Reklama

Reklama

Exists

  • Velká Británie Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(více)

Recenze (99)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Found footage o Bigfootovi so všetkými plusmi a mínusmi, ktoré tento žáner obsahuje. Eduardo Sánchez sa s tým popasoval celkom slušne (kostým znesiteľný a našťastie je to dostatočne akčné, takže som pri tom nezaspal), ale žeby som skákal od radosti, tak k tomu mám rozhodne ďaleko. Ani neviem, či sa na túto tému dá nakrútiť nejaký peckový horor, a vlastne o tom začínam pochybovať. No napriek môjmu nízkemu hodnoteniu som videl aj väčšie bigfoot-kraviny, dokonca by som ešte povedal, že tento bol jedným z tých lepších. Nezaujalo ani neunudilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sanchézův zřejmě nejzajímavější a nejzábavnější počin. Všechny jeho ostatní filmy hážu do pytle s nadpisem NUDA. Na to, že se jedná o Found Footage se film celkem rychle rozjede a ukazuje nám Yettiho velmi rychle, sice jsem si tuhle sviňi představoval celkem jinak než jako Homo Sapiens, ale to je menší detail. Vcelku jsem se bavil, atmosféra jde z filmu cítit, škoda že to na konci nevyvrcholilo v krvavé orgie, to bych šel určitě i výše. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dýcha z toho Blair Witch (hlboké americké lesy, krajom sa šíriaca legenda, found footage, vzdialený krik strateného priateľa uprostred nočného lesa). No tieto lesy nie sú príliš fotogenické. Sychravé, ponuré a mimoriadne pochmúrne jesenné/zimné lesy v okolí mestečka Burkittsville boli totálna šupa. Toto je skoro až televízna rutina. Aj herci - tí z Blair Witch mi prirástli k srdcu, bol som tam s nimi. Tu je to len banda nesympatických hovád a pipín. Správajú sa tak nepríjemne (krajne nevtipný pokus nadrogovanej nuly prilákať Bigfoota v nočnom lese napodobovaním zvukov) a nelogicky (vystrieľanie skoro všetkých nábojov do tmy, kde Bigfoota počujem, ale nevidím), že som im prial smrť. Samotný Bigfoot sa objavuje len v náznakoch, no nepôsobí zle, skôr naopak. Inak ale veľká nuda, nelogická hovadina (v jednej chvíli Bigfoot čaká na noc, aby mohol zaútočiť, inokedy nemá problém dať dole chalana uprostred slnečného dňa), o netvorovej všadeprítomnosti nehovoriac. Všetko je predvídateľné, od úmrtia jednotlivých postáv až po príchod strýka a jeho brokovnice. Bigfoot samozrejme nemá problém rafinovane hrdinom zlikvidovať generátor, asi študoval strednú elektrotechnickú, frajer. Pritom ťažko povedať, čo mu na generátore, vyrábajúcemu svetlo v chate, prekáža, keď sa bežne pohybuje po lese cez deň... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po mojí delší pauze od FF jsem to riskl se Sánchezem, tudíž jsem docela rád, že jeho novinka není vyloženě urážející ingrediencí již dávno zkyslého subžánru. Typické nešvary samozřejmě nechybí, tady s tím už tvůrci zřejmě moc nezmůžou. Zajímavou volbou bylo ale dosazení hudby, díky níž se Exists cíleně odklání od navození co nejrealističtějšího prožitku ke klasičtější filmařině. Ale kecal bych, že místy to nefunguje. Žádné dlouhé čekání na zásadní zlom, film šlape hned od začátku a některé scény (útěk na kole, převrácení karavanu) jsou docela povedené. A Bigfoot? Ten má masku pěknou, ale co je překvapující, tak je to taky pekelně rychlá svině, který nemáte šanci zdrhnout :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mr. Sasquatch..?“ Bigfoot si sice kráčel po správné straně silnice, ale neměl blikátko ani reflexní vestu, takže nemá důvod být nasraný, nicméně nechte se překvapit, čím ho ten kvintet ve složení dvě hysterky, zhulený kameraman, jeho bratr a mada-fakka nigga s puškou vlastně vyprovokoval.. Formát found footage mě někdy vytáčí víc, někdy míň. Tady jsem si připadal jako už docela napité klíště (paradoxně při denních scénách), nicméně to nic nemění na faktu, že Sánchez od dob Baby Jagy, co si ráda hrála s větvičkami, žádnou další smysluplnou nahrávku nenašel.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia priateľov vyráža na letné kempovanie do Texaských hôr, kde ich začne prenasledovať legendárny Bigfoot... Eduardo Sánchez je solídnym hororovým tvorcom, ktorý sa svojho prelomového Blair Witch tieňa už asi nikdy nezbaví, napriek tomu, že dokázal natočiť (podľa mňa) už minimálne 1 lepší horor – atmosférický "Seventh Moon". V tomto prípade si príliš originálny námet nevybral a tak aj dopadol. Found footage horory na tému Bigfoot / Sasquatch tu už boli ("Bigfoot County", "The Lost Coast Tapes", "Willow Creek", "Hunting the Legend") a hoci by sa "Exists" dal označiť za najlepší z nich, medzi takou slabou spoločnosťou to nie je veľká výhra. Obyčajný, ničím výraznejší found footage (pod)priemer; no čo k tomu viac písať. Kto má chuť vidieť ako sa to má robiť kvalitne a stačí mu k tomu aj iná príšerka, nech radšej skúsi nórsky "Trolljegeren". ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Matt prichádza s bratom a pár priateľmi na starú rodinnú chatu do oblasti Riverfront. Nikto okrem nich však netuší, že ich strýko výlety do tejto časti hôr vyslovene zakázal. Pred pár rokmi totiž v blízskosti chaty uvidel niečo, čo ho na smrť vystrašilo. Čakal som to horšie. "F.F." o Bigfootovi síce nie je žiadnou novinkou, ale keďže sa to v tomto roku hemží samými "peckami" (tento rok som ešte žiadnemu hororu neudelil 5★, kto je prekvapený? :D), aj to málo čo divák vidí, celkom poteší. Atmosféra miestami slušná, záver dostatočne akčný, kratšia stopáž v tomto prípade plusom. Osobne ma mrzí len jedna vec. To, že "Bigfoot" vystopuje každý ich pohyb ma nijak neprekvapilo (to sa dalo čakať), ale tá inteligencia postáv je zas tak neskutočne nízko, až sa čudujem, že ich všetkých "nepožral" už skôr. Záver po viacerých stránkach milo prekvapil takže - 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Strach z blairské čarodějnice byl založený zejména na tom, že jsme ji nikdy neviděli, a fantazie tudíž mohla pracovat na plné obrátky. V texaských lesích nám naopak Velká Noha skáče před kameru skoro od prvního záběru, a to osobně považuji za největší Sánchezův fail. Své momenty to má, nicméně se stejně jedná o tupý akční horor. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Podle mě povedený horor s Jetym v hlavní roli. Na tohle téma existují spíše komedie, takže temnější prostředí doplněné o found footage záběry byla příjemná změna. Vykročím z davu a dám tomu pěkné, i když slabší čtyři hvězdy. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Rejža Blair Witch se vrátil s found footage horůrkem o partě mladých a vožralých vyrážejících na chatu uprostřed zdevastovaných lesů v Texasu. Najdou tam Bigfoota. A začne teror. Hlavně začátek je imho velmi povedenej a rozhodně se nenaplnila moje obava, že to bude směšný. Sanchez umí, ne že ne. Škoda že po nočním útoku na chatu jsou jaksi vystřílené trumfy a film až do konce jenom doklouže a nemá čím překvapit. Bonus vystřelující to do mírně nadprůměrných vod jsou povedené lekačky, které také nejsou objevné, ale fungují. 6-7/10 a doporučení především pro lidi nakoukávající found footage odnož hororů. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Exists je další z řady found footage hororů. Není to dávno, co jsem viděl průjem Willow Creek, takže tohle je oproti tomu skvost. Jde o čistokrevně průměrný FF horor, který nenabídne nic originálního a vše jsme už někde viděli, takže na takový nudný večer docela obstojná záležitost .. 5/10 = 56% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po letošní turbo sračce Willow Creek je tento goriloidní BigFoot příjemným závanem na dané téma. Jasně, je to jen další z kvanta FF, ale pro příznivce tohoto subžánru by tohle měla být zábavná záležitost. Oproti předchozí konkurenci je vidět, že si někdo dal práci s natočením průměrného filmu na téma BigFoot, a jelikož jsem žádný lepší v tomto smyslu neviděl, přihazuju jednu hvězdičku navrch. Jako BigFootí zábava nadprůměr, jako FF či natural survival nic nového pod sluncem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé, ako som čakal. FF o Bigfootovi má čo divákovi ponúknuť. Nechýba tu napätie a ani zodpovedajúca atmosféra, aj keď by som jej privítal podstatne viac, možno by potešilo aj lepšie gore. Maska Bigfoota tiež nebola vôbec zlá. Na druhú stranu snímok obsahuje aj veľké mínusy, ktoré na FF tak neznášam - roztrasená kamera a časté rozmazané zábery. Navyše sa tu pridalo aj ďalšie negatívum, a to zlý strih. Rozuzlenie celkom potešilo. Na slabší priemer to preto stačí. 55/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady FF kterých letos vyšlo na několik snad i stovek. Tenhle je výjmečný tím že má režiséra Sáncheze který je podle mě talentovanější než Myrick. A dokazuje že FF mu stále jde tohle je totiž jedno z těch kvalitnějších. Narozdíl od ostatních FF jde tohle rovnou do akce. Žádné veliké čekání. Atmosféra byla solidní a scéna kde hrdinové spí v autě byla luxusní. Nicméně film má i tak chyby jako třeba neuvěřitelně klišé postavy. Nicméně mě film překvapil koncem který potěšil že právě klišovitý vůbec nebyl. Pro mě nadprůměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další found footage a tentokrát o velký ťápotě.Býval jsem velkým fanouškem tohohle stylu hororů, ale už je toho nějak moc.Exists má jednu malou výhodu a to je režisér Sánchez, který už má horory nějaký ten pátek v ruce.Děj se rozjede díky bohu hned po prvních minutách, takže netrávíte hodinu poslouchání slintů které se dohrabou k finální pointě a vy se ještě modlíte, aby aspoň těch polsedních pár minut bylo trochu akčních, to právě tenhle film nemá, tudíž se hned od začátku děj hýbe a divák se díky bohu nenudí.Atmosféru bohužel nenajdete a všichni herci mě byly totálně u prdele.Doufal jsem, že tam bude víc akce a nějakých pořádných scén kde budou lítat ruce, nohy a drtit se kosti, bohužel toho je pomálu a tak ve výsledku není Exists ničím jiným, než mírně povedenější žánrovkou, která potěší hlavně Brianem Steelem v roli velký ťapky.Konec mě strašně nasral, normálně bych té debilní vobludě ustřelil palici a z jeho srsti si udělal tapisérie.Díky bohu je to tisíckrát lepší, než podobný Frankenstein Theory, ale na nejlepší kusy tohodle žánru to stejně nestačí.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V některých případech hodně amatérské až směšné, herecky velice špatné, ale ve výsledku přeci jen slušné. Dokumentární styl natáčení mám hodně rád a o big footovi přeci jen moc filmů neuvidíme, takže si važme těch, na které se dá koukat. A tento mezi ně patří. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dávám také 30%. Kromě zajímavých postav, chytrých dialogů, náznaku humoru či vizuální soudržnosti nemá film důvod, aby vznikl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá celkem dobře - horor, ve kterém je Yetti jako monstrum (podobných filmů není zrovna moc), a to vše je natočeno jako found footage (což zavání např. Monstrem z roku 2008). Avšak ve výsledku mi to přišlo bohužel takové nemastné a neslané. Nejspíš jsem čekal asi nějaký větší wow-efekt, který se bohužel nedostavil. Honičky s Yettim nebyly špatné, vlastně ani vzhled monstra - nicméně tomu něco chybělo. Zkrátka horor, který se drží někde pod průměrem, což je škoda, jelikož potenciál zde byl. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by šlo. Už trailer celkem dost ukázal a tak bylo jasné, že tenhle Sasquatch bude dělat neplechu a mě se to bude líbit. Taky že jo. Už po 10 minutách se s ním setkáváme, slyšíme jak řve, trhá stromy, žere veverky a pak se samozřejmě i ukáže. Atmosféra v lesích je fajn, lidi kolem jsou na nic, gore žádné, ale přesto jsem se nijak nenudil a nečetl si Mateřidoušku. Jo, tohle FF bych doporučil ()

Reklama

Reklama