Reklama

Reklama

Černá kočka

Obsahy(1)

Zvrácené představy Lucia Fulciho se dokonale snoubí s temnou fantazií Edgara Allana Poea. Britský detektiv Gorley a americká novinářka Jill Treversová vyšetřují v malé anglické vesničce sérii záhadných úmrtí, která zprvu vypadají jako pouhé nehody. Do případu je zapleten i tajemný a mystickými silami nadaný profesor Robert Miles, jehož kočka byla na místě všech tragédií. Pouhá náhoda, nebo něco víc...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Brr, ještě teď mám při vzpmínce na tento film nudné sny. Kvůli tomuhle (a dalším) snímkům se říká, že je Fulci neschopný. Rozhodně ruce i nohy pryč. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Fulci zjemnil, aj keď ťahy jeho štetcom sú zrejmé. Hustá atmosféra sa v tejto nadprirodzenej ( ? ) kriminálke ťahá celým príbehom. Nie špatné, ale korenistejšie gore tu proste chýba. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Vadí mi u hororů Italská hudba. George efekty byly k smíchu. Jedíný kdo skvěle odvedl svou práci byla černá kočka. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mám rád béčkové horory. Ze dvou důvodů: a) pokud je to opravdu špatný béčkový horor, člověk se vydatně pobaví na účet tvůrců, b) béčkové tvůrce někdy napadne tak zvrácený nápad, který navíc díky relativní autorské volnosti můžou převést na plátno, že bych tak šokantní scény v mainstreamových filmech našel jen stěží. Ale u Černé kočky se nic z toho neděje. Ten film není špatný, tvůrcům se nezasmějete. A šokujících scén je tu poskrovnu; za zmínku stojí snad jen hořící paní, co se nám doslova roztéká před očima (přestože je jasně vidět, že jde o figurínu). Nejhorší filmy jsou ty průměrné. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Táto verzia od Fulcio ma vobec nenudila ako tu všetci píšu. Určite sa to nevyrovná Dariovi Argenterovi a jeho Ciernej kočky aka Diabolské oči ale itak to stojí za pozretie. Porcia gore tu je asi tak 3krát ale ináč nič ale dejom určite nedisponuje ale itak je to lepšie ako Hlasy ze záhrobí. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Velmi slaba adaptace Poeovskeho razu. Nechapu jak tu nekdo muze napsat 4 radky zvastu, co poukazuji na nedostaky a nakonec tomu dat 3 hvezdy ;]] Asi sebelaska.... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu ktorú napísal Edgar allan Poe som nečítal a teda neviem asi adekvátne zhodnotiť tento film. Na obalu DVD je doslova napísané ako famózne si režisér a spisovateľ sadli. Niečo podobné ako tuto "oficiální text distributora" No ja si to nemyslím gore o ničom, atmosféra žiadna, nesympatický herci , strašná nuda a mnoho vaty. Samo o sebe mačka ktorá škriabe pazúrikmi nevie vyvolať masaker to by sa do toho musel pustiť Sam Raimi alebo Peter Jackson až potom by niekde tiekol prúd krvi.... možno, za mňa nie !!!! tento film je o ničom. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Což o to, hudební složka je naprosto perfektní, natočené je to poměrně zručně (jen těch záběrů na oči je trochu málo), ale ten scénář, bože ten scénář, to je jedna velká hluboká žumpa. Celkově vzato, je to fakt blbost, ale koukat se na to dá. Jednou. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Fulci překvapil. Práce s kamerou mne zaujala. Střih místy též. Využití lidských a kočičích očí v některých situacích nahánělo hrůzu, jen všeho s mírou. I dík tomu byla atmosféra semo tamo velmi hustá a přiznám se, že jsem se i bál. Tzn. snímek splnil, co si předsevzal. Horší už byly další typické Fulciho neduhy. Scénář vskutku jak z partesu, odvolávat se na Poa je poněkud diletantské. Haprující logika, co naplat, mistr Fulci je v tomto kabrňák. Herci jak prkna, ale ne všichni, překvapivě. Nahotinka tu byla jen jedna a její nahota se dala i odůvodnit. Lacinost triků a hudby se dala čekat, tudíž, dobré. Plác, plác. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prave som dopozeral Fulciho Il Gatto Nero ...... Viem, ze fauna zvykne casto vrazdit /krokodily, medvede, vlky, / ale s vrazdiacou mackou som sa stretol az tu. No nic, atmosfera nebola ziadna, zaciatok uplne spatne ...... asi fakt radsej ostanem verny hororom Daria Argenta. Il Gatto Nero bola moja neviemkolka skusenost s Fulcim - a zas dopadla spatne. Este dam jeden film s nim, ak sa mi nebude pacit, tak uz iba Argento ostane : 20 % ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Z toho co původní povídka nabízí, vypracoval Fulci poměrně slušný mysteriózní snímek. Samozřejmě se to s povídkou Poea dost rozchází, ale film potřebuje něco jiného než jen pocity. Čekal jsem více krvavých scén, ale Fulci tentokráte staví více na tajemném prostředí Anglie, tmavých chodeb atd. Velmi povedená je Donaggiova hudba. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Zde mohu pochválit opravdu jen výtečnou hudbu. Jako film tento snímek oproti jiným dílům Lucio Fulci za moc nestojí. 30% ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Kočka s páníčkem v dokonalé symbióze. Kdo z nich je větší zloduch? A pak že je jen pověra, že černá kočka nosí smůlu. Jen ty detaily - když prošla klimatizací kočka, proč ne vzduch? I ty škrábance byly spíš jako od tygra. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Strašlivá zabijácká kočka terorizuje malé anglické městečko. A pozor! Kočka ovládá i tajuplnou hypnózu! A její drápy jsou ostré jako břitva! Podivín profesor má také své temné tajemství... Ale je tady sličná fotografka a statný policista! Ti vědí jak si se zapeklitou situací poradit... Ona je to opravdu sranda. Ale to je tak vše. ()

Danny F. odpad!

všechny recenze uživatele

To né. Co je v tomto filmu tak zajímavé? Málem jsem usnul při čekáni na něco co v tomhle rádoby hororu ani nebylo. Á koukám Italové, známka nudy. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Dosť netypický Fulci. Prakticky žiadne gore, ale o to desivejšia a nepríjemnejšia mačka. Film má dusnú a nepredvídateľnú atmosféru. 70 % ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tohle ne, daleko lepší zpracování Poevy povídky nabízí Argentova verze ve Dvou ďábelských očích, už hlavně proto, že je o mnoho věrohodnější předloze... ;-) Kočka když útočí, ryje packou do obětí, jako by obdělávala záhon, přitom ve skutečnosti má podobný atak pořádný švih a sekanec... Krev vypadá, jako by po paletě stékala červená vodovka... Postavy poměrně nesympatické a příběh, jak už jsem zmínil na začátku, volný jako moje džínsy, když si je obleču bez pásku... Asi mi tu zkrátka chyběla gradace šílenství hlavní postavy, jak to popisuje Edgar ve své povídce... ono by se to snad dalo i překousnout, že si snímek jede po svym, ale sledovat dědu (jehož obočí dá mimochodem silně vzpomenout na Sověta Brežněva), jak svými čáry-máry ovládá kocoura (tady už jsem obrazovku sledoval na půl smyslu, tak se omlouvám, pokud si vymýšlím), a kocour pak morduje jednoho po druhym--? Tenhle film ztratil nejeden z devíti životů...a v mém případě taky tři hvězdy... :-P ()

Reklama

Reklama