Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze (165)

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený. Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trio se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu. Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro. Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Trojdílný oblek, buřinka a v ruce klacek namísto deštníku. První díl mě příliš neoslovil a dost možná bych dal v následných nedělních vysílacích bitvách přednost nákupu v Selfridge's . Druhý díl však zaujal mnohem více a nakonec jsem dokoukal celou první sezónu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Super atmosféra, lukrativní Viktoriánské zasazení a zejména sympatické charaktery. Na seriál má Ripper Street také vcelku povedený look a na kostýmech či rekvizitách je patrný smysl pro detail. Častý problém filmů a seriálů odehrávajících se v tomto období, kdy záběry dobových ulic či interiérů jsou naaranžované nechutně zblízka tak aby obličeje herců zabrali 90% obrazu a ušetřili rozpočet se Ripper Street naštěstí netýká nebo jej aspoň slušně maskuje. Palec nahoru za svižné tempo, kdy se toho během 60 minut pilotního dílu událo opravdu nemálo. Seriál postupem času ale bohužel sklouzl do stále ještě nadprůměrné, ale nudící epizoidní šedě. Chemie ústředního tria je naštěstí neochvějná. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost z dielne BBC nesklamal, skôr očaril. Tajomstvom opradená každá časť, ktorou sa pomaly dostávam k väčším vysvetleniam a nádherne vykreslené charaktery hlavných postáv. Detektív Inšpektor Reid je veľmi silnou osobnosťou celého príbehu a fascinuje ma jeho tajuplné správanie a intelekt. ()

July 

všechny recenze uživatele

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech hodnotím. Mám ráda tyhle britské seriály, které jsou nabouchané hvězdami, příběhy, tajemnem, depresivním šerem a špínou Londýna. Navíc Matthewa zbožňuju už od doby kdy si zahrál pana Darcyho. Jen tak dál, Anglie, jen tak dál. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od této detetivní story setkání s Jackem Rozparovačem, bude zklamán. Řeší se úplně jiné zločiny, které známe i dnes - zločiny spojené s pornografií, obchodování s lidmi, drogy, terorismus, politický skandál, organizovaný zločin, policejní korupce. To vše v reáliích viktoriánské Anglie, která Londýn nabízí nejen z pohledu honosných sídel, ale spíš nás zavede do uliček plných žebráků a prostitutek, do chudinské čtvrti a pochybných hospod. A také na jednu policejní stanici. Tam potkáme trojici postav, které jsou největší silou celého příběhu. Každý z nich si nese trauma z minulosti, které se dozvídáme jen pozvolna. Každopádně, jejich charisma a odlišnost jsou největším "tahákem" seriálu. Chemie mezi hlavními postavami a schopnost vtáhnout diváka do příběhu na mě zapůsobily naprosto dokonale! Po 4. sérii se dostavil velký smutek a po 5. sérii zjišťuju, že může být i hůř. Málokteré seriálové postavy mi tak přirostly k srdci a jen nerada se loučím! ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Mocná síla londýnského prostředí a krásná kreace postav, doplňují velice záživné dialogy, spolu s vraždícími maniaky a dementními zvrhlíky, seriál zanechává na sobě velice chmurný dojem, plný nadlidského nadšení, za doprovodu velice znepokojivé hudby, kterou já osobně, mám tak rád. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle seriálu jsem se potřebovala prokoukat, protože na první dobrou mě pilotní díl vůbec nezaujal. Na druhý pokus jsem začala s druhým dílem a do seriálu se naprosto nepokrytě zamilovala. (První díl jsem později znovu zkoukla a zhodnotila ho jako jeden z těch slabších, to se prostě občas stává, že seriály naberou dech až později.) Nicméně je to další z těch britských seriálových skvostů, seriál, u kterého se nemusíte spokojit s kompromisy, který neuráží divákovu inteligenci. Obzvlášť se mi zamlouvá jeho komplexnost - detektivní zápletky tu jsou naroubované na historické události i postavy, mnohdy s až překvapující přesností (např. smrt Josepha Merricka). Nebývá výjimkou, že se jednotlivé epizody zabývají skutečným problémem viktoriánské Anglie. Bývá nešvarem zvláště amerických počinů, že je historie ve jménu "zábavy" znásilňována, ale to naštěstí není případ tohoto seriálu, Britové si potrpí na syrovost a historii milují. Herecké obsazení je tradičně prvotřídní, spousta známých tváří (dělám si čárky za herce z Game of Thrones). Těžko říct proč, ale celé to prostředí policejního sboru ve viktoriánském Londýně na mě působí jako Ankh-Morpork se svou Hlídkou, což je výrazné plus. Kvalitních kostýmních seriálů, které nepodlehly vyumělkovanosti, ale snaží se o historickou autentičnost, není nikdy dost. Ripper Street přežilo svou vlastní smrt a nadále nás těší svou přítomností. A je to jen dobře. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Sherlockem překvapivě není vůbec od věci. S tím seriálovým má Ripper Street společný typ znělky a spád děje, s tím filmovým prostředí. Však sám seriál se odehrává v době, kdy svého detektiva Doyle vpustil do ulic Londýna. Zarputilý a spravedlivý inspektor Reid, se sympatickou tváří Matthewa MacFaydena, seriál táhne, ale jeho přátelé mu, až na Američana, pouze sekundují. Ripper Street chybí opravdu výrazný hrdina, nejlépe ten záporný, úplně nejlépe sám Jack. Uvidíme, jestli se dočkáme. Prozatím je to příjemná, tematická a poctivá kriminálka. Nic víc, nic míň. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni po 6ti dilech: paradni je vyprava a dobri jsou i herci.Vetsina pribehu me ale neuzaujala a serial mi prijde velmi natahovany a mistama nudny. Pribehy samy o sobe jsou vetsinou prumerne ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jak tady někdo psal, je to obyčejná kriminálka zasazená do atraktivního prostředí starého Londýna víc jak před 100 lety - nic víc. Vyšetřovací tým se moc nepovedl...všichni jsou absolutně nezajímavý. Navíc to nemá psychologickou hloubku. Viděl jsem jeden díl a stačilo. 57%. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

5* si žádný jednotlivý díl nezaslouží, ale jako celek dokonale funguje kombinace známých praktik s dobou pozměněnými souvislostmi, k tomu je nutno přičíst duo neprůstřelně se tvářících Angličanů s cylindry, v nichž hnisá nevyrovnanost, a jeden pološílený génius, který by byl úžasným záporákem, ale protože je většinou v lihu, uskromňuje se pouze na velice střízlivá hodnocení práce jiných padouchů. Prostě miš-maš, kde se v zkrvaveném pokoji velebí význam pohyblivých obrázků, stavba dnes všudypřítomného Londýnského metra ničí potřebné důkazy a tajné služby vyhazují do vzduchu židovské komunisty. Jen to není podívaná k čaji o páté, viktoriánské příběhy psané v digitální éře prostě musí být „cítit“ krví, jako kdyby staré dobré krádeže kabelek v téhle době jednoduše neexistovaly. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

První řada mě úplně dostala, epizodní příběhy, doba Jacka Rozparovače a atmosféra, která se dala krájet. Druhá řada měla slabší rozjezd, ale závěrečný dvojdíl byl něco epického, takové tempo, napětí a gradaci postrádá naprotá většina nejen seriálů, ale i filmů dnešní doby. A co udělají pohlaváři z BBC? Zruší tenhle úžasný seriál. A tak opět vítězí hordy tupých diváků televize nad kvalitní tvorbou. Gratuluju. UPDATE: Po 3. řadě od Amazonu přidávám 5. hvězdu, protože Amazon přidal seriálu temnější a krvavější atmosféru, provázanější díly a nebojí se jít až na dřeň. Pecka. ()

Antimana 

všechny recenze uživatele

Temný seriál plný londýnskej dobovej špiny a atmosféry. Výborne vypracované charaktery a musím povedať, že ako odporkyňu krimi žánru ma milo prekvapil. Ale však BBC produkcia je už určitá záruka kvality. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: Výborné! maličko mi přijde, že tvůrci čerpají ze sherlocka, ale než se mi na obrazovky vrátí Benedict Cumberbatch s Martinem Freemanem, tak si budu užívat tohle pánské osazení z Ripper Street. Hudba mi přijde prakticky totožná se Sherlockem od Ritchieho, ale ono není asi z viktoriánské éry zase co vybírat nového.. Zatím mě spíš než kriminální stránka přijdou poutavější charaktery vyšetřovatelů, kteří jsou tajemní a těším se, co se o nich dozvím.. Jen tak dál BBC... ()

Reklama

Reklama