Reklama

Reklama

Domov

  • Rusko Dom (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rozlehlém domě uprostřed ruských stepí se schází celá široká rodina.Když se po 25 letech náhle na prahu dveří objeví i nejstarší syn Viktor, na světlo začnou vyplavovat dosud nedořešené rodinné konflikty. Nikdo však nemá ani tušení, že Viktor utíká před svou temnou minulostí a že bezcitní nájemní zabijáci v černých oblecích neúnavně hledají jeho tajný úkryt. Skutečným ohrožením už tedy nejsou jen komplikované rodinné vztahy, ale nebezpečí, které na ně číhá venku. Oleg Pogodin vytváří skličující, ale poetický film s podmanivou silou filmových obrazů, kde je cítit vliv nejen ruských filmových velikánů Andreje Tarkovského či Nikity Michalkova, ale i amerických westernů se silným motivem osudovosti a divoké přírody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - mimo soutěž (Dom / DOM - A RUSSIAN FAMILY / Domov) - SPOILER - Parta zabijáků se vydává do stepi zabít na objednávku Viktora. Místo toho povraždí celou jeho dvacetičlenou rodinu kromně starého nemohoucího, paralizovaného důchodce na invalidním vozejku, kterému se všechny kulky vyhnou. On byť se nemůže ani hnout vezme spravedlnost do svých rukou. To co se nepovedlo Viktorovi a všem za ně spraví on. Zabije je všechny!!! Myslíte pohádka? Nikoliv, toto je film Domov... - 6. 7. 2012 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 6/7 filmu - 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který na první pohled působí hodně drsně, je ve skutečnosti místy dost trapně natočen. Trapně, nevěrohodně a divně. Jak kdyby si herci během natáčení šlehli nějakej moskevskej koks a místo thrilleru točili nějaký psychadelický nesmysle. Prostě jsem jim nerozuměl a spolu s divnými, nudnými postavami, jsem ve výsledku nic závratnýho ani nedostal. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Dom přináší zajímavý kontrast. Jednak nicneříkající mrtvou step, jednak skomírající ale početnou rodinku, která uprostřed ní přežívá desítky let, a v neposlední řadě nestabilní prvek mafie, který přitáhne syn - zločinec. Na pár místech pobaví lehkými a nevtíravými situačními gagy, jinde zase zaujme střetem osobností. V každém případě, konec stojí za to, a ačkoliv je Dom v tomto ohledu trochu zvláštní, mně se líbí. [KVIFF 2012] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nelze než souhlasit s vizí autorů, že staré Rusko by se mělo konfrontovat s kisnou dynamitu a pak mládí vpřed i kdyby to mělo být přes mrtvoly rodičů. Nyní po cca deseti letech od vzniku filmu lze jen konstatovat, že zůstalo u vize ,která se už zase nenaplnila. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Domov má takový menší problémeček - místy chytá parodický, až cynicky vtipný tón (a s největší pravděpodobností to nebyl režisérský záměr). Rodina se hádá, hraje nám tuc-tuc hudba, mafiáni střílí. - on to byl hezký nápad, ale ta rodinná hádka namísto tíživosti chytá rysy rodinné komedie (čemuž odpovídal i smích v obecenstvu). Takže ačkoliv poslední půl hodina ukázala všem, zač je toho loket, a doopravdy dokázala pesimisticko-negativně naladit (aneb každé Vary mají správnou depresárnu), nedokázalo to smazat chuť rodinných skečů. A hlavní postava a její dokumentaristický "hlas boží" a otcovské, úžasně správňácké chování mě lehce iritovalo. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Dům" je v druhé řadě filmem o věčném tématu otců a dětí, v třetí řadě o rozkladu patriarchální rodiny v podmínkách postmoderního světa a teprve kdesi na konci filmem s akčními a kriminálními prvky. V první řadě je to však film-podobenství, kde velký dům uprostřed široké stepi symbolizuje dnešní Rusko, rozsáhlá vícegenerační a různorodá rodina představuje společenství národů Ruské federace a konec filmu ztvárňuje režisérskou vizi o východisku ze současného marasmu balancování mezi sebeničením a vůlí k životu, mezi nesnášenlivostí a svorností, mezi duševním úpadkem.a duchovní obrodou. Příslušníci velké rodiny představují skoro všechny archetypy obyvatelstva Ruska počínaje otci a veterány revoluce a různých válek, přes matky i domácí puťky, bloudícího inteligenta a jeho obětující se manželku zcela podle vzoru Raskolnikova a Soni Marmeladové z Dostojevského Zločinu a trestu, Žida věčně na rozcestí mezi Ruskem a Izraelem, změšťanštělou intelektuálku, dělníky, rolníky, establishment a kriminál a konče novou neznámou generací. Rozklad vždy začíná uvnitř oslabením jednotlivých článků a spojů. I ten největší dům přestane být pevností, pokud se rodina nedokáže semknout a zaměřit se na nepřítele. ___ Ruská Rodinná oslava v rodinném sídle Skyfall lehce říznutá Kill Billem s "wagnerovskou" hudbou Melancholie. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co to nepochopopili. Ten dům je současné Rusko a jeho obyvatelé. Je smutné, že prakticky stejně tak dobře, by tento film mohl být o současném stavu v Čechách. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Filmu môžem vyčítať len 3 veci: 1)Že nezachycuje Novorusov, nemyslým finančnú elitu ani štýl US yuppies, skôr bežných mladých ľudi so slušným vzdelaním a žijúcich bežný rodinný život. Sem tam ich vídavám a majú moje sympatie. 2)Vplyv Ruskej pravoslávnej cirkvi a jej postoje. 3)Záverečnú scénu kde dedko na vozíku končí jazdou ako kamikadze obložený dynamitom. To snáď tvorcovia prehnali. Trochu zle sa pozerá film ktorý nemá ani jednu kladnú postavu, len čierne. ()

B26354 

všechny recenze uživatele

Neúspěšný pokus o kombinaci rodinného dramatu a gangsterky. Vypjaté vztahy mezi nudnými postavami nebyly schopné udržet mou pozornost a klíčové scény působily směšně a vynuceně. Logické kiksy by se daly ještě v rámci žánru odpustit, ale vyústění konečné přestřelky prostě nedává smysl (amatérismus lidí, co jsou "více než gangsteři" je neodpustitelný). Dom je založený na postavách a "stylu", ale jeho postavy jsou nudné a opravdový styl je nepřítomný. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to takhle v Rusku dnes vypadá. Střetává se tu minulost a tradiční ruský životní styl, kde nemůže chybět vodka, ale posezení v širokém rodinném kruhu; do osamoceného domu uprostřed širé stepi, kde dosud byli jedinými nepřáteli lidí vlci, se vrací nejstarší syn Viktor. Nepřichází ovšem sám, má s sebou bodygardy, kteří ho mají chránit před bandou, která ho chce zabít jako pomstu za jeho účast na vraždě jejich předáka. Ne každý Viktora vítá s otevřenou náručí, city k rodné krvi se tu mísí s vědomím, že Viktor si odbyl hodně let ve vězení za vraždu, kterou vlastně způsobil jeho bratr... Rozvíjí se tu drama rodiny, které nutně musí skončit tragicky, když zabijáci najdou úkryt Viktora. O život vlastně přijde většina z dospělých a zachrání se jen tři děti, které se v osudnou chvíli byly vykoupat... A pak nejmladší bratr, který utíká z domova, protože chce svůj osud vzít do vlastních rukou. Přijde s nimi jiná éra? Přijde nová éra pro Rusko? Ne zcela jsem film chápal a už vůbec ne ten masakr na konci filmu, i když to patřilo asi do ideje filmu... ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

Možná, že někde na začátku byla myšlenka, kterou se pak všichni snažili zhmotnit alespoň v popiscích k filmu. Na plátně je bohužel všechno špatně, nefunguje vůbec nic. Několikrát jsem nevěřícně lapal po dechu..ovšem finále si někde najděte, to se skutečně jen tak nevidí, náramná legrace! ()

Kellerman 

všechny recenze uživatele

Další nezdar,ruské drámo bylo zdlouhavé,mizerně zahrané a natočené.Faust mi vrátil víru v ruskou kinematografii,Domov mi ji však hned další den zase trochu vzal. ()

nogi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mě byl dobrou oddychovnkou. Divák nemusí přemýšlet nad smysluplností děje, jen se posadí a užívá si jízdu. Hádající se rodina byla zábavná, stejně tak gangsteři. Tohle téma ve filmu nebylo bráno vážně, bylo zpracováno na nenásilně a cynicky. ()

Reklama

Reklama