Reklama

Reklama

Dítě z Manhattanu: Ďábel přichází

  • Itálie Manhattan Baby (více)

Egyptské prokletí řádí na území Manhattanu. Malá Susie Hackerová je spolu se svými rodiči v Egyptě, kde se její otec, slavný archeolog, zabývá průzkumem prastarých hrobek. Během prohledávání tajemného hrobu se profesorovi Hackerovi podaří zničit pečeť, která věznila starobylé Zlo. Profesor na čas oslepne a entita, která byla po mnoho věků uvězněna hluboko v poušti, vstoupí do jeho nevinné dcerky. Po návratu do New Yorku se konečně projeví pravá podstata prokletí a s děsivou pravidelností se začínají objevovat první krvavé vraždy. (Řitka video)

(více)

Recenze (31)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dokud to bylo v Egypte,melo to i slusnou atmosferu. Od prechodu do juesej uz to jenom nudilo a mel sem co delat abych to dokoukal. Ta gore scenka byla celkem uchazejici ale na Fulciho bych jich cekal o trochu vic. Hodne slaby ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci mi někdy připomíná Davida Lynche, je úplně jak z jiného světa. S jeho filmy prožívám jedinečné pocity. Jsou jako nějaká alternativní realita, lidé se chovají divně, všude samá symbolika a sugestivní zneklidňující zvuky, strach, odpor, vzrušení. Spousta věcí se jeví až nepochopitelně chaoticky a Manhattan Baby je přímo takový kousek. K tomu má zvláštní zasněnou atmosféru a nechybí ani typické Fulčoviny jako jsou časté záběry na oči, silné krvavé scény, dobrá kamera a hudba. Ale... Všechno je to točené příliš na jistotu a s vidinou dalšího úspěchu to hrozně kopíruje geniální The Beyond (a tím nemyslím jen ten sebevykrádačský soundtrack Fabia Frizziho). Zkrátka několik rozličných hororových výjevů, poslepovaných nepříliš důležitou dějovou linkou. Jenže to není ani zdaleka tak špinavé, ohavné ani hrůzostrašné jako zmiňované režisérovo mistrovské dílo z roku 1981. Gore je méně propracované, efekty laciné a i všechno ostatní působí hodně levně a skoro až odbytě. Bohužel s Luciem to od tohoto filmu začalo jít z kopce a žádný opravdu památný horor už potom nenatočil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci se podíval na zoubek Egyptské kletbě a na jeho základě postavil snímek, který pro dnešního diváka již rapidně zestárnul. Ponurá atmosféra se poněkud vytratila a bohužel to nezachrání ani jinak na svou dobu skvělá hudba, kterou zkomponoval Fabio Frizzi. Děj se neobešel bez hluchých míst, ale zachraňují to doslova čítankové herecké plody účinkujících herců. Jejich vyjádření hrůzy a strachu je velmi uvěřitelné. A když se k tomu přidají nějaké ty Gore efekty, vzniká dokonalost sama. Závěrečný útok ptáků nutí diváka si připomenout Hitchockovy 'Ptáky'. Gore opět vyvedeno do sebemenší dokonalosti. A tak zůstalo něco, co dnes už mnohé nenadchne, ale jako klasika Gore hororů si rozhodně svoje místo zaslouží. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o žádnou tragédii, ale také o žádnej zázrak. Prostě takový průměrný Fulci se vším co k tomu patří, slušná atmosféra, slušně mrazící hudba a sem tam nějaké to gore. Nejlepším Fulciho kouskům se to samozřejmě rovnat nemůže, ale pořád se jedná o slušnou zábavu. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Kým sa dej odohráva v Egypte, pri troche predstavivosti nie je problém nahovoriť si že sa pozeráme béčkovú paródiu na Indiana Jonesa. Teda sledovateľnosť ujde v pohode. Zmena prostredia by Luciovi prospela ako soľ chlebu ale ,,Majstra,, to očividne netrápilo, v horšom prípade si toho ani nebol vedomý, a tak dej odkopol znova do tehlového mraveniska na Manhattan. No a tam už sa to žacne celé potápať v gýčovitosti a nude. Gore žiadne, napätie žiadne, ani len na hercoch alebo nechcene komediálnych scénach sa nedá zasmiať, až do takej miery je to tragické. Skrátka Fulciho ďalší brakový nepodarok do zbierky. A to som schválne čakal kým budem mať na niečo podobné náladu. Jedna hviezda za ten začiatok a zo dve scénky niekde v prostriedku. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tenhle Fulciho mix ptáků a Vymítače mi nepřišel ničím zajímavý. Ani jednou to nenabere spád. Líbila se mi ta vlezlá fialová barva, ale jinak si tvůrce s filmem nejspíš moc nevyhrál a proto zapadá hluboko pod egyptský písek... ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Trochu rozvleklé, pomalu plynoucí děj místy až nudil. Hudba byla zajímavá, navozovala hororovou náladu ve správných chvílích. Bylo tam ale také hodně nelogických a nevysvětlených míst - režisér se soustředil spíše na detaily očí, než aby ukázal nějakou srozumitelnost či posloupnost příběhu. A ten často zde vzpomínaný a kladně hodnocený útok ptáků ... zasmál jsem se, když jsem v jednu chvíli zahlédl provázek, na kterém byla maketa ptáka při útoku zavěšena :-) ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Ujo Fulci nám skrížil exorcistu s trochu Indym, celkom vpohode záležitosť. Áno je to márne a rozhodne natočil aj iné skvosty, ale keďže to bolo lepšie ako Hrôza, tak trochu budem úmyselne nadhodnocovať. ()

Reklama

Reklama