Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická postava italské renesance – Beatrice Cenci – ožívá v drsném historickém dramatu, pod kterým je režijně podepsána legenda hororového žánru Lucio Fulci. Osud zlověstného a divokého pokolení Cenciů se začal psát Franceskem Cencim – cynickým, zhýralým a brutálním šlechticem, který z důvodů chronické podezřívavosti vězní svou druhou choť a dospívající dceru Beatrici za zdmi hrůzného zámku. Věčné týrání vzbudí v obou ženách neodolatelnou touhu po pomstě a za pomoci tří bratrů krutovládce Franceska nemilosrdně odstraní. Nikoli rozum, ale vášeň byla matkou toho plánu, a tak netrvá dlouho a celá rodina se ocitne v nechvalně proslulém vězení hradu Saint Angelo. A zákon má v té době po ruce jeden moc šikovný nástroj – mučení. Záhy se začnou ozývat údery tesařů stloukajících popraviště. Popraviště pro rod Cenciů, v jehož středu září svou panenskou krásou dívka jménem Beatrice Cenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

POMO 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Angelika, akurát bez lodí a Pejraka, a iba s jednou krátkou romantickou scénou. Plus niekoľkými pichľavými scénami mučenia alebo zabíjania. Ale nie toľkými, aby uspokojili Fulciho fanúšikov. Komu je vlastne tento nudný film určený? ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tento příběh(nic "perverzního" v tom nehledejte,taky to tentokrát ani nebyl Fulciho záměr)přesvědčivě odkrývá historické události a dramatické zvraty šlechtické rodiny Cenciů,podbarvené podmanivou hudbou Angela F. Lavagnina a Silvana Spadaccina.V popředí s oslnivě krásnou Beatrice,jejíž osud jí dopřál jen velmi málo šťastných dnů,také spíš více prožitků na mučidlech,než v náručích těch pravých mužů,pro církev hříšnice,která svou mladou šíji vystaví na odiv už jen katovi.Pro svůj lid,ale již navždy zůstává mučednicí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrně natočený film o vraždě ve vysoké italské spol.třídě a jak se říká, když už chceš někoho zabít, musí o tom vědět co nejméně lidí..!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V první řadě jsem se nechal (naivně)zlákat českým názvem. Nic perverzního za tím ale nehledejte. Druhou věcí co mě na filmu zaujalo bylo samozřejmě  jméno režiséra, kterým není nikdo jiný než Lucio Fulci. Fulciho mám neodmyslitelně spojenýho s hororem a tak mě zajímalo jak si poradí s tímhle. Zde Fulci divákovi předkládá historický drama točící se kolem šlechtický italský rodin Cenciů. Sice dojde i na nějakou torturu(mučeníčko) ale je škoda, že v tomhle směru se Fulci neodvázal víc. Největším zpestřením tak byla nádherná Beatrice(Adrienne Larussa). Jinak jde spíš o klasický průměrný historický drama. Nic víc, nic míň. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Standardní Fulciho produkt, laciné, s nemožně přehrávajícími herci a celý scénář tady opět neslouží k ničemu jinému, než ukojení režisérových úchylek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Niečo ako Caligula, akurát bez kokotov" Ach, POMO náš, jenž jsi na nebesích, srovnávat příběh Beatrice Cenci s Angelikou může opravdu jen ignorantské hovado. Že tu máš ohodnoceno spoustu filmů, které jsi nevidělo, začíná být docela očividné. Ban tě nemine. Perverzní příběh Beatrice Cenci není žádným velkolepým romantickým dobrodružstvím, ale de facto kriminálním případem, který Fulci vypráví decentní a střízlivou formou. Někteří z jeho fanoušků se možná nechali nalákat na poněkud zkreslující český distribuční název a poté se cítili podvedeni, když se nedočkali žádných pervezních hrátek, ale to není vina tohoto filmu. Příběh rodu Cenciů přináší i tak dostatek perverze, hnusu, bolesti a zla. Skrývají se však jen v náznacích. Čtyři hvězdy, koz bych taky uvítal víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový klasik Lucio Fulci se tentokrát zaměřil na jinou látku a představuje nám historické drama o pomstě týraných žen. Pokud podle názvu čekáté nějakou brutalitu nebo nahotu nenechte se zmást. Jedná se o velice nudný příběh plný uměle znějících dialogů, špatných herců, minimální erotiky a takřka nulové brutality. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tedy především nechápu, jak přišel distributor na tu perverzitu, když ani v originálním názvu nic takového není. Příběh Beatrice Cenci by mohl být krutý, nešťastný, nespravedlivý, prostě zločin a trest... ale perverzní? Asi se to líp prodává... Na škodu tomuto jinak celkem zajímavému námětu je i určitá chaotičnost vyprávění. Jako by byl film rozkouskován a každý kousek byl vyprávěn pozpátku. Hlavně zpočátku je to poněkud ublafané, ale divák se nedozví, na čem vlastně je. Aspoň já jsem si dlouho nedokázala vytvořit vztah k postavám nějaký vztah. Nic proti překvapivým pointám, ale tady to nebylo zrovna na místě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci natočil slušné historické drama, které určitě stojí za pozornost. Tvůrci se sice nepodařilo vytvořit tak silnou atmosféru jakou jsme měli možnost pocítit v Kladivu na čarodějnice, ale i tak jsem byl na rozdíl od některých uživatelů spokojený s tímto filmem. Je sice pravda, že moc brutálních scén tu k vidění není, ale několik slibných pasáží a silných momentů přece jenom ano. Navíc tohle není horor, takže se to dá i chápat, že Fulci střílel ostrými v jiných filmech. Jako divák jsem se však dokázal vcítit do kůže krásné hlavní hrdinky, která se toužila vymanit ze spárů tyranského otce, který pohrdal celou svou rodinou i lidmi kolem sebe a jenž se neštítil vůbec ničeho. Proto chápu i důvody, proč se rozhodla jej odstranit. Nejsem sice věřící, ale tady se zcela hodí ono Oko za Oko… Takže v konečném hodnocení se přikloním k lepšímu průměru. Adrienne Larussa si to zaslouží (zajímalo by mě kolik lidí žárlilo na Stevena Seagala, když si jí bral…) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fulci a historické drama s trochou prsíček, mučeníčka a typicky fulciovské vraždy? Inu, proč ne. V kině by mě to teda určitě nebavilo, ale takhle doma v pohodlí domácího křeslíčka to bylo příjemné zpestření večera. Až mě napadlo, kdyby tak obsažné byly některé jeho pozdější horrory. Absence typických očních záběrů nevadila, ale možná by přidaly na napětí a atmosféře. Obecně vcelku zajímavá (leč nijak originální) historická sonda, s jednoduchým, ale plynoucím, příběhem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další kostýmní blbárna, kde se šetřilo i tim kečupem. Beatrice Cenci si zaslouží lepší zpracování, ačkoliv hlavní představitelka stála za to. Jenže to bylo tak všechno. 10% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Nic perverzního ve filmu není. Pár scén mučení, které v dnešní době asi moc neobstojí. Film je to průměrný se zajímavým příběhem. Za mě 50% :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je pervezné, a vôbec to nie je dobré..mimo klinčeka do oka...to bolo nudné, trápne, a maximálne unavujúce..a ten koniec bol taký "nečakaný" ako zvrat v Ordinácii v ružovej záhrade... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Perverzní příběh Beatrice Cenci“, je natočen v podstatě jako trochu drsnější televizní podívaná, která se zaměřuje na historický příběh. A přesně to dostanete. Je vidět, že Fulci ještě neměl tolik prostoru, aby rozehrál něco skutečně drsného, anebo ještě nedostal takovou možnost. Postupně se ale rozehřál a v dalších filmech už válel. Pokud ale máte rádi historická dramata, tohle celkem funguje. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejstarší Fulciho film, který jsem doposud viděl. Historické drama plné syrovosti, absurdního a zvráceného smýšlení, a hlavně velmi reálně působící. Fulci tu nerozjel žádná velká jatka na úkor příběhu, i když něco se tu samozřejmě pro lepší vykreslení atmosféry najde, ale je toho doopravdy jen tak akorát, a to je moc dobře. Tento film se zkrátka povedl. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Už ten název je totální blbost! Jaká perverze? Zase kreténskej českej překlad. Ani náznak perverznosti, zato strašlivá a ukrutná nuda, která končí až závěrečnými titulky. Měl jsem co dělat, abych tu slátaninu, kde se jen kecá, nevypnul už po půl hodině. Tady se mistr Fulci setsakramentsky utnul! Čistá srajda - čistý odpad. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Historický příběh jedné rodiny, kde vládne despotický otec, který je velmi krutý a lakomý, nemá rád svoje děti a oni zase jeho. Nejhůř se chová ke své krásné dceři Beatrice. A tak se není co divit, že se děti proti němu vzbouří a odstraní ho. Jenže to vyšetřuje soudce a církev a ty pomocí mučení , přijdou na to , že to nebyla náhoda, ale vražda. Pro lidi ,ale byla Beatric stala mučednicí. Lucio se při některých scénách nezapřel svojí náklonost, k brutalitě, jeho horory přišly až za náký ten rok poté. Film je vlastně jedno velké vyšetřování a mučení. Opět se tu ukazuje jak byla a je církev prohnilá a že největší zlo je právě ona. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Setkání mistra Fulciho a historického dramatu dopadlo velmi dobře. Děj nám nabízí lehce vláčnou podívanou (zde to není vůbec na škodu) na rod Cenciů, převážně na krutého Franceska a jeho krásnou dceru Beatrici. Postava Franceska je bravurně ztvárněna, krutost a úchylnost z něj dýchá pokaždé když se objeví na scéně. Ovšem nejvíce Franceska baví terorizovat Beatrici a svou ženu, které drží zavřené na svém sídle. Beatricie se snaží před otcem prchnout a po nezdařeném pokusu se rozhodne krutého otce odstranit. Rozjíždí se kolotoč vyšetřování a mučení vyslýchaných včetně Beatricie, přičemž je již připraveno poraviště a mezi lidmi se začíná hovořit o Beatricii jako o mučednici. Ve snímku je několik velice silných scén, které by si bezpochyby zasloužily plný počet hvězd (pohledy Franceska ne smečku psů trhajících bezbraného muže, výslech Beatricie a scéna kdy z rozzuřeného Franceska pomalu odkapává pot na na vystrašené nahé tělo Beatricie), ale i řada slabších momentů, kvůli kterým musím s hodnocením dolů. Jinak se samozřejmě dočkáme obnažených ženských poprsí a optimálního množství krve jak je u Italů zvykem. Takže u mě za čtyři hvězdy. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Spousta školáckých chyb při vraždě, pár koziček a dívčích zadečků a jeden výborný rozhovor. Jako detektivka nic moc, radši měl s tou kráskou natočit porno. _____ OBRAZY _____ Kapající voda na Kristův pomník a kapajíci pot na nahé bříško Beatriče - v obou případech spadne Frančesko "do křoví". ... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá slibně, zajímavé záběry se snoubí s pěknou hudbou, pak se však s rostoucím "násilím" začíná koncept filmu bortit, až si pod sebou podsekne nejen dřevěnou pavlač. *** Ve zkratce: Prostě je to šíleně perverzní :) ()

Reklama

Reklama