Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Tsubaki Akira je normální středoškolský kluk, který řeší stejné problémy jako jeho vrstevníci. Všechno se ale změní, když do jeho třídy přestoupí záhadná spolužačka Ubaru, která se s nikým nebaví, o přestávkách spí a nikdy jí není vidět do obličeje. Jedno dne ale Tsubaki její obličej zahlédne a je ztracen. Okamžitě se do ní zamiluje a v momentě, kdy tajně ochutná její sliny je s ním konec. Po několika dnech má abstinenční příznaky a Ubaru mu řekne, že je to protože se do ní zamiloval a potřebuje další dávku slin. Od té doby začínají jejich milostné strasti a radosti. (topr harley)

(více)

Recenze (12)

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to vypadalo velmi dobře. Urabe vypadala skutečně záhadně a mě se hlavou honily myšlenky o tom, co může následovat v dalších epizodách. Zrovna sliny mi nepřipadaly jako nejlepší nápad, ale to jsem moc nehrotil a věnoval se atmosféře, která tam byla opravdu mysteriózní. Akira sice nebyl nijak extra, ale ani mi nevadil. Prostě takový obyčejný kluk, který toužil mít holku a dělat s ní věci, které jsou ve vztazích normální. Což normální s ní neměl že :D. Postava Urabe byla vytvořena skvěle (i s dabingem). Z počátku to byly 4*. Jak šly ale epizody, tak se to snížilo na 3*. Nic mě tam už nepřekvapovalo, Urabe už nebyla tak záhadná a stalo se z toho anime, které není ničím vyjímečným, aby si to zasloužilo víc jak 3*. ()

Agraynel 

všechny recenze uživatele

Je to sladký, je to cringe, je to sladký, je to cringe... Chvílema dokonce i creepy. ALE. Celkově je to vlastně super. Výměna emočního prožitku pomocí  vlastních slin "tak trochu jinak", protože to postavy jinak nedokážou? Oukej, je to hodně original. Japonci nikdy nepřestanou překvapovat a ač to zní fakt divně, tak je to ve výsledku pěkně postavený. Jediná věc, která mi do toho moc neseděla, je prostě schopnost Urabe čachrovat s nůžkama, ale tak je to koneckonců mysterious girl, takže asi všechno nemusí dávat tak úplně smysl. Ve finále je to povedený romantický anime, který dokáže nádherně ilustrovat nevinnou první lásku, za mě hodně dobrý ♥. ()

Reklama

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dneska letí slintanie? Ale nie, nebolo to také zlé, dokonca som sa aj dosť bavil, síce asi ako mladší bavil by som sa viac. Trošku netradičné pojatie vzťahu a postáv, však časom zapadá svojím spôsobom do stereotypu žánru, našťastie som človek, ktorý dokáže byť voči stereotypom slepý a tak som si to zvládol dopozerať. Síce som sa neváľal smiechom ako napríklad pri School Rumble ale úsmev na tvári sa udržal aj keď len veľmi pozvoľna. Totiž tam, kde by mal ísť seriál ďalej a čo to o postavách prezradiť, len sa opakuje v zabehnutom motíve na tému nám všetkým známu. A tak i záhadné dievča zostáva viac menej nepoznaným, než skutočnou záhadou. 7 bodov. ()

poleno 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že jsem si Nazo no kanojo X chtěl zhlédnout už minulý rok někdy na podzim, ale z mně neznámého důvodu jsem se k tomu jaksi dostal až teď... a možná je to tak dobře. Pro mě to byla strašná nuda. Můj nezájem o postavy, sliny na prstech a nemastný, neslaný hlavní hrdina způsobili, že jsem to dropnul někde u pátého dílu. Ještě se mi u anime nestalo, že jsem se musel do zhlédnutí dalších epizod tolik nutit. Postavy jsou až na Urabe hrozně nevýrazné, děj se opírá jen o ty sliny (docela dobrý nápad, avšak blbé zpracování). Měl jsem pocit, že tím akorát marním svůj drahocenný čas a mohl bych dělat cokoliv užitečnějšího, co by ostatním v mém okolí prospělo (rozkoukat nový seriál například :D). Dvě hvězdy za Urabe, to byla hodně zajímavá postava a pět dílů jsem vydržel jen kvůli ní. /2*/30% ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka, nosící pod sukní za kalhotkami zasunuté nůžky, která při stavu štěstí vysloveně "zvrací" sliny a její mužský protějšek, který se do ní po ochutnání její poslintané lavice bezhlavě zamiloval a při nedostatečném dávkování těchto tělních tekutin se u něj objevují abstinenční příznaky? Ano, zní to dost podivně, na druhou stranu, jen těžko by někdo mohl sledovat anime a japonskou tvorbu celkově bez toho, aby si vypěstoval nějakou toleranci, protože co si budeme nalhávat, snad v každém díle východoasijské produkce se vyskytuje určitá míra abnormality. Nicméně i ostřílení otaku by se měli mít na pozoru, protože Nazo no Kanojo X je v tomhle směru skutečně samotným vrcholem, špičkou ledovce pošukanosti, otevřeně propagující dost nezvyklý druh fetišismu a vůbec se nebudu divit, pokud mnoho diváků po pár minutách sledování vzdá, přičemž upřímně, nelze říci, že by se tím připravovali o nějak výjimečný zážitek. Anime totiž kromě té ujetosti a nadstandardní dávky fanservicu už prakticky nic jiného nenabízí. Charaktery jsou snad až na Urabe (která ale také není zrovna ztělesněním charismatu a jedinečnosti) v rámci žánru (takový hybrid mezi ecchi a rabukome) naprostým standardem, vztah ústřední dvojice se v podstatě vůbec nikam neposouvá, děj jednotlivých dílů je předvídatelný a ani vata v podobě různých rádobyhumorných situací příliš nefunguje. Za co naopak zaslouží Nazo no Kanojo X pochvalu, je audiovizuální zpracování, kterému rozhodně nelze upřít styl, ale to je bohužel jenom slabá náplast, která seriál hluboko z průměru vytáhnout nedokáže. Lepší ** ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama