Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Recenze (54)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí nechať. Lucio Fulci nám v tejto sebareflexii predkladá toľko morbidity, až prestáva byť šokujúcou a stáva sa otravnou a odpudzujúcou. Čiže presne takou, akou je pre hlavnú postavu, o ktorej obsesiách film rozpráva. Fulci tak dosahuje režijného zámeru. Len škoda že je film natoľko psychologicky naivný, gore efekty smiešne amatérske a herci hrajú ako v telenovele. Fanúšikovia režisérskej “legendy” sa zrejme s nadsázkou pobavia, no neznalí po tejto skúsenosti sotva niekedy siahnu po inom jej filme. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V rámci Fulciho tvorby zcela ojedinělý počin, jeho de facto upřímná sebereflexe, podaná s velkým nadhledem. Fulci tady hraje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Pohled na biftek v restauraci, či na muže s motorovou pilou, řezajícího dříví před Mistrovým domem, v něm vzbuzují představy plné cákající krve a uřezaných částí těla, které Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích filmařských počinů, nebo jsou zcela původní (ale ty jsou v menšině). Tyto své představy konzultuje se svým psychiatrem, který mu rovněž asociuje sadistického vraha. Zpočátku se to jeví zajímavě, ale když už se asi po dvacáté opakovala ta stejná situace (Fulci se tváří zničeně - splatter scénka - Fulci se tváří zničeně - splatter scénka... a tak furt dokola.), začne to trochu nudit, tím spíš, pokud ony znovu reprodukované scény z jeho předchozích filmů již znáte. Nutno ale říct, že tak hustý výskyt splatter scének v jednom filmu jen tak neuvidíte a díky Fulciho svobodnému tvůrčímu přístupu je tento film svým způsobem unikát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Samou láskou by som ťa zjedla.“ – „Presne to ti teraz urobím, ty štetka.“ Legendárny Lucio Fulci (ZOMBI 2, DOM PRI CINTORÍNE, THE BEYOND, AENIGMA, HLASY ZO ZÁHROBIA) v jednom zo svojich posledných filmov (šesť rokov pred smrťou) režíroval sám seba. I pred ním sa slávni režiséri mihali vo svojich filmoch, ale na hlavnú rolu divák narazí nečasto (M. Night Shyamalan – ZNAMENIA, Wes Craven – NOVÁ NOČNÁ MORA). Fulci hrá v KONCERTE HRÔZY sám seba. V posledných dňoch mu začína byť starecky zle z krvákov, ktoré nakrútil. Po návšteve psychiatra sa to ešte zhorší. Dokonca práve v tej chvíli začne záhadný vrah brutálne masakrovať mužov, ženy i prostitútky. Je to Lucio alebo nebodaj niekto iný? Priemerný scenár je jedna vec, ale množstvo gore/splatter (miestami je to skutočne nechutné... to bola poklona) druhá vec - a už o dosť lepšia. Napriek tomu priemerná snímka je „len“ nonstop sledom brutálnych výjavov vraždenia a mučenia. Čo prioritne samozrejme nie je vôbec nič zlé. Skôr naopak. Mňa však film príliš neoslovil. Napriek tomu si myslím, že pre hororového fanúšika sa už z princípu jedná o výnimočné dielo, ktoré by mal aspoň raz vidieť. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto Fulciho "díla" jsem si říkal, že se stařík na stará kolena 6 let před smrtí asi opravdu zbláznil a chce to dokázat touto nebetyčnou kravinou ... Nulový děj, jen spatlanost naprosto příšerně zpracovaných gore efektů, nahoty, sexu a násilí, které na nás Fulci doslova blije od začátku do konce. Dobré na filmu je jen to, že v něm Fulci hraje hlavní roli a sám sebe, a tak se možná něco dozvídáme i o jeho skutečném životě. Jinak je to ale opravdu extrémní snůška obrovského množství hnusáren, které jsou tak strašně kýčovité a účelové, až to bolí ... Při tomto filmu mi bylo Fulciho chvílemi opravdu líto a jen mi občas probíhalo hlavou: "Chudák stařík Fulci, kam to na sklonku svého života dopracoval ..." Otázka, jestli to bylo oprávněně, je asi na posouzení každého z nás ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

První hvězdička za " PŘÍLEŽITOSTNÉ " scény ... a ta druhá ... ta NEJzářivější ... za křížence " RAMBA se SANDOKANEM " ... který našel svou vytouženou SMRT ... pod koly ... těžkotonážního vozu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice příběh, jak je u Fulciho zvykem, je fakt mizernej, respektive ani ne tak nápad, ten byl myslim docela originální a zajímavej, jako spíš zpracování, který už nudnější ani být nemohlo a to se snad ani nemá smysl zmiňovat o hercích, to je kapitola sama o sobě a to hlavně oběti, to co předvádí těsně před smrtí se dá podruhý vidět jen ve Scary movie, to snad musela být parodie, jinak fakt nevim, nicméně Fulci je tady v docela slušný gore formě a servíruje občas zajímavý scény plný prvotřídní řezničiny se všim, co k tomu patří, jako vyhřezlý střeva, usekaný hlavy (těch je hafo), hnis, rozpadající se těla, mletí lidí a jako třešnička je tady výborná porcovačka motorovkou, ale to je tak všechno co tenhle film nabídne. Pro milovníky gore super, i když né úplně dokonalý, pro milovníky hororu sračka. Já se nacházim někde uprostřed ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Unavená Fulciho reflexia vlastnej tvorby. Veľmi nepomohlo ani napchanie krvavých ingrediencií do deja vo viac než slušnom množstve. Krvavosť sa tým stala jednotvárnou a efektný trik sa v takejto kadencii mení na prehliadku roztečenej červenej plastelíny. Ako sebairónia mierne nadpriemerné - Fulci s vizážou typizovaného intelektuálneho bradáča s okuliarmi pripomína unaveného spisovateľa Umberta Eca, ktorý sa ocitol niekde, kde byť nehodlal a nad výsledkom toho, čo vytvoril sa tvári celý čas riadne otrávene. V tejto súvislosti nie je zrejme náhodné ani zdvorilé oslovovanie režiséra úctivým "pán doktor". K jednoznačným pozitívam radím záverečný vtip s návnadou na ryby, odohrávajúci sa na loďke s príznačným názvom Perverzia. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvrtenie tela motorovou pilou, kŕmenie prasiat ľudským mäsom, kanibalizmus, vypichnuté oči, surové zavraždenie dieťaťa, urezané hlavy... Bodné, sečné a rezné rany. Ukrutné násilie páchané na ženách: zabitá sekerou, tvár rozťatá na polovicu, uškrtená, obesená, utopená vo vriacej vode, roztrhané hrdlo, upálená, pochovaná za živa, umučená, oslepená, ubodaná, rozporcovaná, ukrížovaná, sťatá... Zvrhlý sadistický sex. Nahota. Nacistické orgie. Vraždy, potoky krvi, beštialita, mŕtvoly... Gore, gore a gore... To sú fantázie talianskeho režiséra Lucio Fulciho. "Koncert hrôzy" je fiktívny autobiografický snímok. Zdá sa, že pánovi Fulcimu z tých jeho filmov načisto jeblo. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Víte, že si dneska dáte paničku (prasátka)?" Když má Fulci pocit, že se jeho fantazie a představy začínají nebezpečně prolínat s realitou, navštíví psychiatra. To se ale ukáže jako obrovská chyba! Když profesor Schwarz Fulciho zhypnotizuje, udělá z něj svoji loutku. Brzy se v okolí začne objevovat jedna mrtvola za druhou a Fulci je stále více přesvědčen o tom, že je to jeho dílo. Přehlídka gore, některé z jiných Mistrových filmů, je největší devizou filmu. Nejen oblíbené vydloubávání očí, ale i vytržený jazyk nebo rozježděný nebožák. Nejvíce záběrů je na oddělenou hlavu - useknutá sekerou, uříznutá motorovkou (i dítěti!), uražená víkem truhly či odříznutá nožem. Stará dobrá italská škola, kde se pro vnitřnosti nejde daleko (ostrý hák je na to ideální). Původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdu nejen z nostalgie.... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci sa tentoraz teda vyznamenal :/ Obsadiť sám seba do titulnej úlohy ako režiséra Fulciho točiaceho tie svoje krváky z ktorých mu už riadne pripeká na mozog, no dajme tomu. Smola je však tá, že z filmu mám taký pocit, že to nie je ďaleko od skutočnosti. Horor teda fakt dokáže zblbnúť človeka. PS – z toho neustáleho vyslovovania Fulciho mena, mi bolo miestami už fakt zle. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

... Jedna žena je zabita sekerou, obličej rozťatý v půli. Jiná je uškrcena a ta další oběšena. Jiná rozřezána na kusy motorovou pilou. Další utopena ve vařící vodě. Hrdlo rozsápáno zdivočelým kocourem. Upálena zaživa. Pohřbena zaživa. Umučena, oslepena, ubodána, rozporcována, ukřižována, sťata,... Další z filmů kterej jsem už viděl ale neměl jsem zde ohodnocen. Myslím si, že ho mám i na levném DVD z trafiky. Po x letech repete a spokojenost. Lucio Fulci před(herec) i za „kamerou"(režie) a pořádná dávka poctivýho gore. Slabší 4hvězdy ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad by to bol dobrý a nosný, lenže má to jeden háčik. Príbeh sa vôbec nikam nevyvíja, príliš skoro spoznáme identitu vraha a vlastne sledujeme iba krvavé gore vraždy, či už Fulciho predstavy, alebo tie skutočné, ktoré pácha vrah. Žiadne vyšetrovanie, žiaden posun vpred, v podstate len sled podobných scén od začiatku až do konca. Niektoré vyšli lepšie, iné horšie, každopádne ide skôr o námet pre nejaký polhodinový vtip, vtedy by to mohlo fungovať skvele. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Fulci ohlednutí za jeho kariérou s velkým nadhledem. Samotný námět, kdy režisér hraje sám sebe a začíná šílet ze svých filmů a představ mi přišel výborný a neotřelý. Do toho spousta gore scének, které se přelévají ve splatter za vydatné podpory frizziho hudby (když ve filmu zazněl motiv z The beyond, běhal mi mráz po zádech). Normálně bych dal za 3, ale za ten feeling, který na mě sálal, dávám 4. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pretlak z hlavy jedného starnúceho talianskeho rejžu hodený na filmový pás. Samoúčelné, úchylné a nudné. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Fulciho goreparád docela povinnost.  Mistr vyhřezlých očí se tu po svém zamýšlí a ohlíží za svou specifickou tvorbou a tak trochu si střílí sám ze sebe.  Z filmů plných násilí a smrti začíná zkrátka a jednoduše blbnout, obrátí se tedy na psychiatra, ale dobrý nápad to zrovna nebyl.  Koncert hrůzy pak zůstává věren svému názvu, poněvadž nic jiného než přehlídka smrti, krve, hnisu a hnusu vás v tomhle filmu nečeká. Dekapitace pak hraje prim a nikdo si nemůže být jistý svým životem. Ale je to vše skutečné?  V závěru nám režisér odpoví. Kolemjdoucí ruce rozhodně pryč, koukat na tenehle film by bylo to samé jako byste s Kingem začínali s Temnou věží.   Já byl spokojen. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Do Fulciho tvorby sa vôbec nevyznám a aj keď som vedel, že toto je také netypické dielo tak som si ho pustil. Ak mal teda, pán režisér skutočne takéto halucinácie, tak to mu veľmi nezávidím. V skutku sa mi to celkom páčilo. Kopec vrážd krvi, celkom akčné a po technickej stránke na dosť vysokej úrovni. Dej tu veľmi hľadať nemá zmysel, takže to je dosť mínus a k tomu niekedy ma dialógy neuveriteľne nudili. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci si zahrál sám sebe ve filmu o režisérovi, který při natáčení svého dalšího filmu začne bláznit a začne ztrácet přehled o tom co je v jeho životě realita a co fikce. Film je jen přehlídkou brutálních scén, které ocení převážně režisérovi znalci. Ostatní budou jen nevěřícně zírat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úspěšná kariéra jednoho z „mistrů“ hororového žánru se pomalu ale jistě začala chýlit ke svému konci. Svá nejlepší léta měl již dávno za sebou a na jeho věku (tedy lépe řečeno jeho posledních dílech) se to začalo projevovat. Osobně řadím tento film mezi to nejhorší, co jsem měl od něj prozatím šanci vidět. Přestože se Fulci pokusil přijít s něčím novým, nedokázal to dle mého názoru ukočírovat do zdárného konce. K dobru mi připočítám jen to, že se sám objevil v hlavní roli a nabídl nám několik ukázek ze svých ostatních filmů (formou svých halucinací). To je ovšem tak vše, co bych zde pochválil. Tedy kromě dobrého vkusu na rádoby herečky, které se ani zde nebály poodhalit svá těla. Jinak ovšem tento splatter moc kvalit nepobral. Samotný scénář byl dost chabý a většina dialogů doslova ubíjejících. Už dlouho jsem se tak u jeho filmu nenudil. Sice se nám to pokusil vynahradit záplavou gore a nejrůznějších bizarních scén, ovšem jen některé z nich byly opravdu dobré. Hlavně začátek filmu se mi líbil i ono okořenění černým humorem. Jenže jak plynul čas, začaly se stále častěji objevovat scény, které byly dost amatérské (triky otřesné) a navíc i spousta nelogických prvků. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

veliká nudná slátanina.Pro mě moc veliké zklamání.Fulciho filmy mám moc rád,ale tenhle se mu opravdu nevyvedl,troufám si říct,že jeho nejhorší dílo,co sem viděl.navíc on sám jako herec opravdu neválí,naopak,měl by se držet jen řežie. ()

Reklama

Reklama