Reklama

Reklama

The Truth About Emanuel

  • USA Emanuel and the Truth about Fishes (neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Problémová dívka Emanuel (Kaya Scodelario-Skins) se stane posedlou svou novou sousedkou, která nápadně připomíná její mrtvou matku. Aby se dostala k sousedce blíž, začne jí hlídat dítě a tak vstoupí do křehkého, fiktivního světa, ze kterého není úniku. (hellstruck)

Recenze (15)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat menší spoilery. Podivný film o dívce, která postrádá matku a o ženě, jenž ztratila dceru - obě žijí ve svém vlastním, "lepším" světě. Nemyslím, že by se film setkal s úspěchem anebo pochopením u většiny diváků, protože má vlastní tempo, v podstatě se tam až na jednu scénu (odhalení dítěte) nic neděje a celé je to jen o vyrovnávání se se ztrátou, ale s tím, že do postav blíže nevidíte, nechápete přesně důvod jejich jednání apod. Kaya byla výborná ve Skins, ale myslím, že s tímhle filmem žádné terno neudělá. Její americký akcent byl mimo jiné dobrý - na první pokus. Ale někdo by jí měl lépe pomáhat s výběrem rolí (a stylistky mimochodem.) V podstatě vůbec nevím, co si o filmu jako celku myslet, nebavilo mě to, postavy byly nesympatické, emoce na bodu mrazu. Dvě hvězdičky spíše z milosti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku citlivě natočený film s dobrými hereckými výkony a zajímavým námětem. Osobně jsem od něj po zhlédnutí traileru čekal trochu něco jiného, ale nechť - namísto napínavého thrilleru se z toho vyklubalo spíše netradiční drama se zneklidňující atmosférou a vcelku překvapivým závěrem. Žel, osobně mě nejvíce bavila dějová linka sledující sbližování Emanuel a Clauda, která zde však byla vlastně vedlejší a klidně by se dala vypustit, protože na prvním místě je zde analýza subtilního vztahu mezi Emanuel a Lindou, který ústí ve velmi dojemné finále. Ono by se o celém tom filmu dalo říct, že je vlastně velmi dojemný, a člověk si připadá skoro až nepatřičně, když ho chce nějak kritizovat, protože to je jako říct nahlas před tou bláznivou ženskou, že to její děcko ve skutečnosti neexistuje (pardon za spoiler). Chápete, co chci říct, že jo? Pokud patříte mezi ženy, které se v tom filmu najdou - a nepochybuji o tom, že ho natočila žena hlavně pro ženy - pravděpodobně vás tenhle film dostane. Jako muž se ale necítím na této látce nijak zainteresovaný, neoslovuje mě a - v posledku i nemám problém přiznat, že - nudí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má docela dobrý náběh na to, aby se stal zajímavým. Realita se zde propojuje s nereálnem nebo s šílenství, z počátku těžko říct, ale tohle není využito ku prospěchu filmu. Bohužel. Nakonec je to jen prvek, který se snaží ozvláštnit film, kde je většina postav, stejně jako případných epizod nevyužita. Závěr už je pak jen ukázkou toho, že se tvůrci trápili. Škoda, tohle vypadalo v průběhu docela dobře. Poselství nefunguje. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Originální zajímavý snímek, ale nevím co si o něm mám pořádně myslet. Postavy jsou sice dobře zahrané, ale scénář stejně nenabízí možnost, jak jim nahlédnout do duše, takže se pak vše co se děje ve filmu stává jednou velkou záhadou a nezmění se to ani na konci. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Divnost veliká, ale ono to kupodivu chvílemi dává smysl a člověka zajímá, jak se to posune dál. První půle je zajímavější, druhá spíš zklame svým vývojem. Víc nelze napsat, protože už by se prozrazoval děj.60% ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Kolabo Effy s Jess ? OH YES ! Oh...no...not this time. I když Kaya pokračuje v trendu creepy chick ze Skins, tady už to tolik nefunguje. Jessica se šatí jen do záclon a od Powder Blue paběrkuje, nebo hraje menší role, takže se jí dočkám v něčem lepším nejspíš až bude skutečná matka. Boooring..35% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Vynikající komorní snímek na hranici poetiky nezávislého filmu. Musela jsem se přesvědčit, že film skutečně spatřil světlo světa v roce 2013. Kromě jasně identifikovatelného kontrastu, barev a podobných indicií ničím nepřipomíná obvyklou snůšku nadbytečných efektů, product placementu a další typické nešvary novodobé kinematografie. Obejde se také bez jediné stopy po aktuální tíživé socioekonomické situaci a neodráží ani jiné soudobé problémy. Ještě větším překvapením pro mě byl fakt, že jde o americký snímek. Ale režisérka je Italka a kromě L. A. strávila část života i na anglickém venkově. FIlm se věnuje cele a výlučně vztahům v ženském světě, proto pochopitelně osloví především ženy. Dospívající dívka se z osobních důvodů rozhodne zachovat tajemství tam, kde by dívky s jinou minulostí šokovaně rozbily možnost pokračování příběhu běžnou cestou. A tak vzniká prostor pro zajímavou zápletku, na jejímž pozadí graduje nevyřčené napětí privátních bolestí tří zúčastněných žen, z obvyklých sociálních důvodů dlouho a snaživě zahrabávaných pod koberec. Frances O' Connor, Aneurin Barnard a zejména Kaya Scodelario mě omráčili svými přirozenými hereckými výkony. Poselstvím filmu je mimo jiné i prostý vzkaz, že skutečné přátelství znamená také opravdovou podporu člověka v úzkých, bez ohledu na odsudek společností. Nebýt závěru, který se nedokázal vypořádat s kýčovitostí předpokládaného vývoje, hodnotím plným počtem. ()

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Nejak nerozumiem všetkým tým negatívam. Ale je pravda, že to nie je film pre každého. Mňa pohĺtil všetkým a konca som sa nevedela dočkať. Kaya bravúrna, to niet pochýb ale prekvapivo aj Jessica, nakoľko ju až tak nemusím. Príbeh je určite srdca dotýkajúci, no asi skôr pre nežnejšie pohlavie, pretože sa ľahšie a rýchlejšie vieme stotožniť a vcítiť sa do kože či už Emanuel alebo Lindi. Pre mňa jednoznačne veľké prekvapenie, takto na konci roka. ()

kikin01 odpad!

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak jsem to po třičtvrtě hodině vypl, protože mě to absolutně nebavilo, ani kvůli Kayi ... Hlavně s její přítomností jsem čekal alespoň obstojné drama, ale ani toho se mi nedostalo. Jak píše uživatelka hellstruck, Kaya byla výborná ve Skins a my její fanoušci ji za tu roli budeme pořád milovat. Ale tento film mě ničím nezaujal! ()

deathmoon 

všechny recenze uživatele

Už som si zvykla že Kaya má svojské role, no práve preto jej herecké výkony milujem. Ale z tohto snímku mám rozporuplné pocity. Vlastne ma film bavil. Dej ma držal v napätí a zaujímalo ma ako sa to celé skončí. No uspokojivého konca som sa nedočkala. Prišiel mi odfláknutý a tak trocha hlúpy a pokazil mi dobrý dojem z celého filmu. Hodnotím na slabé 3-. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mi to nepřišlo jako až tak super film, ale je škoda tak nízkého hodnocení (hlavně ve srovnání s jinými). Dost věcí (hlavně závěr) bylo mimo, ale přesto to nebyl marný film. Hlavně linka s Claudem mě bavila snad víc, než ta hlavní. Jsem celkem zvědavá, do kolika let Kaye podobné role vydrží, přece jen jsou věci, které mohly mít kouzlo ve Skins, ale časem už nějak opadá. ()

le_loulou 

všechny recenze uživatele

Nejspíš chápu, proč má tenhle film tak nízké hodnocení, jednoduše to není snímek pro každého. Každopádně mně přišel docela zajímavý. Dívala jsem se na to především kvůli Kaye, kterou jsem si zamilovala ve Skins, ale nakonec nebyla jediným důvodem, proč jsem na to koukala až do konce. Oproti dvěma dalším komentářům musím říct, že jsem cítila emocí dost a taky hodně napětí. Dějová linka byla něco úplně jiného, neokoukaného... a myslím, že to za zhlédnutí určitě stojí. ;-) Mimochodem, super soundtrack (hlavní důvod, proč jsem se nakonec rozhodla dát 4hvězdičky). ()

MrBlonde 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Film byl velice pomalý, jediná alespoň trochu zajímavá scéna byla ta, ve které Emanuel zjistí pravdu o dítěti. Herecké výkony byly průměrné, někdy i nadprůměrné, proto dávám 2 hvězdy. ()

Reklama

Reklama