Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 1
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 397)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak já tak nadšený nebudu. Dvojka jako kterákoliv jiná recykluje nápady z jedničky, snad jen ty efekty možná stály o pár desítek milionů Doláčů víc. Pokud mi minule Tucci i Sutherland připadali super, teď už jsem je měl okoukané a tak jediným velkým překvapením pro mne byla účast pana herce Philipa - Seymoura, který mne dokonale zmátl. V něčem takovém, bych jej nečekal. No a ke všemu tomu zlému se nám copánkatá Jeniffer nějak zakulatila a to i na místech kde to nebylo třeba... :-). Z celého toho všeho mne tak nejvíc zaujalo stádečko milých opiček jdoucích si nikoliv pro banán, ale pro ledvinu. Na další pokračování už asi koukat nebudu a že jistě bude. Minule jsem dal za 3, nyní dávám jen za dva šípy. * * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bohužel, průměr nastavený prvním dílem charakterizuje i dvojku, přestože příběh mohl a také měl být zajímavější a jména všech herců jsou stále uchu více než lahodící. Formálně takřka na úrovni jedničky, stále bez větších emocí a věrohodnosti načrtnuté společnosti- vše vyznívá chladně a strojeně, v některých pasážích zase přespříliš efektně a hlavně zbytečně zdlouhavě. Scény z arény, které měly být vrcholem filmu, působí spíše jako nezbytný prvek k naplnění očekávání a k vytvoření dostatečně silného odrazového můstku vstříc dalším pokráčování. A jestliže v jedničce velmi dobře zafungovala romantická chemie mezi ústřední dvojicí, zde byl jejich vztah rušen jednak neustálou přítomností třetí osoby a jednak do zblbnutí omílanými frázemi o "hrozbě pro stát" a "ztělesnění nezávislosti". Naštěstí obrazové a zvukové zpracování je téměř bezchybné a finální zvrat dostatečně uspokojivý a nadějný na to, abych Vražednou pomstu raspektoval jako pouhou předehru a těšil se na příchod velké revoluce. Tam už to ale bude chtít trochu víc zabrat :) 60% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu o nieco lepsia, nez jednotka, pretoze som akosi nechapal, ako sa moze totalitny stat zabavat na zabijani deti, aj ked v dvojke slo sice tiez o zabijanie, len tentokrat slo o zabitie Katniss Everdeen a zabijacke pasce boli tiez ostrejsie, ako v jednotke. Teraz som zvedavy, ako bude pokracovat trojka. Prezident Snow v podani Donalda Sutherlanda, si s chutou zahral zaporaka tak, ako ho poznam so SMRTIACEJ EPIDEMIE (1995) s Dustinom Hoffmanom alebo v drame KRIMINAL (1989) so Sylvestrom Stalloneom. Rakusky reziser Francis Lawrence, nema s Jennifer Lawrence nic spolocne, je to len zhoda mien. Ako debut natocil fantasy-thriller CONSTANTINE (2005) s Keanu Reevesom, JA, LEGENDA (2007) s Willom Smithom alebo romanticku dramu VODA PRE SLONY (2011) s Robertom Pattinsonom. _________ Jennifer Lawrence - (Katniss Everdeen) +++ Josh Hutcherson - (Peeta Mellark) +++ Liam Hemsworth - (Gale Hawthorne) +++ Woody Harrelson - (Haymitch Abernathy) +++ Donald Sutherland - (Prezident Snow) +++ Lenny Kravitz - (Cinna) +++ Stanley Tucci - (Caesar Flickerman) +++ Philip Seymour Hoffman - (Plutarch Heavensbee) +++Produkcia: Nina Jacobson, John Kilik +++ (Videl v kine 28.11.2013) +++ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Předlohu jsem samozřejmě nečetl, ale argument, že knížka je lepší, mi přijde dosti neopodstatněný. Zaprvé, ještě jsem neslyšel o filmu, o kterém by někdo řekl, že je lepší (Ať už si pod tímto pojmem představíte zábavnost či kvalitu) než předloha. A zadruhé, kniha je prostě jiné médium než film a asi prostě není možné film převést na plátno tak, aby to uspokojilo fandy předlohy, takový film by mě vážně zajímal. Každopádně, do centra dění Hunger Games se vrací Jennifer Lawrence se svým parťákem Joshem Hutchersonem. O kvalitách Jennifer po Silver Linings Playbook netřeba pochybovat, i tentokrát se zhostila role Katniss Everdeen s grácií sobě vlastní a kompletně zastínila zbytek obsazení, snad s výjimkou Stanleyho Tucciho. Děj navazuje události prvního dílu, kdy Katniss vyhrála Hunger Games a jakožto vítězka musí "motivovat" jednotlivé správní okrsky. Co se ale nestane, je zrazena a donucena podstoupit 75. a zároveň třetí 3/4 ročník (ročník, kdy jsou účastníci vybírání z řad vítězů HG) Hladových her. Aréna podstoupila řadu změn a vylepšení, které hráče postaví např proti jedovaté mlze nebo skupině mandrillů. Bojové scény bych řekl, že se povedly lépe než v jedničce a totéž se dá říci také o CGI efektech, které doceníte zejména ve velkoleposti kapitolů. Film je tedy dost dlouhý (2,5 hodiny bych od toho nečekal) a navíc končí velice otevřeně, takže na samotnou revoluci z řad nespokojených občanů si musíme počkat až do dvou zbývajících dílů...80%...[23.11.2013_Cinestar_Černý most] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. S příchodem Francise Lawrence a nových scenáristů poskočila kvalita Hunger Games o jeden schůdek nahoru, a najednou je to působivá i napínavá podívaná s docela zajímavými postavami a koncem, který vás prostě navnadí na další díly. Takřka všechno, co jsem prvnímu filmu vytýkal, je tady lepší. A ačkoliv se děj hodně opírá o spolehlivá herecká esa (největší radost mi udělal velký prostor pro Donalda Sutherlanda), ani Jennifer Lawrence a její skupina v aréně nejsou vůbec špatní. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Studio došlo k rozhodnutí, že jednotlivé díly budou - podobně jako u původních názvů série Stmívání (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) - pojmenovány ve formátu Hunger Games, dvojtečka a název příslušné knihy, aby nebyli diváci zbytečně mateni. (R´Hell)
  • Film obsahuje výnimočne dva rôzne formáty obrazu. Úvodná časť až po scénu, kedy Katniss (Jennifer Lawrence) vstupuje do arény Hier o život, je natočená v pomere 2.35:1. Čas strávený v aréne je v pomere 1.78:1 a zvyšok filmu opäť v 2.35:1. Tvorcovia tak chceli odlíšiť a podať iný pohľad na samotnú arénu. (Piri)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama