Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Yuki je mladý student střední školy, který měl díky neustálému stěhování a vrozené stydlivosti vždy velké problémy s navazováním jakýchkoli vztahů a hledáním přátel. Vše se ale změní, když se přestěhuje do Enoshimy, kde se hned první den seznámí s mladíkem jménem Haru, který o sobě tvrdí, že je mimozemšťan, a který se rozhodl, že nedá Yukimu pokoj, dokud spolu nepůjdou na ryby. Yuki se nakonec nepříliš nadšeně podvolí, ovšem ani jeden z nich neví o rybaření vůbec nic. A tak do svého středu přiberou svého spolužáka Natsukiho, který je má naučit, jak správně rybařit. Z dálky chlapce sleduje mladý indický muž jménem Akira, který jeví velký zájem o mimozemšťana Harua a ještě větší o rybaření. A tak se tato čtveřice dá dohromady, zarybaří si a možná i prožijí největší dobrodružství svého života... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ostrov Enoshima, na nemž se odehrává seriál Tsuritama, to není jen tak nějaká všezastupující díra, nýbrž jedno z turisticky nejxponovanějších míst země, pokud se tedy chcete povalovat na pláži. Jeho kouzlo zvěčnil i zřejmě nejznámější japonský malíř Hokusai na jednom z obrazů cyklu 36 pohledů na horu Fudži. Konala se tu část tokijské letní olympiády 1964. Vše zkrátka ukazuje na léto a moře, jakési permanentní prázdniny a možnost útěku před každodenními starostmi. +++++ Yuki Sanada, kočovník z donucení, sem sice přijíždí z jiných důvodů, leč místo má na něj tak jako tak blahodárný účinek. Snadno tu nalézá kamarády Harua, Natsukiho a později snad i Akiru, a to i přes svou společenskou neobratnost danou neustálým opuštěním sotva vybudovaných vztahů. +++++ Haru tvrdí, že je mimozemšťan. Ví o mezilidských vztazích ještě méně než Yuki, leč jeho neustálý smích mu umožňuje každého si získat, nic na tom nemění ani jeho bezhlavé máčení lidí stříkací pistolkou. Natsukimu říkají Princ rybářů. Věčně se nasupeně tváří, zdá se být poměrně uzavřený, leč i k němu existují cestičky. Akira je zřejmě agentem tajemné organizace, která si nadevše cení kachny či husy a členové nosí turbany. +++++ Tsuritama určitě patří mezi zajímavější seriálové anime počiny než nějaký hloupý průměr. V mezích anime stylu má svébytnou animaci a kresbu, své záhady (tajná organizace, možnost mimozemského života) vplétá do dění kolem mezilidských vztahů a atmosféry permanentních prázdnin velmi nenápadně a přitom hravě. +++++ Na můj vkus až příliš nenápadně... či spíše...vadí mi kombinace oné nenápadnosti a zjednodušujícího přístupu k zobrazení mezilidských vztahů, v kterých chybí opravdová zloba, zlý vztek, nenapravitelné chyby... Pohoda, která je narušována jen proto, aby na konci více vynikla. Deklarace přátelství a citu se zase jednou jeví důležitější, než cokoliv dalšího, přičemž se deklaruje to, na co je divák v rámci žánru zvyklý a co očekává. "Mám tě rád. Taky tě mám rád. Na tom jediném záleží." +++++ Na nečekané, které také chce, tu přeci má tu mysteriózní linku, že? Jojo, ale ta než dostala pořádně slovo, Subjektiv už skoro spal... Tak je ta potvora nenápadná. Viděny díly 1-9. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, tohle je jedno z těch pohodových a příjemných anime, které na tváři dokáže vykouzlit takový ten přiblblý úsměv. Animace je pěkná a hudba je opravdu parádní no a příběh ? Řekněme, že ještě nikdy mě koukání na rybaření takhle nebavilo. Prostě hodně dobré... 8/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že takovou zábavu jsem nečekal :-) Uběhly dva dny a 12 dílů jsem sfoukl jako nic. Blahý pocit v srdci, dobrý opening, ještě lepší ending. Subjektiv to docela popsal, já vydržel až do konce a nelituji toho. Takto má vypadat dobré anime. Nenáročné, bez výrazných cliffhangerů, oddychové, milé. Nejvíc tomu dává fakt, že tam není téměř žádný milostný vztah, neodehrává se to ve škole, nejsou tam mechové a neexistuje ani náznak ecchi. Vše je naopak u / na moři a celé to podtrhuje naprosto skvostná hudba, kterou bych tímto chtěl vychválit do nebe :-) Tsuritama také hýří vtipem, hlavně z organizace Duck a jeho hlavním agentem. Povedená to turbanová bytost ^_^ | Závěr: | Oddychové, krásné, příjemné a s tou hudbou <3 anime, u kterého se můžete snad jen usmívat. Vyrovnané po téměř všech stránkách. Subjektiv tvrdí, že je moc pozitivní. Souhlasím. Ale neshledávám to jako zápor. Rozhodně v této sezóně jedno z těch dobrých. 80% ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Originální scěnáře jsou duležitá věc a Tsuritama je podobně originální jako Mawaru Penguin Drum. Je zde vidět jistá inspirace studiem Shaft, co se openingu týče a celkové grafické zpracování vypadá na velmi vysoké úrovni. Nyní k příběhu. Yuki Sanada bydlí s babičkou a kvůli její práci se často stěhují. Přestože je zvyklí na přesuny není schopen se vypořádát s kritickými stresovými situacemi jako je například představování se nové třídě. V takových to chvílích se doslova ztrací v hlubinách. Poté, co nastopí do nové třídy se seznámí s druhým novým žákem, který je ještě zvláštnější, než on a aby toho nebylo málo jsou zde navíc tři další lidé, kteří jsou nebo budou s těmito chlapci *zvlaštně* propojeny. Zní to podivně? Určitě ano a koho by napadlo, že půjde o rybaření nebo snad záchranu světa? Uvidíme, co nám toto anime nabídne. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Anime o přátelství, rybaření a tak trochu i o záchraně světa. Všechno je tak hezky zvláštní a ten jejich tanec jsem měla skoro chuť tancovat s nimi. Nakonec ani to rybaření nevypadá jako taková nuda, jak jsem si dřív myslela. Celé to ve mně zanechalo takový příjemný pocit. Ono zachránit svět je fajn, ale bez přátel by to nebylo ono:) ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Super divné anime s hezkou animací, nějakým tím vtipem a jakousi svěží a veselou atmosférou. Ideální když se zrovna necítíte na hromadu záludných, zamyšlení hodných otázek. U sledování jsem si připadal trochu jako dítě, protože jsem přepínala epizody jak na běžícím pásu, v hlavě mi pořád zněla ta pitomá písnička z Enoshimy a (světe div se) jsem nepromýšlela každý detail. Nicméně téma se mi líbilo víc než jsem si myslela a charaktery mi byly sympatické, takže nelituji, že jsem si to pustila. Jednoduché, oddechové anime, které může sloužit třeba ke vzpamatování se z nějaké citové ždímačky, v mém případě šlo o Madoka Magika. ()

Reklama

Reklama