Reklama

Reklama

Accel World

(seriál)
  • Japonsko アクセル・ワールド (více)
Trailer 1

Epizody(24)

Obsahy(1)

Roku 2040 dovolují moderní technologie lidem manipulovat se svými pěti smysly a připojit se k internetu. Dokonce mohou vstoupit i do virtuálních světů. Příběh se točí okolo středoškoláka Haruyukiho Arity. Je malý, tlustý a ve škole ho šikanují. Aby unikl reálnému životu, připojuje se do školní virtuální sítě, kde obvykle hrává squash. Ve hře vždy dosahuje nejvyššího skóre. Jednoho dne upoutá pozornost viceprezidentky studentské rady Kuroyukihime, která mu nabídne speciální program zvaný Brain Burst. Od té chvíle se mu celý jeho svět změní. (Raest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibný, prostředek ještě slibnější, poté ale motýlek odletěl k moři a v tu ránu bylo jasné, co tvořilo pevný sloup tohoto příběhu a zábavy jako takové. Ústřední dvojice. "Ten v tom modrém" a Chiu jsou nevýrazní hned od začátku a jiné postavy krom "pan Matice" si ani nepamatuji. Jakmile se -vše- začalo točit jen okolo bodů a stále okolo fňukajího prasátka, příběh začal dost pokulhávat. Poté, co prasátko ztratilo křídla, se děj zabrzdil a bylo to jen o nuceném sledování. Nedokáži doporučit ani odporučit. Někomu se může líbit, někdo to zabalí po 2 dílech. Animace pěkná, jen by se hodilo výrazné! změny myšlení postav. Není zde žádný vývoj osobností. Žádný. 40% ()

Chinese Ashio odpad!

všechny recenze uživatele

Aké úbohé. Chlapec sa chce oslobodiť zo skutočného života, pretože je to pre neho nočná mora. Je tučný a šikanujú ho. Koľko deciek v skutočnosti šikanujú a čo? Žijeme ďalej... no nič... Čo sa týka anime - príde mi priam ponižujúce, že je to zahrnuté v podobných seriáloch spolu so SAO. Panebože, ja viem, že je to trochu dopredu čo sa týka rokov, a tiež, že tam ide o virtuálny svet, ale príde mi to strašne ponižujúce. Toto je dosť podpriemerný seriál a SAO je vážne skvost! No, nevadí, nebudem ich radšej porovnávať. Veľa vecí tam bolo ozaj nedomyslených, ale ja ozaj nemám náladu vypisovať príklady. Celá myšlienka je ozaj úbohá a nedobre spracovaná. V druhej ep. Haru ďakuje Hime za to, že mu dala tú možnosť... ešte mu tam k tomu dajú aj západ slnka a... nehral tam k tomu aj klavír? Samo ľútosť! Kto to má počúvať? My všetci máme vlastné problémy a ja osobne už nemám žalúdok počúvať toho krpca. Možno som v tomto prípade trochu cynická, ale istým spôsobom ma tento seriál vážne štve! Nie je mi to ľúto a ani som z toho neni nadšená. Odpad! ()

Reklama

RealGaze 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení mě docela dlouho a vcelku úspěšně od Accel World odrazovalo. A zpětně se nad tím docela podivuji, protože Accel World je veskrze příjemná podívaná... Hlavní hrdina zaujme na první pohled svým netradičním vzhledem. Často bývá přirovnávám k (nechvalně) proslulému Kiritovi ze SAO (taky anime z roku 2012) a v tomto ohledu si nejsou příliš podobní... Oproti svému známějšímu protějšku Haruyuki není od začátku OP hovado, ale postupně se stává silnějším a silnějším (především po mentální stránce), na rozdíl od ledově chladného Kirita věčně roní slzy a pro svůj boj má dobrou motivaci... Po akční stránce asi nemám mnoho, co bych vytknul - souboje jsou docela fajn, dokonce i na nějaký ten dějový zvrat se dostane... Haruyukiho vztah ke Kuroyukihime (alias Black Lotus) se objeví zničehonic, ale poté je budován postupně, docela uvěřitelným tempem. Další významné postavy - Taku a Chiyu - byly poněkud nevýrazné, mnoho (pro další příběh) dalších významných postav bylo pouze naznačeno/představeno divákovi (například takzvaný Bouncer) aniž by se jim dostalo většího screentime. Důvodem je, že anime adaptuje pouze zhruba desetinu mangy, mnoho věcí je pouze naznačeno. Mnoho lidem se nelíbil relativně slabý záporák... ale nezapomínejme, že tohle je pro mangu pouze začátek... Hodnotím slušné 4* s tím, že mám pár připomínek, ale i tak bych si jednou rád přečetl mangu. :) ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

I buřtíci touží po lásce a úspěchu. A nejspíš na popud některého z nich vznikl hlavní hrdina Haruyuki, svým způsobem naprosto archetypální hlavní hrdina s ukřičeným hlasem, maniakálními sklony k sebeobětování se, spoustou mindráčků (jež za pomoci lásky a přátelství překonává a stává se čím dál silnějším a silnějším a silnějším ...), nicméně kromě toho všeho taky s dost atypickou vizáží. Ne že by se tedy zakrslí tlouštíci v anime vůbec neobjevovali, ale většinou spíše jako komediální vedlejší charaktery a rozhodně ne jako hlavní hrdinové shounenu. Ano, shounenu, ve kterém bylo bohužel (nebo bohudík?) veškeré novátorství vyplýtváno na buclatém zevnějšku Haruyukiho a zbytek je přehlídkou "Tsuyoku naru!", "Watashi Wa Mamoru!" a podobným patosem naplněných dialogů, přátel stávajících se protivníky, nepřátel stávajících se spojenci, náhlých a "nečekaných" záchran těsně před před finálním úderem záporáka a tak dále a tak dále a ... všechno to prostě i na tisíci sté padesáté prvé funguje. Jsou holt určité věci mezi nebem a zemí a k nim patří i fakt, že když člověk dá tomuhle žánru šanci, dřív nebo později ho pohltí. A tak jsem se mohl stokrát smát patetičnosti hlavního hrdiny, stokrát se ušklíbat nad vpravdě hodně nerealistickou romantickou linkou mezi ním a idolem školy, stokrát proklínat tvůrce za spoustu trapných dějových berliček, ale nakonec jsem stejně seriál během pár dní dokoukal a v duchu si slíbil, že případnou druhou sezónu rozjedu taky. A byl bych asi pokrytec, kdybych v takovém případě nedal seriálu alespoň průměrné hodnocení. Slabší *** ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od toho očekával více. Hlavní hrdina Haru je značně iritující vzhledem k tomu, že každých 5 minut bulí kvůli úplně všemu. Na druhou stranu, jeho patronka Kuroyu je postava na které všechno lpí, protože když na pár dílů odjede z města, ztratí celý seriál šťávu. Příběh je jasný jak facka s pár neočekávanými zvraty. I když mi připadalo, že se postavy příliš nevyvíjí a nikam nesměřují (tím mám na mysli vztah mezi Haru a Kuroyu). Osobně si myslím, že je Accel world slabší než Sword art online, tedy jeho první polovina, ale má tu spoustu potenciálu. Doufám v další sérii, ()

Galerie (497)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě, kdy Haru (Erik Scott Kimerer) zkoumá jiné možnosti připojení do systému, si lze všimnout zařízení zvaného NerveGear. NerveGear se vyskytuje v sériálu Sword art online (od r. 2012), který se odehrál o 18 let dříve. (Harroc)

Reklama

Reklama