Reklama

Reklama

Démoni

(neoficiální název)
  • Itálie Demonia
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve středověku se stalo v jedné italské vesnici strašlivé rouhání - jeptišky v místním klášteře začaly uctívat ďábla. Vesničané již nemohli snášet orgie a zvrhlé obřady, vtrhli do kláštěra, jeptišky ukřižovali a nechali umřít ve sklepení kláštera. Léta plynula a celá událost upadla v zapomenutí. Pak však do vesnice přijedou archeologové a začínají se dít podivné věci. Manželka vedoucího výpravy má sny o smrti, křiku a krvi, ve vesnici se začíná objevovat postava v šatu jeptišky, někteří vesničané se chovají nadmíru podivně. A pak začnou krutým způsobem umírat lidé . Má-li krveprolití ustat, je nutno odhalit tajemství dávných událostí a zlomit kletbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších kousků Fulciho pozdní éry. Z jeho strany byly poslední filmy již celkem zmar, postrádaly atmosféru, nebo byly skoro nekoukatelné a hrály na nejnižší pudy (viz úděsný ´Touch of Death´ z ´88), ale tady se Fulci jakoby rozpomenul na svá lepší léta. První dvě třetiny si to během odhalování dávné tragedie udržuje takovou příjemnou tenzi, Meg Reister má zajímavou tvář a tu ztrápenou archeoložku jí věříte, kulisy rozpadlého kláštera jsou fajn. Na druhou stranu, základní idea příběhu, proč se vesničané snaží tutlat tajemství jeptišek i několik staletí poté, postrádá logiku, a posledních 10 minut se celá konstrukce příběhu Fulcimu úplně rozpadne a jednotlivé výjevy postrádají smysl. A to jenom proto, aby Mistr dostál své přezdívky „Otec gore“ a mohl se utrhnout ze řetězu. Takže ke slovu přijdou napíchnutí na kůl, přibití jazyku k řeznickému špalku, vyškrábání očních bulv, nebo roztržení těla ve dví zaživa. Pro nepřipraveného diváka asi soda, ale nás obeznámené s Luciovou tvorbou už to nemůže překvapit :o) Nechybí ani tradiční Fulciho častý fetiš v podobě makrozáběrů na oči protagonistů, Mistr sám, jak měl vždy ve zvyku, se objeví v malé roli inspektora. Vzhledem k tomu, co od slabé ´Aenigmy´ produkoval, tohle má aspoň nějaký ksicht jeho starších kousků. __ PS: Slušivý 4K blu-ray transfer tomu filmu prospěl. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád staré horrory a dokonce se mi líbí filmy od Lucia Fulci, ale film "DEMONIA" je stupidní nudný blábol. Takhle jsem se už dlouho nenudil. Musel jsem se alespoň trošku zabavit a tak jsem četl při sledování "Blesk". Prostě "SHIT" jako malovaný. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film ako väčšina spolu hodnotiacich užívateľov. Zaprášené, pavučinami obtiahnuté spráchnivelé mŕtvoly, poukladané, kade tade v kláštornej krypte, v rôzne nečakaných obrazcoch, pózach, či ukrižované na krížoch boli jednoducho dokonalé. Skvelé boli i takmer všetky krvavé scény. Imaginatívne a dokonale surreálne. Zároveň divoké a riadne drsné. Od ukrižovania mníšky pribitím hrubého klina priamo cez hruď až po originálne priklincovanie mäsiara cez jazyk. Od upálenia bábätka na žeravých uhlíkoch až po pretrhnutie živého ocka na dve polovice pred očami maloletého syna. Archeologická výprava len za cenu krvavých obetí odhaľuje kliatby minulosti. Všetok jednoduchučký dej je len zámienkou pre prezentovanie Fulciho obrazových vízií. A tie sú nezabudnuteľné. Jeho obsesívne a zároveň filmové poznávacie znamenie - vylúpnuté, prerezané čí rozkrájané oči - sa objavuje i tu. Tentoraz sa o vyškriabanie očí postarajú náhle zdivočené útočiace mačky! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina kanadských archeológov odchádza z Toronta na slnečnú Sicíliu, kde sa chcú venovať antickým, starogréckym vykopávkam. Po príchode na miesto ich však začne ohrozovať neznáma temná sila. Dostanú sa pod nadvládu prízrakov piatich zavraždených mníšok. Tie boli v stredoveku ukrižované rozzúrenym davom za to, že sa zapredali Satanovi. Po stáročiach sa znova vráli späť medzi živých, aby vykonali svoju krvavú pomstu. Režisérom tohto horroru je slávny taliansky režisér Lucio Fulci. Avšak "Demonia" rozhodne nepatrí medzi špičku jeho filmovej tvorby. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K nejlepším Fulciho flákům má samozřejmě Demonia hodně daleko. Největší problém je velmi kolísavé napětí, kdy chvílemi se snímek proměňuje v artovou nudu. Na druhé straně - pěkné snové scény, fajn gore (i když ho mohlo být daleko více) - oči vytržené kočičími prackami, probodnutý krk, nebo zřícení se do pasti s ostrými bodci...vrcholem je pak jistě roztržení na dva kusy - a Fulciův rukopisný smysl pro detail. Meg Registerovou si vybral asi proto, že během celého filmu parádně třeští oči, jelikož režisér na nich ve svých dílech permanentně ujíždí... Satanské téma si určitě žádalo více, Fulci se moc neodvázal, ale úplně zklamán nejsem. A nesmím zapomenout na velmi dobrou hudbu.... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem dost slabý počin. Mám nakoukaných hodně gore filmů a tento mě vůbec ničím nezaujal. Nepamatuju si z něj žádnou zajímavou scénu a slabí je i v kontextu ostatní Fulciho tvorby. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Fulciho zlatá éra byla pryč a nastupovaly jeho horší kousky. Nudný film vyplněn vším,aby jste se dočkaly nějaké vraždy,až ke konci měl film začal hodně bavit a měl velký potenciál a dalo se z ně vyždímat více a,že začal opravdu moc zajímavě. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Další z řady nedodělaných Fulciho polotovarů, které byly tak typické na sklonku jeho kariéry. Tu jednu malinkatou hvězdičku dávám za celkem fajn gore-scény, ale vše ostatní bylo na zblití. Málem jsem měl nové číslo jedna, pro nejhoršího Fulciho film (Aenigma zatím zůstává). Kde jsou 70. a začátek 80.let, kdy byl Fulci v největší síle... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě stálo hodně úsilí, abych neusnul. Film takřka bez života. Za pozornost stojí jen samotné vraždy jinak nic, nuda, šeď, nezájem. Jenže kvůli nim absolvovat celý film možná ani nestojí za to. Nudné scény se tu střídají s podivnými snovými a jen tu a tam a obzvláště ke konci (nepříjemně dlouho od začátku) jsou proloženy trochou toho typického Fulciovského gore. Jeden z nejslabších Fulciů, co jsem viděl. Tohle je snad opravdu jen pro zaryté fandy mistra a jen jako odškrtnutí z jeho seznamu. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Jeptišky jsou cool. A především ty uctívající Lucifera. Skvělým úvodem dává Fulci vzpomenout na BEYOND. Atmosféra však za chvilku opadne protože sledování protivné (ale celkem pěkné) archeoložky není zrovna dvakrát zábavné. Snímek se těžkopádně dopotácí k poslední půlhodince která už má koule a dává vzpomenout na nejlepší Fulciovky. Jako další plus je pěkné prostředí antických ruin a povedená hudba. Na rok 1990 kvalitní filmeček ale nejprotřelejším flákům z Mistrovy kuchyně zdaleka nestačí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na toto stačí jediné slovíčko. NUDA. Tento snímok je účinnejší ako tabletka na spanie a niečo takéto som od svojho obľúbeného tvorcu italo trashu rozhodne nečakal. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie najlepší, ale určite ani nie najhorší Fulci. Pokus o návrat do slávnych rokov konca 70´s/začiatok 80´s sa celkom nepodaril, ale snaha tu rozhodne je. Pokulháva hudba (ale nie je zas tak zlá, len to už nie sú 70´s/80´s), nie tak celkom vymazlená réžia, na akú sme boli zvyknutý už v spomínaných rokoch, i nerovnomerná gradácia. Príbeh je fajn, i keď žiadne prevratné nóvum, tu by som problém nevidel. Ale opäť je tak nerovnomerne rozložený po celej stopáži, na gore si človek taktiež musí počkať, i atmosféra je občas trochu rozťahaná. Ale... Je tu niekoľko skvelých momentov, atmosféra občas prebleskuje, i skvelého gore sa nakoniec dočkáme. Takže žiadny prepadák, len to jednoducho nie je výstavná skriňa ako the Beyond alebo Zombi 2(alebo iné Fulciho pecky). ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Vysusene mrtvoly + 3-4 odflakle gore veci je setsakramensky malo. Ostatne Fulci ma takovycho spatnych veci vic nez dost.____ I mistr tesař se někdy utne a nemusí to byt zrovna Josef. Stačí i když se jedná Lucia stojícího na opačné straně barikády. Kdybychom se drželi současného trendu točit dvouhodinové nudné akční a jiné „trháky“, zapadl by tento přesně do vkusu nastoleného HollyÚdem. Problémem je to, že tento vznikl v době, kdy se ještě i v Americe občas točily dobré filmy a stopáží ani zdaleka nedosahuje hodinu a půl. Na druhé straně je pravdou, že každá desetiminutovka, o kterou by byl filmík kratší by se podepsala na jeho „kvalitě“, ale to je zase velice aktuální problém žhavé současnosti. ;]] Lynčující dav v Itálii 15.století ukřižuje ve smrdutém podzemí kláštera za nejasných okolností tři jepťule. Po pěti stech letech přijíždí do oněch míst archeologická společnost až z daleké Kanady, aby se věnovala antickým vykopávkám. Šukózní přítelkyně hlavního archeologa má těžké spaní a noční můry a místo smysluplného ometaní nalezených artefaktů ji to pořád táhne do kláštera na kopci. Místní obyvatelé jsou neklidní, ze někdo odhalí jejich prastaré tajemství a snaží se krasavici všemožně zastrašit. Nicméně, noční můra je silnější, a tak se s pomoci cepínu, vysvícené baterky a fotoaparátu s bleskem snaží přijít záhadě na kloub. Při svém vandalském řádění mezi kostmi bývalých obyvatel svatostánku náhodou nalezne tajnou chodbu do podzemí, kde probudí ukřižovanou démonku, která nezná slintovaní ;] a ztrestá všechny, co se jí kdy snažili ublížit. V mezičase archeoložka pátrá po příčinách hrůzného objevu, ale krátké sérii gore už naštěstí nedokáže zabránit, takže trpělivý divák, se po hodince konečně dočká toho, na co celou dobu čeká: hlavy napíchnuté na kotvě, útoku roztomilých kočiček na bulvy staré paní, ubiti namrazenými hovězími půlkami!!! s pěknou lingvisticky náročnou scénou a naklonování jednoho archeologa na dva menší. Úmrtí je trošku víc, ale nestojí za zmínku stejně jako podoba démonky s vytřeštěnýma očima a plivající žlutý sajrajt. A jak většinou platí, konec dobrý, všechno dobré – divák musí být rád, že už to mají všichni za sebou. U některých horrorů se člověk bojí, u některých se směje a u tohoto se dlouhou dobu nudí. Sestřihat to na svižnější půlhodinovku, tak jsme všichni spokojení - ale to už jsme zase u palčivého problému současné blockbusterové produkce.. ;[[[ Fulci udělal hodně průmerných ale kritikou nadhodnocených filmů, pár (dva?? ;]]) super a několik dost špatných filmů a tento se k nim spolu s Manhattan Baby, Black Cat nebo New York GaGa Ripper ;]] může hrdě počítat. Koho by vystrašily neskutečně dlouhé záběry, na seschlá těla možná i opravdových mrtvých? Mně těžko, já jsem byl i v Brně u Kapucínů a ti vypadali o hodně líp než ti italští. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Ano, je to sice jedno velké klišé a příběh to má nepatrný, ale já se docela bavil. Celému tomu tématu by slušelo víc brutality, aby se film trochu osvěžil ale alespoň tu máme roztržení chlápka vejpůl :). Jeden z horších filmů od Fulciho ale mně neurazil. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

No nevím. Mě se film líbil, už začáteční titulky byly parádní a víc než polovina filmu měla výbornou dusnou atmosféru, skvělé snové sekvence a celkem logický průběh. Celý ten příběh není sice nikterak objevný ( režisér už prostě vykradl sám sebe ), ale dle mého názoru je dostatečně nosný a dobrý a Fulci z něj vyždímal působivé dílko, kde mně malá frekventovanost gore efektů nijak moc nechyběla. Těmi režisér sice šetřil, ale zase je dokázal použít ve správnou chvíli. Bohužel závěr, ten se mu prostě nepovedl, ale v kontextu to pro mě není zas až taková pohroma. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Pekelné mníšky opäť zasahujú. Na Fulciho pomery veľmi, ale veľmi nevýrazný film. Z náhľadu deja by sa mohlo zdať, že pôjde o solídny masaker. Opak je však pravdou. Film je natočený veľmi decentne, na nejké to gore mechche si musíme počkať zhruba 3/4 filmu. Ani tu sa však žiadne zázraky nekonajú (ono posledné Fulciho filmy boli z tejto stránky odfláknuté všetky). No a nakoniec nasleduje veselý záver a "príjemne" strávená hodinka a pol je za nami. ()

colapso 

všechny recenze uživatele

Blížil se konec Fulciho kariéry a již zřejmě nebyla síla navázat na svoje největší fláky.Zde se jen chodí a hledají se důkazy bez jakékoliv atmosféry a nějakých typických krvavých scén(je zde jen jedna). Takže nuda.... ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Že se Italové snad v žádném filmovém snímku neobejdou bez nahých žen, kopulace...obvykle ovšem bez nahých mužů, a tak my ženy prakticky vždy tzv. Utřeme nos, na to už jsem uvykla... Zvláště po pohromě zvané Armáda démonů: Matka slz... Nicméně zde jsem měla oči nevěřícně vypoulené patrně stejně, jako jeptiška v popředí filmového plakátu... Zkrátka - a nyní doufám, že jsem z Italštiny ještě nezapomněla vše: Dopo tutti i diavoli, il film più dannoso che è davvero solo una mucca! I basta! ... Odpadkový koš, prosím! ()

Reklama

Reklama