Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele elizabeth_ba k tomuto seriálu (1)

Ripper Street (2012) 

První tři díly byly luxusní... Charismatický MacFadyen a fešný Rothenberg a k nim pod drsnou slupkou chápavý a jemný Flynn (kdo by to byl u úvodního boxerského utkání čekal) si mě od počátku získali. Ale cca od pátého dílu se nám do zločinů čistě kriminální povahy začala motat politika (Irsko...) a různá etnika, nic proti Číňanům, ale v detektivkách je dle vzoru dobrého pátera Knoxe fakt nemusím, a bylo po výjimečnosti. Ale pořád si to zachovává dobrou úroveň a s "ochočeným Pinkertonem" je fakt sranda (navíc Rothenbergovi seriálový image velmi sluší), takže zatím hodlám dokoukat všechny dostupné díly, jelikož po Pompejích a Nové Francii to byl doslova balzám, byť poněkud brutálnějšího charakteru, ale o to zřejmě reálnější. Edit po vidění 2 kompletních sérií. Poslední 3 díly byly zase stejně jako ty první tři, perfektní, ty mezi nimi byly sice velmi dobré, ale jejich úrovně nedosahovaly. Podle mě tak mohl celý seriál i skončit, ač by mě mrzelo, že se s oblíbenými hrdiny loučíme právě v takovém rozpoložení jejich myslí, protože by takový konec měl jak smysl (vlastně jsme skončili tam, kde jsme začali - u ringu a v ringu) tak byl také ze života... Ano, takto nějak by to dopadlo ve skutečném životě, který, jak máme možnost každý den pozorovat, se happy endům vyhýbá jako čert peří. ()

Reklama

Reklama