Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeníček a Mařenka jsou uneseni překupníky lidských orgánů. Obě děti jsou zavražděny a jejich orgány následně prodány. Hlavní problém nastává, když duchové dětí zjevující se svým vrahům přivodí sérii tragických a brutálních nehod. (folklorman)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky horrorový klasik Lucio Fulci je stálou a veľmi dôležitou súčasťou môjho rebríčka obľúbených režisérov. Zamiloval som si ten jeho ľahko rozpoznateľný rukopis. Stal som sa jeho verným fanúšikom. Má môj obdiv a rešpekt. Preto sa snažím si skompletizovať celú jeho tvorbu. Teraz sa mi po dlhom zháňaní dostal do rúk titul "Hansel e Gretel" (Janko a Marienka), na ktorom sa v roku 1990 maestro Fulci spolupodieľal s režisérom a scenáristom Giovannim Simonellim. Je to jeden z posledných filmov, na ktorom Lucio Fulci pracoval. Dve malé školopovinné deti, súrodenci Hansel a Gretel, sa stanú obeťou únosu. Padnú do rúk obchodníkov s ľudskými orgánmi. Tí ich v rámci ich beštiálneho biznisu zavraždia. Tieto odporné hyeny však ešte netušia, že sa im Hansel a Gretel prídu pomstiť zo záhrobia. Každý, kto má niečo spoločné s ich smrťou, musí zaplatiť vlastným životom. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Nejjedovatější hadi jsou ti, co jsou krásně zbarvení." Vcelku banální příběh o vraždě a pomstě ze záhrobí. Jeníček s Mařenkou si ani nestačí uloupnout perníček, když jsou omámeni, uneseni, vyvrženi a zabetonováni. Sledování operace z pohledu pacienta bylo sice působivé, ale já bych uvítal záběr na otevřenou dutinu břišní. Členové organizace obchodující s dětmi, případně jejich orgány, jsou postupně likvidováni, když se jim zjevují duchové mrtvých dětí. Jakmile se Jeníčkovi s Mařenkou rozzářily oči, čekal jsem, že oběti začnou dávit vnitřnosti, ale tohle bohužel nebyl Páter Thomas. Asi nejlepší byla sekačka na trávu, jinak smrti až tak vynalézavé nebyly. Ke dvěma hvězdám přihodím jednu za Fulciho klasiku - vydloubnuté očičko. ()

pepua odpad!

všechny recenze uživatele

Totální nesmysl, nad kterým držel ochrannou ruku Lucio Fulci; dalším byl např. tento klenot. Úvodní scény s hodícím se hudebním doprovodem sice slibují mnohé, ale záhy se ukáže, že je tu opět prakticky skoro všechno špatně, od herců přes gore efekty po naprosto průhledný a slaboučký příběh… zkrátka tohle nebrat. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se u toho bavil více,než u Nezvratného osudu.Jeníčka s Mařenkou se v tomto filmu konečně podařilo zabít.Čarodějnice zklamali a dostali do držky,tak to scénáristi nechali na obyčejných lidech,kteří se živí poctivou prací:Překupníkům lidských orgánů.Bohužel jsem se na film podíval jen ze zvědavosti,jestli to bude lepší,než Lovci čarodějnic a jak jsem čekal není ani trochu a film je celkem nudný(i přesto jsem se bavil víc,než u Nezvratného osudu).Je to druhý italský horor,který jsem v tomto týdnu viděl a opět se divím,jak je nelogický.Asi s těmi jejich horory přestanu.Opět podprůměr. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Po roce snažení jsem si konečně sehnal nahrávku tohoto filmu. Sice měla trochu horší kvalitu, ale konečně jsem mohl vidět tento film, kterého jsem se nemohl dočkat. Že Fulci na stará kolena točil stále špatnější filmy je známá a ohraná písnička. Hansel e Gretel je průměrný film s nějakýma gore chuťovkama a zajímavou kompozicí exteriérů a barevné korekce. Celkově mě film překvapil a zase dokázal mistrovskou práci krále hororů. Stručný děj jsem napsal do obsahu filmu. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Proč horor využívá pojetí z pohádky O perníkové chaloupce je mi záhadou. Nemá to s tím společného absolutně nic. Pointa příběhu ? Unesou se dvě děti, kterým vemou orgány a následně je zabijou. Ty však ožijí a začnou se mstít všem co na tom měli nějaký podíl. Jedna hvězda na občas fajn gore, jinak je to neskutečná hovadina. Tady se Fulci asi úplně posral. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Privelka slabota aj na Fulciho a hoci ho je z tohto filmu jasne citit tentokrat by sa tym chvalit nemal. Napriek roku v ktorom to vzniklo je tu jasne vidiet ten zamerny odtlacok 70 a 80 tych rokov co by urcite nebolo na skodu keby ostatne veci vo filme slapali aspon z polovice tak ako maju. Gore a atmosfera to su 2 hlavne veci o ktore pri podobnych filmoch ide takze hodnotit tu nieco ine velmi ani nema zmysel. Mozno este nejake tie kulisy a podobne menej vyznamne technicke zalezitosti. H. a G. nema ani jedno z toho. Gore velmi hlboko pod priemerom, atmosfera nulova aj ked kde tu bolo vidno akesi naznaky ktore bohuzial ale nefungovali. Absolutne okrajovy film zamerany pre okrajove publikum ktore ma ostatneho Fulciho v malicku/ co priznavam sa ja nemam/. Myslim ale ze ani tam si privelmi priaznivcov neziska. Odo mna palec dole. Ak chce niekto zacat pozerat Lucia Fulciho, urcite si vyberte iny film. K tomuto sa treba vratit iba a cisto v ramci skompletizovania jeho tvorby. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Docela dost se to vleklo, nic moc strašání a gore scéna jen jedna. Nicméně Zorka se zase krásně nechala zabít celá nahá, k tomu fajn hudba, tak slabší 2. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Jo práve toto chýba do života. Človek si z toho moc nezapamätá, no na druhú stranu si spomenie na fantastický diel Simpsonovcov čo tam Bart a spol idú na starý horor ()

sibskyn odpad!

všechny recenze uživatele

Místo vykrmování perníčkem jsou Jeníček a Mařenka rozebráni na orgány a ze záhrobí se jdou mstít. Tohle mi znělo celkem slibně, ale bohužel je všechno špatně. Jedná se naprostou levnou, debilní amatéřinu, navíc bez gore. Fulciho jméno se sice ukáže v titulcích, jako jenom Lucio Fulci uvádí, ale sám podle mě na režii ani nešáhl, Ani bych sem jeho jméno nedával, protože veřím kdyby to natáčel on, bylo by to určitě lépe koukatelné. ()

Reklama

Reklama