Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 2

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Osobně rozhodně lepší zkušenost než v případě The Crucifixion, jež si sotva udržel mou pozornost. Přesto, že můj zážitek byl v podstatě celistvý a očima jsem neuhýbala jinam, Gens začíná slušně degenerovat a z jeho snímků je cítit na kilometry daleko nedostatek jakékoliv múzy. Cold Skin sice není nic, co by nedokázal vymyslet každý za pochodu, nicméně atmosféru to má obstojnou a scény s útoky na maják hordou monster patřila k tomu nejlepšímu, co se ve filmu objevilo. Bohužel třetí třetina stopáže směřuje značně k bodu mrazu a divák už nedostane žádnou notnou dávku ničeho, co by se mohlo podobat šoku nebo momentu překvapení. Řemeslně je to ale slušná, chladná, ač velice zbytečná záležitost, kterou s upřímným srdcem nemohu doporučit. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ploutvonožní žabáci, nepřátelští vojáci." SPOILERY! Hmm. Všichni komentují jen horor, div se z toho nezlowecraftujou. A zvedat interpretační rukavici bude kdo? :-) Co když Gens netočil primárně horor, ale protiválečné drama? Takže přeleštit artové brýle... a kuk na film novýma očima. Píše se rok 1914, ergo mladý meteorolog připlouvá nikoli na ostrov s majákem, ale do zákopů první světové. Zákopů omotaných ostnatým drátem a špičatými kůly (!), v noci olizovaných světlomety (!) a dobývaných jednou vlnou útočníků za druhou, slepě se vrhajících proti palbě (!). Ochoz majáku opevněný pytli s pískem, čili proti kulkám, proč asi?! Proti šplhajícím modrým parybám (s prázdnýma rukama) by to totiž nedávalo smysl. Občas je na frontě klid i několik týdnů (!) a nikdo neví proč. Vojáci v rukách křečovitě svírají fotky svých blízkých (!), říkají že "Přestávky mezi bojem jsou horší než boj sám" a neví, kdy žabáci (Francouzi, Italové, Němci...) zaútočí znovu. K smrti unaveni bojem, lidi i modří žabáci (odlidštění protivníci, ti se zabíjejí snáz) vyjdou ze zákopů a obejmou se, viz Šťastné a veselé, ale pak vražedné běsnění propuká znovu. Tyfus (!) řádí, civilisté, včetně dětí trpí (viz světlice v hrudi žabáčka),  ženy (ploutvonožné samice) jsou znásilňovány a vojáci ztrácejí lidskost, svou identitu (!) a propadají šílenství. Z hodného meteorologa Aldora Vigelandse se v zákopech stane vražedné monstrum, správce Gruner. Vidíte, teď vám to strejda Omnibus hezky vysvětlil. Alternativní název: Na západní Frontière(s) klid.  ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1914 je meteorológ Friend (David Oakes) poslaný na opustený ostrov, kde má pôsobiť. Izolované miesto vyzerá ako raj, lenže v skutočnosti sú s ostrovom spojené desivé tajomstvá a ambiciózny muž sa práve stal tým, kto sa ocitol v nebezpečenstve. - Pozoruhodný horor, ale vôbec nechápem, komu má byť určený. Technická stránka v tomto prípade úplne prevláda nad obsahom, pretože kamera a soundtrack sú doslova rozprávkové a vytvárajú nevídaný zážitok. Ostrov poskytuje pre horor výborné podmienky, ale na môj vkus bol málo využitý. Parádne vyzerali použité kulisy a tvorcovia si dali velký pozor na historické detaily, čo sa mi páčilo. Nepáčili sa mi ale masky a herci, u ktorých som mal pocit, ako keby sa silou mocou snažili pôsobiť ako velikáni. Mohlo to byť viac krvavé a brutálnejšie, ale Xavier Gens už sa od New French Extremity dávno odpútal a teraz už tvorí trochu iným spôsobom. Jeho horory sú pre mňa vždy zaujímavé a som zvedavý, s čím príde nabudúce. + herec z The Living and the Dead + herec z Outpost + herec z The ABCs of Death 2, Open Windows a The Crucifixion + herec z REC a Galaxy of Horrors ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Grunere! Spletli jsme se! '' --- Cold Skin je mixem Tváře vody ( 2017) a Majáku (2019). Nebudu tu spoilerovat obsah, to už tu mnozí komentátoři udělali přede mnou navzdory všem zásadám, že když spoileruji, upozorním předem. Štve mi to o to více, že pisatel obsahu Livingdead to napsal tak, že nic nevyzvonil... Musím přiznat, že mne film chytl hned od první minuty, kdy si parník pod příkrovem chochvalce dýmu valícího se mu z komína probíjí cestu nehostinným mořem k jakémusi zapomenutému ostrovu daleko od pobřeží Austálie. Tam v září roku 1914 má nastoupit službu coby nový meteorolog. Ten co tam byl rok ve službě má být odvezen a na ostrově s ním má zůstat jen strážce majáku. Po vylodění se ukazuje, že je ostrov vulkanického původu, prakticky bez života, ani mořtí ptáci jej neužívají k hnízdění... Domek meteorologa je opuštěný, prázdný a maják se strážcem připomíná svým dodatečným opevněním z naostřených kůlů spíše pevnost. Navíc strážce je zabarikádován uvnitř a je zřejmé, že měsíce už nevykonává činnost pto kterou byl na ostrov vyslán... Dále nebudu nic psát. Moc mně to bavilo. Závěrečný zvrat mi úplně nesedl, ale jak říkám, velmi zajímavý příběh, perfektní herecké výkony ne zcela známých herců i úžasné lokace vás těch 102 minut udrží u obrazovky spolehlivě! Dávám tedy za 4 možské hvězdice * * * * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúci, malý ostrovný "Descent" pre nenáročných, v ktorom sa striedajú nevýrazné pasáže s menej "hluchými" a zriedka akčnými. Romantický podtón v podobe myšlienky: "láska má veľa podôb", len zriedka kedy dostáva takýto priechod. Žiadne mimoriadne gore či atmosféra, no zato výber prostredia, klapol na výbornú. Dalo sa .. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)
  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama