylo trochu uslzené a celkem čekané. Povedlo se i těch pár gore scén. CITÁT - Neexistují žádní telepaté........ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, ako sa videobiznis v 90. rokoch snažil skomercializovať populárne filmové značky. Nie inak dopadli aj Cronenbergoví kultoví SCANNERS. So všetkými svojimi kladmi aj zápormi, predstavujú SCANNERS II typický direct-to-video spektákel, ktorý nemožno nemilovať, aj keď len z fanúšikovského pohľadu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberguv original to nema, nicmene na to ze se jedna o vylozene bckove pokracovani to vubec neni spatne. Povedene telepaticke souboje, uvedeni novych schopnosti jako kontrola lidi skrze jejich vlastni pohled, 80's soundtrack, skvela lokace v podobe vyzkumneho strediska/korporatni budovy. Z hercu mi extremne nesedl Raoul Trujillo, ktery byl neskutecne otravny. 5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film má zase jednou výborné gore, kde ta explodující hlava prostě stojí za to. Tohle je na filmu hodně povedené a nadchne to i ty, kteří film jinak nebudou muset a nebudou z něj nijak moc nadšení. Psychické souboje zde nejsou nijak převratné, je to všechno jen v tom, jak se postavy tváří, ale jinak jo, proč ne? Když nebudete chtít od filmu nějakou velkou hloubku, zabaví. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Christian Duguay se rozhodl po 10 letech natočit pokračování temného kultovního hororu Scanners. Film pojal jiným způsobem, béčkovým, plným krásných klišé a podařilo se mu film obdařit velkým napětím. Samotného mě to překvapilo, ale tento díl se mi líbil daleko víc, než první a zdá se mi maximálně povedený a úžasný. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Klasické béčkové pokračovanie przniace originálnu predlohu. Celý film je jedna obrovská nuda, ktorá s zlepší na znesiteľnosť až v posledných 5 minútach, ku ktorým rátam aj záverečné titulky s fajnovou hitovicou. Z úvodu to vyzeralo fajn, že pôjde o podobný koncept len s lepšou vizualizáciou. Na očividný amaterizmus a šetrenie peňazí, kde sa len dalo sa mi zdá byť neodpustiteľný prešľap. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné pokračování.Film obsahuje pěkné akční scény a souboje telepatů (scannerů). Podaří se Forresterovi ujmout vlády ve městě pomocí drogami stimulovaných mutantů (scannerů) ? ()

Reklama

Reklama