Reklama

Reklama

Epizody(12)

Recenze (25)

Dever 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Production Companies: Aniplex // Čo povedať? Nemyslím si, že by táto druhá rada potrebovala koment, pretože hodnotenie hovorí svojou rečou..... Lepšie a kvalitnejšie ako prvých 13 častí.... 100% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, temná minulost postav by se neměla odhalovat, twisty by se měly zakázat a když už mají tvůrci pocit, že musí každé postavě dáti do vínku jakýsi problém k řešení, tak by její prozření, katarzi či co jí to připravili, měli promýšlet lépe a ne se snahou mě straašně moc dojmout. SPOILERY: Kiritsuguovu minulost vnímám jako šestákový brak, odhalení Berserkrovy identity za hloupý tah primitivně útočící na emoce, tragédii Berserkrova pána rovněž, prozření casterova pána za směšné, sebeobětování Ridera za přehnaně patetické, přežití jeho pána za umělý tah sloužící tomu, aby u seriálu vydržely citlivé duše. Na druhou stranu oceňuji likvidaci Lancera s jeho pánem, jak Kiritsugu použil svoje Rozkazy a spolčení Archera s Kotominem. Silné ***. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lesk a bieda utilitaristickej etiky. Dôkaz, že sa ešte dá urobiť dobré anime. Okrem výbornej technickej stránky treba pochváliť aj Kajiura Yuki, že podobne ako v Madoke hudba slúži scéne a neprebíja ju ako to často býva pri jej geniálnych OST. Odporúčam po tomto znova pozrieť Stay night, dáva to omnoho väčší zmysel a k hrdinom sequelu si človek ľahšie hľadá cestu, najmä Illya už nie je na facku. No a v Zero jednoznačne Team Einzbern. 10/10 P.S. rád by som videl nejaký ten Fate s "La pucelle" Jeanne d´Arc. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá část nářezového anime preqvelu k Fate Stay Night. Jak jsem napsal k první části, zajímavější páni a zajímavější hrdinní duchové. Saber s jejím Vznešeným fantomem je prostě nej :) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jem se jen vezl. Vše, co bylo v první sérii, zde bylo dotaženo ještě o kousek dál. Už se tu rozhřešuje osud všech postav, většinou až k fatálním následkům svých či okolí. Se Subjektivovým komentářem se nemůžu ztotožnit: Postavy měly jasné morální zásady a směřování, takže nebylo možné jejich osud byl jiný, než jsme byli svědky. Odhalení temné minulosti posloužilo k pochopení činů protagonistů a i když souhlasím, že scény to byly místy citově vydíravé, jaké jiné by donutily oné charaktery se změnit a učinit kroky tak radikální, jaké udělaly? Já nemám výhrady. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování tohoto seriálu, je už jen zbytečná hra na city, které podle mě vůbec nefunguje. Nelíbilo se mi tu zbytečné ukazovaní Kiritsuguovu minulost, která podle mě shazovala úroveň anime. A vyvrcholení/konec mě také nějak moc zvláště neohromil, byl dosti nemastný, neslaný. Toto asi zrovna nebyl můj šálek kávy.. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co bylo skvělé v první řadě, je tady prakticky pořád a na žádné slabé místo si nevzpomínám... jenom na ty fantastické, jako jsou boje Kiritsuga, rozhovory Alexandra a Gilgameshe a experiment s nesmrtelností. Hrozně se mi taky líbí model, kdy každá rodina má svůj určitý druh magie a nejde nudně jen o oheň vzduch a podobně, ale o brouky, krystaly, ovládání času nebo vyvolávání. Doufám, že to někdy bude pokračovat, protože od Fate/Stay Night to je pořádnej pokrok a anime 17+ jsou pro mě z dnešní produkce skoro jako jediné koukatelné. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Co se týče Fate/Zero 2, líbilo se mi daleko víc než první série, vzhledem k tomu, že ve druhé sérii se začne konečně něco dít a začnou umírat postavy a hrdinové. Myslím si ale, že obecně je to krásný úvod do série a určitě mě to navnadilo na Fate/Stay. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som začal pozerať http://www.csfd.cz/film/303629-fate-zero/ netušil som čo sa môže stať. Milo ma prekvapila táto druhá séria. Súboje si zachovávali rovnakú úroveň, ale čo je dôležité niektoré sa končili pre hrdinov či pánov smrťou. To je veľké plus keď v prvej sérii sa niekedy len naťahoval čas aby sme my diváci obľúbili jednotlivých bojovníkov o svätý grál. Nemám to prvej časti vôbec za zlé bavila ma. Dostal som, ale nečakané množstvo filozofie a možnosť zamyslieť sa nad životom. Keď sa anime nejako takto ako Fate/Zero (2) pohráva takto kvalitne s podobnými myšlienkami nemôže to byť pre mňa inak ako na maximálne hodnotenie a maximálnu spokojnosť. Na minulosti Emiya Kiritsugu, jeho správaní a riešení situácii som si veľmi pochutnal. Najlepšia bola scenéria s loďami a rozhodovaním. Vôbec som si nepredstavoval takýto koniec preto som bol milo prekvapený. Koniec je síce depresívny, ale v podstate celá táto druhá polovica je aj náučná. Nemôžeš naučiť niekoho niečo čo sám nevieš a podobne. Veľmi sa mi páčila taktická vyspelosť, kedy sa jednotlivé figúrky rôzne posúvali po šachovnici menili strany, spájali sa a zabíjali navzájom. Diváci ocenia aj rozmýšľanie postáv o ďalších krokoch. Tiež ocenia kvalitných hrdinov povolaných do boja, medzi ktorými najviac zaujme Saber a jej dumanie nad údelom a najmenej Berserker. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Bože, to je nádhera! Velká část děje se točí prostě kolem toho, kdo s kým a za kolik... A pak tu máme nějaké ty nenapravitelné idealisty, pár jedinců, co zešílelo, pěkná hromádka těch, co netuší, co vlastně chtějí, spousta krve a nakonec se i přeživší najdou. Někdo můj vkus nedávno definoval: Ty se prostě vyžíváš v cizím utrpení! ...ale když já si nemůžu pomoct. Troufám si říct, že pointa mi neutekla a mám pocit, že mě tenhle skvost mezi seriály posunul zase o kousek blíž k tomu, co hledám. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct... Emocemi a souboji naplněná druhá část Fate/zero 2 se povedla a navázala tak na skvělou první část Fate/Zero. Tohle anime patří jistě do TOP 10 posledních 5 let. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před samotným hodnocením bych rád sepsal návod: jak správně zaplout do universa Fate. Původně vznikla visual novela (hra kde převážně čtete a odklikáváte text) s názvem Fate/stay night (FSN), která má vcelku složitější koncept příběhu, který se skládá ze tří alternativních příběhů (route) sledujících stejnou myšlenku, stejné postavy ale pokaždé s jiným průběhem děje a vždy s hlavním hrdinou Shirem, ale v každé route se Shiro zaplete s jinou dívkou (Saber, Rin, Sakura) a projde si jiným osobnostním vývojem. Tyto cesty se nazývají: Fate, Unlimited Blade Works (UBW), Heaven's Feel (HF) a je nutné je vidět(číst) postupně. Později vznikla novela Fate/Zero (FZ) a tahle věrná anime adaptace od studia ufotable, jedná se o prequel k FSN, nedoporučuji sledovat FZ bez znalosti FSN, nepochopíte spousty souvislostí a narážek, ale naopak pokud uvidíte jako první FZ, tak se ze začátku budete trochu ztrácet, ale dopředu nebudete vědět konec a hlavního hrdinu a můžete si vybrat vlastního favorita na vítěze Svatého Grálu, to je též zajímavá volba. Fate/Zero napsané spisovatelem (Gen Urobuchi) pod vedením původního autora Fate universa a FSN novely (Kinoko Nasu) je značně temnější, krvavější a dospělejší prequel, který předchází událostem v FSN novele a využívá spoustu stejných postav. Nechci říkat, že je lepší, než-li Fate/stay night. Oba autoři mají odlišný styl psaní. FZ anime hodnotím jako celek, obě série dohromady. Po stránce děje se jedná o boj sedmi mágů a jejich sedmi služebníků (kteří jsou převzati s různých bájí a pověstí) ve válce o Svatý Grál, který vítězi splní každé přání. V Pvním delším díle na vás čeká značná nalejvárna důležitých informací a představení postav (pokud znáte FSN novelu, budete to mít jednodušší). Celá první série slouží k poznání postav a k jemnému oťukávání mezi nimi a připravuje se postupně půda k následujícím krvavým jatkám ve druhé sérii. Všechny postavy jsou do detailu propracované. Jednoznačně doporučuji a na poli anime nenajdete moc lepších anime, než je Fate/Zero. (Pokud se vám líbílo FZ, tak doporučuji shlédnout Kara no Kyoukai, jedná se o sérii sedmi filmů (animace od ufotable), odehrávající se ve stejném světě jako FZ. Ale je to především mysteriozní horror.) 95% ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné co bych vytknul, jsou snad někdy až okatě zkrácené scény, aby se vše vešlo do té kratší stopáže, což by měla blu-ray verze napravit. Jinak se téměř nic oproti první polovině nezměnilo, takže koho zajímá co si o tom myslím, tam najde poněkud delší komentář. Dodal bych akorát, že finále se velice povedlo, stejně tak naprostá většina scén, které jsem po přečtení novely s napětím očekával. Celkově, za obě "řady", za mě silných 9/10. ()

mota 

všechny recenze uživatele

9/10 Vynikajici dokonceni dobre rozjete predchozi serie. Zajimave se doplnujici charaktery masteru a servantu: Malost nejslabsiho pana v kontrastu s velkorysosti nejvetsiho bojovnika. Prohozena role zvracene dvojky. Cestny hrdina kontrolovan oportunistickym klanem. Naivni zoufalec s nerizenou nenavisti. Sebejisty ohnivy sperkar a jeho znudeny heroicky duch. Prazdny intrikar ovladajici stiny. Odpadlik a svetice. Vysvetlujici douska dle puvodni predlohy: SPOILER>>> V predchozi valce poskvrnil alchymisticky rod Svaty Gral vyvolanim mstitele Angra Mainyu ztelesnujiciho vsechno zlo. Ten ceka vevnitr na svoje probuzeni a pokrivuje prani udelovana mensim gralem (ostatni klany o tom nevi). Vetsi gral, o ktery usiluje Tohsaka, slibuje nesmrtelnost a nekonecny prisun many. Fragmenty zniceneho gralu pak posbira do svych broucku stary Matou a necha vyrust v Sakure o nekolik desitek let driv nez by dodali v dalsim homunculusu Einzberni.<<<SPOILER ()

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už nabírá na obrátkách. Je ještě mnohem temnější a emotivnější než série první. Vše pomalu nabírá pevné obrysy, ale místo sledování radostného příběhu o hrdinství a spáse světa se nám dostane realistický (bohužel i naturalistický) pohled na svět. Pro většinu těch, kteří viděli Fate/stay night to asi není žádné překvapení, ale pro mne to byl přímo šok... SPOILER: Vše se mi zhroutilo před očima a v mých očekáváních nezůstal kámen na kameni... Nechápejte mě špatně, kvalita seriálu se nijak nesnížila, ba naopak, ne vždy mě něco dokáže takhle překvapit. Pouze jsem měl naprosto jiná očekávání, nebo spíše přání ohledně průběhu děje a osudu jednotlivých postav. Tragičnost konce mě přímo paralyzovala... Zpracování a hudba si udržely vysokou kvalitu první série, za což jsem opravdu rád. Nakonec mohu jen dodat, že Fate/Zero je vynikající anime, které mohu doporučit všem fanouškům tohoto specifického žánru. - 100% ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

Už po 10 dílech jsem si byl skoro jistý, že už na tom nemůžou nic zkazit, a že se tak dočkám dalšího přírůstku do nejlepších kousků, co jsem kdy viděl. Bohužel poslední 2 díly jsem si představoval úplně jinak, a nějak mi utekla celá ta pointa toho závěrečného mind blownu... No co se dá dělat, i tak je to solidní pětečka. Hudba i vizualizace výborná, a díly 18, 19 s Kiritsugem považuju za naprostý skvost, ze kterého mohli klidně udělat i celé anime. ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Osobně mě zklamalo zakončení, ale všechny předchozí díly, 1.série včetně, byly brilantní a rozhodně mi přinesli více než jen mnoho zábavy ()

Reklama

Reklama