Reklama

Reklama

Scanners III

  • Kanada Scanners III: The Takeover (více)
Trailer

VOD (1)

Hrdinou již třetí části o lidech s neobyčejnými telepatickými schopnostmi je Alex. Ten objeví "nádherný svět explodujících lebek" právě během vánočních svátků. Způsobí to smrt jeho nejlepšího přítele. Alex sužovaný výčitkami svědomí se rozhodne odejít do dalekého Thajska a tam se věnovat osvobozujícím meditacím. Doma však zůstane sestra Helena, kterou sužují intenzivní bolesti hlavy. Otec, který se zabývá lékařským výzkumem, jí dávkuje netestovanou drogu. To se zanedlouho projeví neblahými následky. Tento zdánlivě utišující prostředek úplně "rozloží" její mozek, čímž se vyvolají temné stránky Heleniny osobnosti. Zoufalý otec je najednou bezmocný. Jediný, kdo může neštastné sestře pomoci, je stále meditující Alex... (Intersonic)

(více)

Recenze (36)

tron 

všechny recenze uživatele

Vitajte pri druhom (kanadsko-thajskom!) pokračovaní kvázi hororovej série, známej tým, že sa herci divne zatvária a ďalší herci preletia polovicu miestnosti, vymrštení neviditeľnou silou, prípadne nejakému raz za trištvrte hodinu vybuchne hlava. Vlastne ani neviem, čo sa mi na tom páčilo, ale na druhej strane neviem ani to, čo sa mi na tom vyložene nepáčilo. Čiže ukážkový priemer. Osobne by som túto sériu za hororovú ale každopádne absolútne a vonkoncom nepokladal. Režiséra Christiana Duguaya zjavne fascinujú explózie, pretože okrem tohto a dvojky natočil aj Explóziu s Brosnanom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akčnější, nápaditější a béčkovitější než dvojka, narozdíl od ní bez spojitosti s postavami předchozích dílů. Hlavy (ale třeba i prsty) vybuchují (dokonce pod vodou!) jedna za druhou, lidi jsou odhazováni ostošest, mj. do otočných dveří, které pak scanner silou myšlenky roztočí takovou rychlostí až po nebožákovi uvnitř zbude jen mastný flek), po jedničce se opět hackuje technika, tentokrát televize a cestu si sem našlo dokonce bojové umění (je libo scannerem ovládanou partičku kickboxerů?). A i když hrdina je - jak je v téhle sérii zvykem - unylý a nudný, má to skvělou záporačku, která to vynahrazuje. Škoda, že většina těch výživných scének je natočena dost odflákle a že český dabing zabil skvělou scénu, kde scannerka přiměje borce, aby se pochcal a když ten vyděšeně vydechne "shit" (nadabováno jako "do hajzlu"), scannerka se usměje a řekne "to se dá taky zařídit". Ale narozdíl od dvojky aspoň dabéři nevyslovují "scanner" jako "skejnr". Každopádně v tomhle béčkově zábavném stylu bych si klidně ještě pár dílů dal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deti žien, ktorým lekári predpisovali v tehotenstve experimentálny liek Ephemerol trpeli množstvo zdravotných problémov, ktoré boli dôsledkom vedľajších účinkov tohto farmaceutika. Mali migrény, záchvaty zúrivosti a halucinácie. Vyvinula sa u nich silná telepatická a telekinetická sila. Väčšina z nich na tieto následky zomrela. No niektorým jedincom sa podarilo prispôsobiť tomuto stavu. Ich deti niesli ďalej tento telepatický gén. Stali sa z nich Scanneri. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná guilty pleasure nálož i když je pravda, že z tím původním Cronenbergovým příběhem to má společný jenom ten námět, ale to mě nesere. Santa letí z balkónu. Týpkovi vlivem telepatie padají kalhoty. Zlej Scanner se právě točí v otáčivých dveřích dokud nevybouchnou. Do toho se právě přisrali nějací Kickboxeři pojebaní, aby jsme tu vzápětí měli velkolepou honičku z motorkou a autobusy. Všechno podkresluje bombastickej hudební podmaz. Ano tenhle film jsem za svých mladých let díky velmi spektakulární ukázce od Intersonicu chtěl hrozně moc vidět. No dočkal jsem se až ve svých dospělých letech, ale zklamán rozhodně nejsem. Ultimátní konec telepatické trilogie kterému k dokonalosti chybí jen velmi málo. Viva la trash films! 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ty závěrečné telepatické souboje jsou úžasně vtipné. Od naprosté tragédie tohle dělí jen fakt že ženské postavy jsou neskutečně sexy kočky. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ještě více vybuchujících hlav a celých těl dokonce i ve vodě rozhodně potěší. Zábavný striptýz v restauraci pobaví. Nu a pak už je tu jen intrikující Helena, co se pod vlivem nového léku rozhodne získat moc...nad světem? No, možná. Každopádně jít přes mrtvoly jí nejen nevadí, dokonce jí to dělá dobře. Zato Alex postrádá její charisma a odhodlání, tudíž čelit nebezpečí je pro něj velmi obtížné, i když disponuje velkou psychickou silou a strávil dva roky meditací. Po většinu doby se chová jako moula, co se neumí pořádně postavit ani hrstce obyčejných telepatů. Tedy pád při lezení ze střechy byl vpravdě ostudný. A zúčtování s Helenou? Kdysi jsem dal 4*, nyní jednu strhnu právě za nemožného Alexe. Fakt pablb. Je mi divné, že jako hlavní postava zde není ani uveden v titulcích - Steve Parrish, což tak trochu o něčem svědčí. Jinak ale akce s telepaty jsou fajn a vědra krve a lidského masa rovněž. Jo a trocha nahoty, co v předchozích dílech nebyla. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Alex a Helena jsou sourozenci. Oba jsou telepati. Alex způsobí svou schopností smrtelnou nehodu, a proto se uchýlí do thajského kláštera, aby tam pod vedením mnichů meditoval a ovládl své schopnosti. Helenu mezitím, čím dál tím víc tíží negativní stránka schopnosti telepatie, a to neustálá bolest hlavy a množství hlasů, myšlenek, jiných lidí. Její otec, uznávaný vědec, objeví drogu, která by měla tyto negativní vnější podněty tlumit. Helena si tajně drogu aplikuje, a bolesti opravdu zmizí, avšak nastane úplná změna v jejím chování a Helena se stává agresivní a násilnickou. Tvrdě využívá svých schopností a médií, aby získala, co největší vliv a moc. O všem se dozví Alex a jede zpět do Kanady učinit konec heleniným radovánkám. Tenhle díl by nebyl o nic horší než díly předchozí nebýt dosti necharismatických přehrávajících herců a hlavně několika komických postaviček, které mě v hororech velice iritují. A závěrečný telepatický souboj je nejslabší z celé série. Milovníci různých gore efektů budou na druhou stranu celkem potěšeni, pokud jim tedy bude stačit, že se jedná o recyklát efektů z předchozích dílů. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Dílo zkázy jest dokonáno. To, co Cronenberg pracně kámen po kameni, nebo chcete-li políčko po filmovém políčku vybudoval, tak to v následných dvou zmatených pokračováních jeho kolega Duguay zcela rozmetal. Pravda, nápady téhle hororové sérii jako by došly už v jedničce, ve dvojce se v podstatě recyklovaly, ale ve trojce už jsem nenalezl jedinou kloudnou položku, která by stála za zmínku. Vyčerpaný děj se smrskl do televizního vizuálu, ve kterém se žádné působivé scény neodehrávají. Do filmu vstupuje sice přitažlivá Liliana Komorowska, ale tu si lze zapamatovat spíše z erotických scén, než z nějaké jiné příčiny. Zbytek filmu je pak v poklidu zapomenutelným. Děj je maximálně nezajímavý a Duguay už dokonce nepřijde ani s žádným rozpohybováním děje v podobě nějaké napínavé nebo hororové scény. Náznaky psychologického podbarvení postav jako režisér nezvládá, ale úspěšně předstírá, že snaha byla. Jenže znuděnému divákovi exploduje hlava dříve, než k tomu dojde v tomto filmu. Takže to v podstatě ani nemohl dokoukat. 0% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O něco akčnější než stejně béčkový předchůdce, jinak až na odhalenou bradavku Valérie Valois prakticky to samé. Exploze hlavy, souboje scannerů, boj o světovládu, zdařilé triky, levné kulisy, naivní scénář a víc než špetka klišé. A zase je to bomba. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To co mi v predchozich dílech chybělo byla právě ta akce. O hodne akcnejsi než predchozi celkem utahany dily. Nejlepší díl. Spokojenost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z takových těch starších VHS podivností, ke které jsem se náhodou jako malý děcko nachomýtl a už tehdy jsem poznal, že tu něco nehraje. Později jsem si uvědomil, že to prostě byla "jen" blbost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ve své době a v mém tehdejším náctiletém mládí bych to zřejmě ocenil lépe, protože tehdy se prostě takové filmy točily. Dneska už to ztrácí hodně na lesku, přesto se musí ocenit taková ta aura přelomu osmdesátých a devadesátých let. Obecně je to docela patlanina, spojující klasické duchovní kecy, až přehnaně karikované herectví ve vyhrocených situacích (ty ksichty, které scanneři dělají při svém telepatickém působení jsou mnohdy k smíchu) a pár (ovšem žalostně málo) povedených scén (Helenino vypořádání s dr. Baumannem a Alexovo vypořádání se s protivníkem v otáčivých dveřích). Helena (Liliana Komorowska) je po herecké stránce nic moc, ale mrcha je to solidní a v závěru ukáže, že má opravdu jiskru. Celá scanners série by se dala dobře pojímat jako mírně drsnější předchůdce pozdější sci-fi série X-Men. 1,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

EPHEMEROL opět v akci. Třetí příběh sice hezky začíná, ale to je vše. CITÁT - Telepati! Snad na to nevěříte?......... Úvodní scéna se povedla. Ano byla to nešťastná náhoda, ale já se smál. CITÁT - Mami, podívej, letí Santa Klaus...... Tedy ona ho nazvala hezky Česky Děda Mráz, ale nevím zda Mráz je příjmení nebo jen pojem:) Příběh jako celek se mi vůbec nelíbil. Je tu až moc přehnaného a hodně nezvládnutého humoru, nebo spíše pokusu o humor, který vyšel spíš trapně než úsměvně. Nejhorší díl trilogie. CITÁT - Říkala, že to nemá žádné vedlejší účinky........ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prikloním sa k lepšiemu hodnoteniu. Všetko má však na svedomí väčšinou nostalgia, tá robí veľa. Totižto samotný film je dosť chabý a to aj napriek tomu, že ide o prvoplánované béčko. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nejslabsi dil cele serie, ale stale je to OK. Prvni pulka vypadala velmi nadejne, prostredi saolinskeho klastera v thajsku, transformace hlavni Scannerky atd. V druhe casti se to ale kapku zvrhlo, Komorowska prilis prehravala, jeji soukroma armadicka scanneru pusobila extremne otravne a finalni telepaticky souboj jen slabe zavzpominal na predchozi dily. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Scanners III“ je film, který vám může klidně uniknout, protože pro sérii stejně nic neznamená. Je to film, kterých by mohlo být natočeno nespočet na tohle téma. Prostě se vezme jen postava nějakého scannera, případně se jich vezme víc, a na to se nabalí nějaká banální zápletka. Film se snaží něco říct, ale říká to samé, co Cronenbergům film, který to navíc dokázal prezentovat skutečně temně. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je velice těžké uvěřit, že takový nesmysl natočil stejný režisér jako vynikající druhý díl. Tento díl je černou ovcí této trilogie a podle mě by bylo lepší, kdyby nikdy nevznikl. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Z mladé ženy Heleny se užitím drogy EPH-3 stane scanners.Její touze ovládnout svět jí může zabránit jen její bratr Alex také scanners.Též zdařilé pokračování ve kterém nechybí napětí , ale ani akčnost scén. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem si s chutí užil, spousta akce i sem tam ňáký humor.Telepati krásně řádí, a jsou na to velice chytře či přesněji Helena se pokouší ovládnout celý svět pomocí schopností a televize. Postavy krásně vybuchují a jinak se deformují díky telepatii. Určitě krásná tečka za touhle serií. ()

Reklama

Reklama