Reklama

Reklama

Sigur Rós: Fjögur píanó

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2012, 9 min

Režie:

Alma Har'el

Kamera:

Shawn Kim

Hudba:

Sigur Rós
(další profese)

Recenze (29)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sigur Rós mám velmi rád. Jejich melancholické snové skladby jsou jako zrozené k meditaci a poslední album Valtari, ke kterému je videoklip, jsem si již několikrát procítil. Obrazová složka velmi citlivě doplňuje hudbu. Střípky z rozbité mozaiky se setkávají a prolínají, láska je jak křehký motýl, kterému snadno setřete z křídel pel, ale on přesto dokáže odletět. Poeticky krásné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Shiaova príprava na Nymfomanku....alebo dozvuky z jej natáčania? Typický neortodoxný videoklip, respektíve experimentálny videofilm, ktorý chce niečo povedať, pôsobí ale dojmom študentskej práce, našťastie v tomto prípade profesionálne odvedenej. Hra so symbolmi, metaforami, atmosférou, citmi....Shia sa začína s dlhými vlasmi a bradou podobať na Gahana z jeho drogovej éry, ja som už niekde písal, žeby ho mohol hrať v životopisnom filme. Snáď sa z neho nestane vďaka Trierovi a Harel nejaký ponurý artový škandinávsky herec, alebo vlastne prečo nie. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Myšlenka výborná, provedení zvláštně křečovité. A dojem? Není třeba, let na křídlech motýlů si prožilo mnoho z nás. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Umelecké obrazové excesy a v tom týpek, ktorý robí z TRANSFORMEROV to, čo sme pri nich stále chceli vidieť. Zdá sa, že tento univerzálny umelec, nechce veľmi pripustiť svoj talent iným vieciam. Chvále, ale aj škoda. ()

TomX2

všechny recenze uživatele

Úžasný umelecký experimentálny videoklip (ktorému sa mimochodom nemôže dať menej ako 5) a k tomu aj celkom dobrá hudba. U videoklipov hodnotím len hudbu, ale tu tomu pre zmenu dám 5 hviezd pretože toto si vlastne menej ani nezaslúži. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Sigur Rós nikdy nezklamou a tímto malým/velkým dílem má slova jen potvrdili. Ukázka toho jak dokáže být láska křehká, melancholicky bolestivá a brutální. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Není tu co chápat. Tolik ke komentářům typu "nechápu". Po první psychedelické půli nastupuje něco, co jsem v "hudebním videoklipu" už dlouho nezažil. A to smršť naprosto bravurně zahraných emocí dvou partnerů. Cítil jsem lásku, přitažlivost, sex, hněv, bolest, odevzdání, odpuštění a zase lásku. Překrásné. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velkou radost, že Sigur Rós vydávají nové album a potěšillo mě, že v jejich videoklipu účinkuje Shia LaBeouf. Žánr, kterým se tato islandská skupina ubírá je odlišný od toho, co běžně slyšíme v rádiu a tudíž i jejich klip je dost náročný. Dalo by se mluvit i o určitém ději, ale hlavně jde o alegorické znázornění. Nádherné záběry se skvěle doplňují se skladbou a působí tak hypnoticky. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Ani jsem LaBeoufa nepoznal, ale vytvořili zajímavej kraťas, kterej působí hodně na psychiku. Pro někoho nepochopitelný, pro jiný naopak.. určitě zajimavý k shlédnutí... ()

Reklama

Reklama