Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Chihiro má jeden zvláštny koníček - zombie, pričom sa tejto tematike venuje od ranného detstva. Pozeranie filmov a hranie hier mu už ale očividne nestačí, nakoľko by chcel mať za priateľku teraz výhradne iba „nemŕtve“ dievča. Možno práve pre toto všetko neváha jedného dňa použiť okultistickú knihu na oživenie svojej zrazenej mačky. Náhodou sa pri týchto nočných experimentoch ocitne v jeho spoločnosti mladé dievča Rea, ktorá ako sa zdá, vedie nešťastný život a najradšej by sa znova narodila ako niekto iný. Mohla by však viesť šťastnejší život aj ako zombie? (Trip)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (12)

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Chihiro má rád zombíky, když mu umře kocourek rozhodne se ho oživit. A hle, ono se mu to povede, dokonce oživí i dívku (i když ona si s oživením pomohla víceméně sama). Dívku, která má problém s rodinou, její otec v ní vidí reinkarnaci její mrtvé matky a má s ní podivný vztah. Její nevlastní matka pije, a tak jí Chihiro vlastně zachránil a udělal z Rey "normální" dívku. Trochu jsem ten děj čekala jiný, o to víc mě tenhle příběh nadchl. Konec samozřejmě otevřený a ponechaný s otazníkem, tak aby donutil diváka přečíst si mangu. Op a ed slušné, animace také, postavy sympatické. Zase neobyčejný zombík, chcete-li zombice. Prostě originální. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá že pôjde o dark anime v ktorom sa budú riešiť rôzne zaujmavé dilemy. Ano, riešia sa. A i ked neznášam akúkoľvek zombie tematiku, toto ma niečim zaujalo. Ale neskôr sú takým spôsobom zaujímavé že je to nudné. Veľa zachranuje aj úvodná zvučka od nano.RIPE , 30% anime je super. Ostatné je veľmi slabé a totálne nezaujmavé. Zasa raz bol vyplytvaný potenciál skvelej story na fan service. Pre mna veľké sklamanie. 2* ()

Reklama

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Když jsem začal sledovat Sankareu (úvod do děje viz Kontractor), do určité míry mě zaujal vztah hlavní hrdinky Sanky s jejím otcem. Jeho majetnická láska, jež se projevovala omezováním její svobody a focením nahé Sanky vždy v den jejích narozenin zaváněl zápletkou spřízněnou s Mawaru Penguindrum. Následující díly seriálu mi ovšem postupně braly naději, že by toto dílko dosáhlo srovnatelné kvality. Výjevy z rodinného života protagonistky spíše stvrzovaly již předtím řečené, než aby se jakkoliv rozvíjely. Matka alkoholička očividně unavená životem v samotářském přepychu, otec vyšinutý perfekcionista, kterému krom něj a jeho dcery není nic dost dobré. +++++ Větší část vyprávění se však věnovala Furuyově rodině, tedy Sančině novému kamarádovi, jenž zbožňuje každou věc spojenou se zombie "kulturou", samotné zombie především. Jeho zájem se však jeví značně primitivně, jde o takový přílepek k jeho středoškolské obyčejnosti, který z něj dělá pošahaného geeka. Jeho život to však v zásadě, krom jeho tvrzení: "Chodit jedině se zombicí," nijak neovlivňuje. +++++ Člověk by si dovedl představit, že jeho obsese otevírá dveře k nečekaným pohledům na mládež,společnost, blablabla... Mou obavou (třebas nepodloženou, co já vím) je, že půjde o smiřování se se smrtí, nejlépe jeho maminky a následný obrat Furuyi k životu. Nebo opravdu najde štěstí po boku obyčejné holčiny, jež je zajímavá pouze (SPOILER) svým nízkým tlakem a tělesnou teplotou (KONEC SPOILERU)? +++++ Po pěti zhlédnutých dílech jsem přečetl zkusmo 11 kapitol mangy a potvrdil si obavy, že jediný prvek, v nějž jsem vkládal naděje, se upozadí a spor Furuya vs. Sančin otec dojde poněkud umělého (byť možná jen dočasného) rozuzlení. Podle komentářů čtenářů půjde dále především o rozvíjení vztahu Furuyi a Sanky, který bude lemován komikou plynoucí z víme čeho, občas "obohacený" vlezlým okolím. Viděny díly 1-5. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Videla som 6 epizód a musím povedať, že je to dosť originálne. Anime o zombíkoch, ktoré som zatiaľ videli boli iba o tom, že proti nim bojujú, alebo musia bojovať (ako zombíci) ... proste nezaujímali sa o rozklad tých tiel o to, čo potrebujú a podobne. Možno, pretože to boli len bojové anime a tak... Avšak hoci sa mi páči, musím to stopnúť. Nemám chuť to ďalej pozerať a už vôbec nie sa tým zaoberať. 6 epizód je viac, než dosť, avšak anime je to naozaj dobré. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Sankarea rozhodně není seriál na který budeme za rok či za delší dobu vzpomínat, nezdobí ho totiž přílišná výraznost...teď a tady ale funguje víc než obstojně a vcelku slušně se mu daří bořit zombie žánrové klišé, byť je faktem, že by bořit mohl daleko více než to ve skutečnosti dělá. Příběh chlapce, který je tak trochu (vlastně tak trochu víc) ujetý do zombie tématiky, sleduje zombie filmy, líbí se mu zombice (možná i ty z naší ulice) a hlavně na opravdovou zombie doopravdy narazí působí v rámci žánru překvapivě svěžě, tím spíš, když ta jím potkaná zombí slečna není jen další tupou všeobecně vnímanou definicí zombie...tedy nemrtvé, dementní a pomalu se pohybující kreatury, která je pochybnější než leckterý český politik. Ta naše nemrtvá holčina se jmenuje Rea, za života měla problémy s otcem a díky nešťastné náhodě zemře. Před smrtí stihne také poznat výše zmíněného chlapce, jehož jméno jest Chihiro. Po její smrti se k němu nastěhuje. Scénář se vyjma toho boření žánrových klišé povětšinou bohužel neblýskne nějakým vypečenějším momentem a je tak vyloženě na potvoru, že sledujeme v podstatě standartní šablonu holčiny, která se chlapci nakvartýruje do bytu. Naštestí dokáže v tomhle ohledu vytáhnout Sankarea její druhý trumf a tím jsou velmi sympatické a příjemné postavy a vůbec celkové vysoká příjemnost celého seriálu...Nakonec byť nejsem z tohohle Anime nijak zvlášť nadšený jsem rád, že alespoň trochu značí jakousi menší evoluci v rámci zombie žánru a že se na něj příjemně dívá...je dobře, že tady autoři neposunuli právě ten žánr někam k vodám ecchi a že tím pádem ze Sankarei nevylezla podobná stupidita jako byl takový High School of The Dead...osvědčilo se tak staré pravidlo, že je lepší mít solidní pomalý příjemný seriál, než hyperrychlou a hyperdebilní ecchi slátaninu...slabší 4*. ()

Galerie (387)

Zajímavosti (1)

  • Animovaná adaptace stejnojmenné mangy Hattoriho Mitsurua, kterou měsíčník Bessatsu Shōnen Magazine publikuje od prosince 2009. [Zdroj: kc.kodansha.co.jp/] (Conspi)

Reklama

Reklama