Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (148)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pastor Thomas, z dnešní pohledu, může působit všelijak a byť sou na něm vidět chyby a věci, které by dneska neprošli, tak přesto přese všechno, se jedná o kvalitní horor. Navíc když sem každý pátek procházel videopůjčovnu a vybíral si co si půjčím, tak právě Fulciho kousky jako Pastor Thomas, Dům u hřbitova a další mně vyloženě lákaly, ale bál sem si je půjčit, jelikož i obal mně dokázal vyděsit, co potom samotný film, byl to strach z hrůzy, co číhala v tom filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dneska už se tomu směju, řekla by Adina Mandlová a já jsem na tom stejně. Ale když jsem to krátce po s(a)meťáku viděl poprvé jako začínající puberťák, měl jsem z toho oči na vrch hlavy. A co si budem povídat, zvracení vnitřností a jiné chuťovky mají něco do sebe i dnes, v době trikové dokonalosti. Nostalgických 60% ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice atmosférický horor. Fulci udělal dokonalou atmosféru,která k hororu patří. Typický italský horor. Červi a zombí a nějaká ta mystifikace. I mě se někdy zdá nějaká ta nelogičnost,ale i v životě není všechno logické a o to je film lepší. Stejně tak i nelogická Trojice smrti od Daria Arganta. Film má docela,klidné zakončení a otevřený konec. Ještě teď jsem nepochopil proč je na konci ten křik. Že by mrtví nebyli úplně tak mrtví? Hm. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento horor som videl prvý krát ako chlapec a postaral sa mi o nespavosť najmenej na štvrť roka. Je tu všetko, čo má mať dobrý horor: na svoju dobu parádne gore, bubáci a nechýbajú ani ľakačky. Dej síce trocha zaostáva, ale to tu až tak nevadí. Podľa mňa ideálny horor pre hororového nadšenca, dnes už legendárna klasika, ktorá by nemala chýbať u nikoho, kto to s horormi myslí vážne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fulci ve svojí nejšpinavější podobě nikdy nevyhovoval každýmu, a nikdy se o to vlastně ani nesnažil. Následující brutality jako The Beyond nebo The House by Cemetery jenom potvrzovaly režisérovu kontroverznost a snahu vyvolat v divácích hlavně zhnusení, než strach. Někdo mu to žral, jiní mu na hlavu házeli špínu. Musí se mu však uznat, že všechny ty explicitní scény plné detailně nabodnutých očí, vyzvracených vnitřností nebo lidožravých pavouků s hororovou kinematografií pěkně otřásly. A pro mě to byl právě Páter Thomas, co mi otevřel brány do toho pravého filmového pekla. Tehdy jako osmiletý cucák, co měl za sebou leda tak první Noční můru v Elm Street nebo Tremors, jsem po tomhle začal koukat na ten hororovej svět úplně jinýma očima. A zůstalo mi to, díky bohu, do dneška. Mizerné hodnocení chápu, ale nostalgie mi nedovolí jinak, než nahodit plný barel. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)
  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)

Reklama

Reklama