Reklama

Reklama

Černá kočka

Obsahy(1)

Zvrácené představy Lucia Fulciho se dokonale snoubí s temnou fantazií Edgara Allana Poea. Britský detektiv Gorley a americká novinářka Jill Treversová vyšetřují v malé anglické vesničce sérii záhadných úmrtí, která zprvu vypadají jako pouhé nehody. Do případu je zapleten i tajemný a mystickými silami nadaný profesor Robert Miles, jehož kočka byla na místě všech tragédií. Pouhá náhoda, nebo něco víc...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak já vím, že se jedná především o film z roku ´81, ale jako horor je to fakt příšernost. Vraždící maniak jako kočka, respektive jako muž, který ovládá mysl kočky a ona mu to pak vrací, je samo o sobě trochu šílené, nicméně horory takové bývají. Ale ze samotného děsu a strachu zbylo málo. Řekněme, že kočky jako vraždící maniaci jsou docela děsivý nástroj, ale na ději to až tak nefunguje. A tak jediné, co je skutečně děsivé je scénář a to, že vám hrozí bezelstná nuda. Jako divák tak jen čekáte jako to celé dopadne a ono to naštěstí dopadne. A pak už není důvod se k tomuto filmu nikdy vracet. ()

Weissik 

všechny recenze uživatele

Jako mladý a perspektivní student, začínající s filmováním navštěvuji u nás ve škole kutzy kamery. Náš vyučující nám neustále klade na srdce, že máme natáčet hodně detailů, a že i když si budeme myslet, že jich máme dost, je to málo. A tady, tady sem zjistil, jak si to ten náš vyučující představuje :-D Tolik detailů na lidské a kočičí oči v žádném jiném filmu nenajdete. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Na to že som Fulciho fanúšik ból tento film mega slabý, nudný a nezaujímavý. Príbeh sa ťahal a mňa strašne nudil,k nudnosti dopomáhali zlé herecké výkony, pomalé rozvýjanie deju, nudná zápeltka a slabé kills. Jediné svetlé body bola fajn hudba a pár miest v deji inak je film trápna a nudná záležitosť ktorá vás skôr unudí ako zabaví. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Fulci se tady dost mírní. A to mi vadí. Pořád se opakující pohledy z očí do očí se taky časem omrzí. Plusem je dobrá hudba. Slabší věc od mistra gore hororu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ide o nepodarený pokus nadviazať na "gotické talianske horory". Snímok sa odvíja ako keby bez scenára a bez myšlienky. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Dějově je to totální píčovina, ale jinak to solidně odsýpá. Uhozená hudba, neustálé detailní záběry na oči a prostředí vytváři slušnou atmosféru. Warbeck je sympaťák. Mít to i scénář, hodnotil bych možná i čtyřmi hvězdami. 60%. ()

JesterKruger odpad!

všechny recenze uživatele

Mauzoleum podle Lucia Fulciho. Nechápu. O ničem. Celý film je vlastně jenom o vraždách, a mezi něma je vždycky mega velká nuda. Vlastně nechápu, proč jsem kdysi tomuto filmu dal tu jednu hvězdičku. Za to, že tam byl okopírovaný záběr z filmu Prokletí Smrti????????? Nebo za herce? Fakt nevím. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Sice to s Edgarovou předlouhou nemá moc společnýho, ale má to něco do sebe, vůbec to není špatný.A pár scének je luxus(loděnice, zapálení domu). K tomu skvělá kamera a hudba. Výsledek = pěkná odychovka. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

MŇAUUUU Zklamání první třídy. Tento film byl úplně můj první, který jsem si koupila od Filmagu. V té době jsem ještě Fulciho neznala, nevěděla jsem jak vypadá ani jaký má filmy. Myslela jsem, že to bude dobrý a zajímavý film, ale nebyl. Moje zklamání bylo dost silné, ale stejně jsem si koupila ještě několik jeho filmů, abych zjistila, jestli je opravdu tak špatný režisér nebo to byla jen náhoda. Kromě Aenigma, jsou jeho filmy totální propadáky. No zpátky k Černé kočce. Byl by to vydařený kousek, ovšem kdyby se nedostal do rukou Fulciho. Strašný příběh, nudní herci a skoro žádný vraždy. Dávám tři hvězdičky za tu krásnou černou kočičku. Víc si ale tento film nezaslouží. Je mi líto. Jestli jsem tento film nějak urazila, tak mi to odpusťte, ale řekla bych, že si to zaslouží. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Šílená taliánská nuda. Černá kočka to zahrála fakt dobře a detaily do očí byly až westernově požitkářské, ovšem blbě nasnímané a blbě sestřihané. Celkově to Poe rozhodně není. Chybí tomu atmosféra, i když se hudební složka snažila seč mohla. Po letech to působí strašně staře. NJ, Taliáni uměli jen westerny. Lucio Fulci je šupák. ()

Reklama

Reklama