Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Ripper Street (2012) 

Po shlédnutí první řady se jednoznačně těším na řadu druhou.Velmi povedený kriminální seriál z prostředí viktoriánského Londýna vybavený depresivní atmosférou chudinských čtvrtí,kvalitním námětem i scénářem a se zajímavými postavami.Předpokládal jsem,že půjde o jeden případ,který se bude řešit po celou první řadu,místo toho každý díl přináší nový případ a jednotlivé epizody jsou spojené hlavně minulostí jednotlivých postav.Neotřelé,nápadité,zábavné! ()

Season 2 (2013) (S02) 

Zdá se mi,že oproti první řadě nabral seriál ještě větší spád.První série na mě působila jako osm epizod spojených příběhem na pozadí v jeden celek,druhá řada mi naopak připadá jako jednolitý příběh,ve kterém už nejde o navzájem oddělené případy.Děj je výborně vystavěný a skvěle graduje v posledních dvou dílech,tíživá atmosféra viktoriánského Londýna opět funguje,při sledování mám pořád pocit,že musím být zacákaný všudypřítomným bahnem a vývoj jednotlivých postav je perfektně zvládnutý. ()

Season 3 (2014) (S03) 

Některé seriály s každou další řadou víc a víc devalvují,Ripper Street mě s každou další řadou víc a víc baví.Už dvakrát jsem v komentářích ocenil výborný námět i scénář,to platí i u třetí série,ale zapomněl jsem pochválit skvělý soundtrack.Třetí řada naštěstí pokračuje ve stejném duchu jako řada druhá,to znamená,že dál rozvíjí silný příběh a nevrací se k rozkouskovanosti první série,která mi připadá ze všech tří řad,které jsem zatím viděl,jako nejslabší,ale přesto bych jí méně než pět hvězdiček nedal.Třetí série mě mírně zklamala pouze poněkud okázalým koncem pana Besta,vzpomněl jsem si při něm na film Četa. ()

Season 4 (2016) (S04) 

Po čtvrté sérii musím říct,že je atmosféra zase o něco temnější a seriál definitivně přešel z polohy kriminální do polohy mysteriózní.Tím nemyslím,že by to bylo na škodu,mám mysteriózní záležitosti rád,takže jsem pořád spokojený.Jen jsem teď hodně zvědavý,jak bude pokračovat pátá řada,když jsou všichni zahnaní do kouta,už se těším na nový vývoj.Líbí se mi,jak všichni postupně podléhají vlivu prostředí,tlaku okolností a následkům vlastních činů,takže nic není černobílé,ale všichni se neustále pohybují v jakési šedé zóně. ()

Reklama

Reklama