Reklama

Reklama

Steve

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Komedie
Velká Británie, 2010, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Hysterická žena a jej večne prokrastinujúci manžel majú hlučnú hádku, do ktorej im pod rôznymi zámienkami zasahuje vtieravý sused z poschodia nižšie. (Scraffy)

Recenze (22)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Krátká dramedy o třech dějstvích (předevčírem, včera a dnes). Hysterická žena a její věčně prokrastinující manžel mají hlasitou krizi, do které jim pod různými záminkami zasahuje vtíravý soused zezdola. Něco na způsob skvělé komedie A co Bob?, jen ne tak přímočaře legrační. Můj celkový dojem z filmu je pozitivní a je moc milé vidět Keiru Knightley a Colina Firtha pohromadě, ale musím připustit, že s neznámým obsazením by mě to asi neohromilo. Moje titulky najdete zde. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tři za sebou jdoucí dny v životě jednoho páru, kterému do soukromí tvrdě vkročí soused Steve. Oceňuju, jak se tvůrcům podařilo podobně krátké dílko vygradovat od komedie k dramatu, a tleskám představitelům hlavních rolí. Pravda, bez Colina Firtha by tento film byl poloviční, nic to ale nemění na tom, že s ním mě bavil. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dost nekompromisní představa o sousedských vztazích, pohostinnosti i přátelství, kterou by, s mírnými úpravami, Colin Firth zvládl odehrát sám, jen na kameru, pak by se "Steve" možná mohl nazvat geniálním kraťasem... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbehovo sa to mení z komédia na drámu, aby sa to vrátilo ku komédii. Podivnej, čo nerozosmeje. Napriek tomu skvelý Firth, to bol priam divadelný výkon. A Keira so skvelým škótskym prízvukom. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za jediný tři věci, který na tomhle kraťasu stojej za to. Těma jsou 1) úvodní i závěrečný titulky; 2) "zeskotštělá" Keira; 3) trefná definice nejstrašidelnějšího termínu pod sluncem (A deadline is a line before which everything is brilliant. And after which we are all dead. I am dead, they are dead and you, my son, are perfectly fucking dead!). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takéto podivnosti a divnosti mám veľmi rád. Herci na výbornú aj keď na začiatku som sa bál preexponovanosti. Po príchode Colina Firtha, sa do filmu dostala neuveriteľná energia, ktorá bola základom pre množstvo úsmevných momentov. Keira je tu nádherná. Jeden s tých kraťasov, čo má veľmi trefný nápad a veľmi uvoľnené prevedenie. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Jáááj, ona Keira hovorila škótsky? Fakt. Príjemná oddychovka. No a keď si niekto nevie nájsť kamarátov po dobrom, ide to aj po zlom. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nakonec to až takový zázrak nebyl. Docela jsem na to byl zvědavej, nápaditý titulky jak na začátku tak i na konci. Já mám rád Keiru a Nikča zase Colina, takže jsme se na to prostě museli podívat, i když to byl boj. Protože podívat se na verzi v angličtině s českýma titulkama je asi nemyslitelné. Nakonec se nám to ale podařilo obejít. Vlastně se tam, ale nic moc nestalo, kromě Colinovo definice přátelství v závěru, která byla opravdu trefná, ale spokojenosti nestačila. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to úplně nepochopila. Tak jim krade poštu žije sám, a teď jim nadiktoval, co maj dělat, a? Čekala jsem nějaký víc rozuzlení, takhle to podle mě vyčpělo do nikam. Ale jinak suprovej výkon, Colin a Keira, to bylo super pokoukání. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"A deadline is a line before which everything is brilliant and after which we are all dead." Po záberoch na osamelého Steve-a a lúhujúci sa čaj sa pozrieme na herecký koncert britskej hereckej špičky rozdelený do troch dejstiev - Predvčera, Včera a Dnes. Tom Mison sa tam len motá, ako nevyhnutné "dopočtu", ale jednotlivé scény Keiry a Colina v priebehu každého dňa sú nezabudnuteľné. Každý príchod a vtlačenie sa dnu s nejakou zámienkou (zatekanie, hlasná hudba, pošta), nasledovné prechody na úplne iné témy (hudba, knihy, piknik, filmy), len aby mohol zistiť čo najviac, čo najskôr sa stať dobrým priateľom. Záverečný monológ je potvrdenie Firthovej geniality. Keira so sladkým londýnsko-škótskym prízvukom každým dňom krajšia. Vhodná hudba v správnych okamihoch. Celkovo je to veľmi dobre napísané a perfektne zahrané. Čo viac si priať? Táto štvrťhodinka ubehla snáď najrýchlejšie v mojom živote a určite ešte zopár krát ubehne. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když máte k ruce Colina Firtha, to se potom točí kraťasy :-) Ale opravdu to není špatně napsané ani zrežírované. Povedené. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Colin Firth je opravdu vynikající herec, kterému takové role vyloženě sedí. Dokonce mě příjemně překvapila i Keira Knightley, kterou nijak zvlášť nemusím. Celkově většinou krátké filmy hodnotím spíš záporně, Steve se mi ale opravdu líbil. Zajímavý námět s luxusním hereckým koncertem. ()

Reklama

Reklama