Reklama

Reklama

Lupin the Third: Mine Fudžiko to iu onna

(seriál)
  • Japonsko LUPIN the Third ~峰不二子という女~ (více)
Trailer
Animovaný / Akční / Drama / Komedie / Psychologický
Japonsko, 2012, 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Monkey Punch (komiks)

Kamera:

Tojonori Jamada

Hrají:

Mijuki Sawaširo, Kan'ichi Kurita, Daisuke Namikawa, Kóiči Jamadera, Acuko Tanaka, Hóko Kuwašima, Ken'iči Ogata, Akiko Jadžima, Júki Kadži, Jutaka Aojama (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Osoby a obsazení: Lupin III, nezodpovědný zloděj, lupič, svůdce a kašpar. Jeho chtivost nezná mezí, každý poklad chtěl by mít. Mine Fujiko, sexbomba, nádherný bastard mezi delikátní dámou a lacinou rozhoďnožkou, manipulátorka, záhada, žena. Jigen Daisuke, samotářský, mlčenlivý střelec, poněkud zahořklý. Ishikawa Goemon, hrdý samuraj stranící se lidí. Inspektor Zenigata, panovačný detektiv, drsňák ze staré školy, podstatně chytřejší a sympatičtejší než v jiných zpracováních. Oskar Keibuho, převelice ambiciózní mladík, pravá ruka Zenigaty. Sólisti, samí sólisti. Neustále se střetávající individuality, dominantní osobnosti. +++++ Jejich přestřelky, hádky, rozhovory, boje a pronásledování urychlují seriál do vysokého tempa. Fantomas, Sherlock, Lara Croft, Indiana Jones a Mijamoto Musaši v seriálové aréně, v jakési noirovo-gangstersko dobrodružné, komediální pastiši, trochu připomínající Cowboye Bebopa či Trigun, nadsázka na steroidech. Hudebně v akci uspěchané, v potemnělých pokojích a ulicích melancholické, jindy ironické, tu záměrně disharmonické s touhou po tajemném strachu, povětšinou jazzové. Troufám si říci, že takhle dobrou práci s hudbou jsem v anime seriálu dlouho neviděl a ta pestrost: saxofon, varhany, elektronické ruchy, klavír, šamisen, basa, smyčce, dětský sbor... +++++ I kreslíři a animátoři odvedli kvalitní práci. Styl samozřejmě vychází z původního Lupina, ovšem barevná, matná "křída", silné linky, stínování hrubým šrafováním, spousta černé, tmavé ladění a výrazný kontrast posouvají prostředí do do přítmí až temna, jenže dík povaze postav atmosféra zůstavá hravá, takový pouťový dům hrůzy (který se příznačně v seriálu objeví). A Fujiko je chvílemi opravdu vzrušující a atraktivní. +++++ Snad jen ten příběh, v nějž všechno dění ve finále ústí mohl být přehlednější, lepší a méně překombinovaný. Fujiko i Lupin by bez problémů obstáli i v brakově laděných epizodkách, které nejsou spojeny jinak, než jimi samotnými. Slabé ****. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Po kladné zkušenosti s Lupinovou čtvrtou částí, kde jsem se zamilovala do Fujiko, mi byl doporučen i tento kousek. A musím říct, že mi hned první scénou vyrazil dech. Totální nahotu hned v první minutě jsem opravdu nečekala, ale (a to je důležité) tady se to s nadsázkou snad ani nedá považovat za fanservice. Fujiko sice prakticky skoro celou první epizodu stráví nahá, ale přitom působí naprosto přirozeně, což byl pro mě upřímně docela šok, protože nic takového jsem u anime ještě nezažila. Co dále zaujme je rozhodně animace, která místy působí až surrealisticky, a samozřejmě postavy, kde především ty hlavní dostávají daleko víc prostoru (třeba takový Goemon je tady jedna z nejlepších postav, zatímco v Part IV byl prakticky zbytečný). Za poslední díl zvedám hodnocení, protože uspokojující konce s pořádným vysvětlením a uzavřením se zas tak často nevidí. 8/10 ()

Reklama

Reklama