Reklama

Reklama

Quando Alice ruppe lo specchio

  • USA Touch of Death (více)

Obsahy(1)

Lester Parson (Brett Halsey) je osamělý gigolo, který rád svádí ženy středního věku. Nedělá to jen pro peníze, ale zároveň také pro své zvrhlé potěšení. Rád tyto ženy sleduje pomalu a v krutých bolestech umírat. Jejich maso nepřijde nazmar. Každý se po takovém výkonu rád navečeří. (Chatterer)

Recenze (19)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně čím, ale krvavý příběh Lestera Parsona mě velmi zaujal. Možná tím, že Quando Alice ruppe lo specchio/Touch of Death/ je trošku jinde, než ostatní Fulciho snímky. Náznaků černého humoru je v díle stejně málo jako gore scén, ale v celkovém konceptu to perfektně zapadá. Vlastní příběh zobrazuje stárnoucího hazardního sázkaře Lestera, který si pro svůj životní standart opatřuje finance drsným způsobem. Svým osobitým šarmem omámí bohatou vdovu, kterou okrade, poté umlátí klackem či otraví, tělo případně naporcuje motorovou pilou a zbytky hodí prasatům nebo je se svou kočkou domácí s chutí povečeří. Když nemá po ruce motorovku, upeče movité oběti hlavu v troubě nebo zbídačené tělo zalije do betonu na nedaleké stavbě. Jeho plány mu však naruší nejen policie či nesmlouvavý bookmaker, ale i záhadný vrah, který kopíruje jeho styl. Kolem psychicky vyčerpaného Lestera se pomalu začíná stahovat smyčka, protože záhadný vrah "kopírák" se možná nachází pouze v Lesterově pomatené mysli. Herci jsou celkem příjemní, nadité vdovy patřičně odporné a psychopat Lester řádně ujetý. Samotný snímek, ačkoliv je trochu jinde než ostatní tvorba, se atmosférou přibližuje posledním mistrovým filmům, které již nestojí pouze na precizním gore. Výsledný dojem je trošku slabší Fulci za slabší čtyři hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z Fulciho filmov, sa koncom 80. a 90. rokov vytratila tá zimomriavková, dusná a morbídna atmosféra a nasledovalo obdobie snímkov, ktoré mali už len náznaky ( gore však ostalo ), alebo to smerovalo rovno k nechceným groteskám. Tak, ako v tomto prípade. Zrejme to Lucio točil v únave, alebo len ako vyplnenie voľného času. Jeho režijný štýl, to v tomto prípade pripomína. ()

Reklama

Leoric 

všechny recenze uživatele

Tato Fulciho šílenost mne už od začátku fascinovala. Decentní čtyřicátník poslouchající svoje kýčovité symfonie obědvá kus mrtvolky, jež mu tleje ve sklepě, a sleduje přitom dovádění své oběti na videu. Když dá najíst i kocourovi, přesune se do sklepa za vzletného tančení a začne rozjuchaně rozřezávat motorovou pilou vousatou slečnu. Potom už jen stačí ze zbytků udělat mleté maso a dát pojíst i prasatům, které zahladí všechny stopy. Téměř dokonalý zločin, kromě zábavy ještě spousta peněz, nakonec není tak těžké ve městě najít další bohatou vdovu. Takhle absurdně-morbidně zábavný je snímek bohužel jen na začátku, dál už vám nabídne jen nudu, stupiditu, a Fulciho ve své nejslabší podobě. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Světlejší okamžik v autorově filmografii 80. let, byť za úspěch se označit nedá. Hlavní zbraní tentokrát není gore (i když i toho se v hojné míře dočkáme), ale lehký smysl pro humor. Halsey v hlavní roli šíleného sériového vraha! To mě teda dostalo a nedokázal si to ani představit. Ale je fakt dobrej. Nejvtipnější scénu si Fulci nechal skoro na samotný konec. Ta podoba Parsonse v TV! :) . Update: mizerná hudba... ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Fulci během své kariéry natočil převážně komedie a horory, tady se tyto dva žánry pokusil zkombinovat a vyšel z toho tento suchý paskvil. Styl humoru je sice osobitý a zábavně sexistický, ale přijde mi, že opravdu vtipné to bylo pouze na papíře a hororové je to tak maximálně ve smyslu splatter/gore. Zasmál jsem se asi dvakrát, atmosféru to nemá žádnou a některé dějové pasáže jsou až nesnesitelně iritující. Třeba ten dostihový komentář, nebo příšerná kolovrátková hudba... Chvílemi jsem myslel, že mi praskne hlava. Úroveň akorát trošku zvedla Zora Ulla Keslerová se svým zaječím pyskem v poslední části filmu. Ale musím uznat, že nechutný a odporný tento snímek opravdu je a nic podobného jsem asi nikdy neviděl. Připomíná mi to ten vtip: "Víte proč se ženy malují a voní?..." :) ()

Zajímavosti (1)

  • Výraznou roli v tomto filmu si Zora Keslerová vysloužila celou řadou menších roliček v sérii předchozích projektů Fulciho. (NinadeL)

Reklama

Reklama