Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herci, scenárista a historický poradce hovoří o natáčení populárního britského seriálu.  Přijměte pozvání do zákulisí populárního britského seriálu Panství Downton. Dokument byl původně vysílaný jako předěl mezi osmým dílem druhé série a vánočním speciálem, který Česká televize, stejně jako řada zahraničních stanic, vysílá jako devátý a desátý díl série. Spolu s hlavními představiteli si proto jednak připomeneme hlavní zvraty předchozích patnácti epizod, ale také nahlédneme za kameru při natáčení konkrétních sekvencí z vánočního dílu a dozvíme se, co si aktéři myslí o svých postavách a jejich osudech. Oscarový scenárista Julian Fellowes a historický poradce Alastair Bruce uvedou jednotlivé události z dějové linie seriálu kontextu doby a nastíní důkladnou historickou a faktografickou průpravu při psaní seriálu. Zavítáme také do oddělení kostýmů či na reálný zámek Highclare, jenž slouží jako interiér a exteriér fiktivního Downtonu, a uvidíme, jak se natáčely sekvence z bojiště první světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Aky 

všechny recenze uživatele

Filmy o filmech nemám příliš rád, mám pocit, že zákulisí má být skryto v tajemství, jestliže se mi ukážou vnitřnosti, je to obvykle horší pohled, než když se neukážou. Ale toto je, alespoň pro mne, výjimka. Sám seriál je tak zdařilý, že náhled zezadu celkový dojem nejen nekazí, ale dokonce, zdá se mi, umocňuje. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zákulisí jednoho z nejlepších britských seriálů současnosti, které je vměstnáno do příjemně strávené třičtvrtěhodinky, během níž se člověk dozví všelijaké věci - od námětů do scénáře až po samotný průběh natáčení. Zkrátka teď už vůbec nepochybuji o kvalitě této série, když to vidím i z druhé strany. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Obecně jsou zákulisní dokumenty o ničem a spíš to funguje jako prvoplánová reklama na samotný seriál či film. Zde je to ale jinak. Dozvíme se zajímavosti o samotném skutečném panství, že ne všechny kulisy k natáčení jsou v něm, a jak často se herci z "vyšších" rolí dostanou do kontaktu s těmi, kteří hrají "nižší" role. Velké plus je, že o svých postavách a natáčení mluví samotní herci. Možná mne mrzí absence několika herců, které by bylo taktéž zajímavé sledovat za kamerou. Pohled do zákulisí splnil vše, co jsem od toho vlastně čekal. Líbí se mi, jak to skutečně mají rádi tvůrci a jak nad tím přemýšlí. Což ve výsledku je vlastně vidět. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Panství Downton je nádherný seriál, ale tenhle dokument jsem při prvním sledování z mně neznámých důvodů bůh ví proč vynechal. Nicméně tentokrát jsem to napravil. Pohledy do zákulisí miluju, vždy mně fascinují, a v tomto případě to není jinak. Ukázky z natáčení, rozhovory, nové informace (a není jich zrovna málo), příjemná společnost... co víc si přát? Tenhle pohled do zákulisí je v rámci konkurence skutečně mimořádný. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled do zákulisí, který rozhodně nedoporučuji těm, kteří se teprve začali dívat - mohl by zafungovat jako jeden veliký spoiler:) Každopádně je dobré vidět, jak herci vidí své postavy a jak všichni seriálem žijí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Fajn pohled do zákulisí, i když první polovina se mi líbila víc než ta druhá, která nám už jen popisovala, co se vlastně událo. První polovina byla popisnější a přibližovala skutečnou minulost. To bylo opravdu zajímavé. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ne, nedám víc jak tři hvězdy. Za prvé do zákulisí nahlédneme jen minimálně, neboť více se herci rozpovídají o svých postavách, jejich údělech minulých a budoucích. Za druhé pak můžeme slyšet, že ne zrovna málo věcí v seriálu by v souvislosti s historickými fakty a kontextem doby vůbec nebylo možné. I herci sami se kolikrát divili, co jim to scenáristé píší za podivnosti a nejednou říká historický poradce, že všechno by jistě jít nemohlo tak, jak je to napsáno. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších dokumentov vykresľujúcich pozadie a zákulisie natáčania megaúspešnej série Downton Abbey, ktorá si právom získala srdcia fanúšikov. V zásade koncept je tu rovnaký - herci rozprávajú o charakteroch svojich postáv, zosumarizujú sa tie najdôležitejšie udalosti, ktoré sa doposiaľ odohrali, a v neposlednom rade nás čaká aj akási malá upútavka na vianočný špeciál. Každopádne ale nič prevratné sa tu človek nedozvie a ja ako nefanúšik týchto "background stories" musím dať len tri hviezdy. Inak mám ale samotný seriál veľmi rád. 55 % ()

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Stejně příjemná a kouzelná podívaná jako samotný seriál. Ducha a atmosféru se málokdy povede převést i do dokumentu ,,film o filmu". Zde se to však podařilo a pro neznalého diváka by to dle mého názoru mělo obstojně zafungovat podobně jako trailer. Tak šup, to musíte vidět! ()

Reklama

Reklama