Reklama

Reklama

Larger Than Life

všechny plakáty
Sci-Fi / Krátkometrážní
Nový Zéland, 1997, 13 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film, který je typickou ukázkou tzv. monster movies. Ve fabrice nedaleko města dojde k úniku toxického odpadu, ten způsobí mutaci a zvětšení pavouků v okolí. Děj se odehrává v domácnosti jedné ženy, kterou z počátku pavouci pouze obtěžují, až nakonec naplno zaútočí a vše se zvrhne v boj o život. (Bohnice05)

Recenze (8)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Elkayemův kraťas, který předcházel Pavoučímu teroru. V něm žena v domácnosti čelí útokům pavouků, kteří kvůli úniku toxických látek narostli do obřích rozměrů. Černobílým obrazem a lehkou nadsázkou evokuje převážně sci-fi béčka 50. a 60. let, kdy filmovým celuloidům dominoval přerostlý hmyz. Pavouci jsou plně digitální a prací proslulé firmy Weta, takže radost pohledět. Elkayem je spíš tvůrčím břídilem (Return of the Living Dead 4 a 5), ale tyhle parodie mu jdou pěkně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Roztomilý předchůdce Pavoučího teroru. Veselá scénka ve vaně, sprchovém koutě i s plynovým sporákem. Jen v závěru jsem čekal obří tarantuli jako poctu filmu z 50.let...ale konec vtipný byl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní kraťas k předcházejícímu Elkayemu projektu Eight legged freaks. Škoda jak říkal Bloody že Eight legged freaks jsou asi jediným filmem který se tomuhle režisérovy povedl, to ostatní je celkem otřes. Mladá ženská Jo se nastěhuje do nového domu, ten je ale plný pavouků. Je až neuvěřitelné co se režisérovy povedlo do filmu dostat. Humor kterej perfektně sedl, parádní efekty které jsou na rok 1997 fakt parádní. A hlavně nádherná pocta 50 let který měly takovýhlech filmů nespočet(např. Tarantula). Není moc věcí co bych vytkl snad jen to že někteří umělý pavouci vypadaly trošku až moc uměle. Ale to je malá vada na týhle parádě. Ještě bych chtěl zmínit hudbu která je dokonalá a strašně mi evokovala staré grotesky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pavoučí teror mě moc nebavil, ale tenhle kousek se Elkayemovi povedl. Pavouci sice nepatří k mým nejoblíbenějším „monster movies“ , ale díky pohledné Rebecce Hobbs mi to tentokrát moc nevadilo. Černobílost snímku byla super, podobně jako hudební doprovod. Kupodivu se jim povedli i ti digitální pavouci. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Fajnovej Elkayemův kraťas, kterej se tak zalíbil Devlinovi a Emmerichovi, že mu vyprodukovali Pavoučí teror. Žádná velká amatérština, vždyť obří digitální pavouky si vzalo do parády slavný trikový studio Weta, ale prostě pěkně šlapající žánrová blbůstka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate taká hovadinka (v tom dobrom slova zmysle samozrejme) ktorá odkazuje na monster braky päťdesiatich rokov. Pre mňa sú to tie naj-podradnejšie filmy v celej kinematografií. Nedokážem ich pozerať zo žiadnou nadsádzkou ani s úsmevom na perách. Proste niečo ako Vincent Price a spol. Na to neprídem nikdy na chuť. Vystihnúť tie správne klišoidné momenty sa režisérovi podarilo na výbornú. úvod a koniec boli najlepšie. Ináč dobre nakrútené ale také neoriginálne suché (To bol cieľ chápem ale aj tak nič extra) ()

Reklama

Reklama