Reklama

Reklama

Žrouti

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Česko, 2010, 3 min

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Pavel Soukup
(další profese)

Obsahy(1)

Nejez abys žil, žij abys jedl. Aneb trudný konec několika pitoreskních hostů na ještě pitoresknější hostině. (Anifilm)

Recenze (33)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda vy jste pokrytci, kdyby tohle udělal Švankmajer nebo Lynch (v nějaké potrhlé chvilce), tak všichni skáčou blahem :-). Krásně bizarní kresbičky a závěr po titulcích je moc příjemný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtvarně někde mezi herním samorostem a Švankmajerem, dějem jednoznačně blíž druhému jmenovanému. Dost příjemná je i hudba, která atmosféru dotváří. Rozhodně zajímavý dílko. Kdo dal odpad, nechť se kaje v pekle a je pálen žhavým asfaltem za doprovodu titulní písně z Babovřesk. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná hříčka, která připomene Švankmajera ( Jídlo, Možnosti dialogu, Otesánek ad.). Roztomilé dadaistické příšerky a velký hlad! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, krásné postavičky, suprově namalované, podobný styl mám rád a hlavně to je milé a vtipné. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Soukup taký malý génius. Používa vždy jednoduchú, takmer detskú, hravú, ale nesmierne účinnú animáciu, perfektne buduje atmosféru, humor či strach, a do svojich kraťasov vkladá niečo zo seba. Jeho filmy sú ním cítiť, jednoducho majú niečo, čo inde nenájdete. Teraz ešte aby sa mi to podarilo aj identifikovať. Žrouti sú trefnou, treskute vtipnou satirou a parafrázou na konzumnú spoločnosť. Nič viac. Nič menej. A predsa vám to dá viac, než polovica celovečerných filmov. Soukup by mal zostať u kraťasov a robiť tak maximálne animované minipoviedky, lebo v tomto je proste génius. 100% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když si chcete dochutit maso chilli omáčkou, zmáčknete pixlu a místo dvou kapet vytečou dvě lžíce? Já ne, ale tenhle kraťák se mi líbil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Soukupovi hororově laděné kraťasy už mám zasebou. Teď už zbývají jeho komediálně laděné snímky. Žrouti jsou jeho prvotinou. Nutno říct, že jde o blbost bez většího smyslu. Určitě to není na odpad, ale taky nic co by mě zaujalo. Navíc každej nějak začínal. A já už teď vím, že Soukup umí. Mezi prvním a posledním filmem je vidět neskutečnej kvalitativní rozdíl. Kdo chce projet Soukupovu tvorbu ten ať se nenechá odradit touhle blbinou, protože jeho další snímky ( podle mě ) stojí za vidění. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bizarní, nechutné, trhlé, zvláštní, ponuré... Krásné. Taková milá blbůstka aneb počáteční krok ke skvělé Třídě smrti. Nějak mi při tom vyhládlo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle mi tolik zas neřeklo. Animace možná trochu moc nepřehledná a zbytečně přeplácaná. Já mám radši jednoduchost. Vím, že se úplně nesluší hledat v tomto mini příběhu pointu, ale mně to zkrátka nic nedalo. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Fantaskní obludárium par excellence! Ta animace je skvělá, trošku mi to připomínalo styl Dvořák/Amanita - Machinarium apod. A hudba taky padne dobře, jen by tam nemusel bejt ten zpěv - závěrečný pobrukování obludky to ale vynahrazuje. ()

Reklama

Reklama