Reklama

Reklama

Měsíční stroje

(seriál)
  • Velká Británie Moon Machines

Obsahy(1)

1. díl (Saturn V): Představí se vám příběh o impozantní lunární raketě Saturn V, která v sobě sloučila vizi německých raketových inženýrů 2. světové války s vizí skupiny amerických inženýrů.

2. díl (Řídicí modul): Uvidíte příběh o inženýrech, kteří zhotovili řídicí modul Apollo, jenž poskytoval třem mužům potravu, vodu, vzduch a hlavně ochranu během letu na Měsíc a zpět.

3. díl (Navigace): Podíváte se, jak se skupina počítačových vědců poprala s náročným úkolem letu na Měsíc a zpět v době, kdy ještě neexistoval počítačový kód a software.

4. díl (Měsíční modul): Představí se vám inženýři, kteří dosáhli jednoho z nejpozoruhodnějších inženýrských počinů v historii – vozidla Lunar Bug – a jak se vypořádali s nároky omezujícími hmotnost.

5. díl (Skafandry): Představíme vám mimořádné inženýry, kteří zasvětili své životy programu Apollo a konstrukci a neustálému zdokonalování vesmírných skafandrů.

6. díl (Lunární rover): Představíme vám mimořádné inženýry, kteří zasvětili své životy programu Apollo a konstrukci a neustálému zdokonalování neobvyklého lunárního elektromobilu rover. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto sa mi velmi pacilo. Stacili mi dva vecere a pozrel som celu seriu. Uplne ma dostalo to s akym zanietenim k programu Apollo pristupovali jednotlivci, ktori sa podielali na vyvoji jednotlivych komponentov. Jedno mi vsak nejde do hlavy. V tej dobe neboli ani poriadne pocitace, vsetko museli vymysliet len pre potreby programu Apollo a dostali sa vraj az na Mesiac. V dnesnej dobe sme co sa tyka technologii akoby v inej dimenzii a nedokazeme sa dostat ani na Mars. To je asi tema k pivu, ale este chcem ocenit jednu skutocnost. Pacilo sa mi, ze priestor na vyjadrenie sa dostali inzinieri, ktori to vsetko vymysleli. Ako pise GothaR, tvorcovia nas vobec nezatazovali dobre znamymi skutocnostami a priblizili nam neznamych ludi, ktori vsak v konecnom dosledku boli mozno dolezitejsi ako samotni astronauti. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Moon Machines je veľmi kvalitný dokumentárny seriál o programe Apollo. Venuje sa predovšetkým technickým výzvam a problémom a nezdržiava sa s dobre známymi udalosťami. Napríklad aj samotné pristátie na Mesiaci alebo problémy Apolla 13 sú tu opísané len v krátkosti. Omnoho viac priestoru sa venuje popisu príprav a viac rozprávajú inžinieri z NASA a dodávateľských firiem, ako astronauti. Spolu s When we left Earth (2008) ide o jeden z najlepších dokumentov o vesmírnom programe NASA. 90 % ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Díky téhle sérii ze zákulisí programu Apollo je celkem patrné, že dosud nepřekonaný vesmírný program byl ve své době snad více než dílem vědy dílem víry, vůle a nehorázného štěstí. A že na Mars se i padesát le poté hned tak nepodíváme. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama