Reklama

Reklama

Návrat bílého tesáka

  • Česko Vlčí krev 2 (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V dalším dobrodružství "vlkopsa" Bílého tesáka se znovu setkáme se starými známými, spisovatelem Jasonem Scottem (Franco Nero), jeho přítelem důlním inspektorem Kurtem Jansenem (Raimund Harmstorf) či sestrou Evangelinou (Virna Lisi). Beauty Smith (John Steiner) je naživu a pod falešným jménem Charles Forth znovu využívá obyvatel dalšího města k vlastnímu obohacení. Bílý tesák se po smrti svého přítele, indiánského chlapce Mitsaha, seznamuje s malým Billem Tarwaterem (Renato Cestiè) a společně s ostatními opět musí čelit intrikám a zločinným úmyslům proradného Smithe a jeho kumpánů. (PetrPan)

(více)

Recenze (13)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1996 zomrel taliansky režisér Lucio Fulci, svet sa s ním lúčil ako s rešpektovaným autorom horrorov, ktorý často a rád prekračoval hranice konvenčných tvorcov. Jeho filmy boli plné násilia. Vyžíval sa v krvavých scénach. Rád používal nechutné gore efekty. Jeho snímky boli určené pre otrlých divákov so silným žalúdkom. Skôr ako sa však vydal touto cestou natočil i niekoľko titulov, kde sa ešte neprejavila jeho zvrhlá kreativita, ktorá sa s pribúdajúcimi rokmi stupňovala. V roku 1973 zrežíroval veľmi podarenú filmovú adaptáciu románu spisovateľa Jacka Londona "Biely tesák" a o rok neskôr natočil voľné pokračovanie "Návrat Bieleho tesáka". Boli to dobrodružné snímky z prostredia zlatokopov z amerického severo-západu. Je pravda, že v tejto druhej časti pán Fulci už viacej zatlačil na pilu a film vyznieva miestami dosť drsne. *** ()

sud 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu Lucio Fulci ještě více přitvrdil. Přibylo akce a mrtvol, trochu ubyl děj. Ovšem díky stále silnému hereckému obsazení a závěrečnému závodu na saních (který silně evokuje závod vozatajů v "Ben Hurovi") to na těch 75% stejně vyleze. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování Fulciho dobrodružství, na kterém spolupracoval mj. Joe D´Amato. Není divu, že dva horroroví režiséři dali dohromady poněkud drsnější podívanou. Smrt přichází častěji a úmrtí jsou daleko brutálnější. Uhoření zaživa, umrznutí zaživa, přejetí saněmi zaživa. Souboj s dravým ptákem se rovněž neobejde bez škopíčku krve. Přesto jde opět o příběh ze země zlatokopů zakončený napínavým soubojem na život a na smrt. S Bílým tesákem je to pro mne nejpovedenější filmová podoba Londonovy klasiky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kdo chce moc, nemá nic.! Kterak hrdinný literát Scott s Bílým tesákem zachránili napodruhé zapadlé horské městečko ve Skalistých horách proti bandě prohnaného zlosyna Smithe.. PS: Battagliu jsem v celém snímku nezahlédl ani vteřinu a zvuk nestál také za moc. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

O dost brutálnější než první díl a samozřejmě tak trochu na úkor děje... Ale co už, herecké obsazení ve velmi sympatické, prostředí nádherné a i když mi ve filmu chyběla nějaká velmi silná scéna (ne, scéna s orlem rozhodně nedosahuje síly scény s medvědem z jedničky), Fulci dokázal, že není jen hororovým řezníkem, ale umí velmi dobře natočit i film jiného žánru... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Všeho je víc a všeho moc někdy opravdu škodí. Fulci totiž evidentně přitvrdil a krve i mrtvých znatelně přibylo, stejně tak akce. Tesák se ale už chová jako dokonale vycvičený pejsek ňuňuňu a mnohem větší prostor dostává i lehce otravný dětský hrdina. Vítaným zpestřením bylo naznačení zakázané náklonnosti sestry Evangeliny k Johnu Scottovi, za níž však byla potrestána upálením, a to nedostala ani pusu! Bigotní Bůh! Pořád dobré, ale už jen to. Nakonec ale za dvě napínavá finále s psími spřeženími znovu za čtyři. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování filmu mého mládí od tenkrát oblíbeného režiséra Lucia Fulci,jehož horory kolovaly na VHS. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Žádné psí zápasy se ve filmu nekonají. Neustále celý film volá pihatej kluk Bílý tesáku Bílý tesááku Bílý tesáku Bílý tesáááku tam a sem. Aspoň, že se na začátku zbavili malýho indiásko-japonsko-eskymo kluka z prvního filmu. Chudák pes. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na první a nemá nic nového, co by řekl. V prvním díle se seznamujeme s Bílým tesákem a jeho přilnutí k lidem, ke Scottovi a k indiánskému chlapci. V druhém z něho Fulci udělal Lasie nebo komisaře Rexe. Ten pes je chytřejší než lidi. Příběh je prakticky totožný s prvním filmem. Steiner se vrací jako padouch a opět ovládá městečko, Tesáka si pro změnu oblíbí bílý chlapec (indiánský chlapec je na začátku zastřelen). Fulci rovněž značně přitvrdil a přidal hodně drsný scény, které se do snímku nehodí. Nemůžete mít takhle nadpřirozeně inteligentního psa, který zachrání den a naturalistické scény. To nejde dohromady. Rustichelli mě opět zklamal a udělal ještě melancholičtější soundtrack. Jako celek film na člověka působí extrémně depresivně, podobně jako například zimní western Velké ticho od Corbucciho, k čemu přispívá i naprosto otřesná česká zvuková stopa. Tu sice nemůžu na vrub přičítat Fulcimu, avšak i bez je to až moc temnej film. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhů statečného, nebojácného a inteligentního vlka (vlčáka) Bílého tesáka, obětavé sestry Evangeliny, zastánců spravedlnosti spisovatele Jasona Scotta (Franco Nero) a jeho přítele důlního inspektora Kurta proti vychytralému plánu Krasavce Smithe alias Charlese Fortha na využívání zlatokopecké horečky pro svoji lačnou kapsu. V pozadí kanadské scenérie a uplakánek Bill, kterému nakonec spadne jeden dosud nevlastněný důl do klína. Není nouze o napětí, akci, humor (i když scéna při rvačce v saloonu a při partičce pokeru je hodně suchopárná), romanci a dobrodružství, ve které nakonec zvítězí dobro nad zlem. Orel se nažral a vlčák zůstal celej. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho psa,tak jsem se nedokázal protrpět do konce. Celý film přišel úplně bez koncepce a jen se využil pes na doopravdy těžký podmínky.Tady obdivujete psa a to je všechno.Franco Nero nemá moc co hrát a to je díku tomu,že je to doopravdy až takový spletenec o zlatém dolu,že to vůbec nebaví snad ani jeho.Mladý klučina snad vyřkne "Bianco" tak stokrát,že už Vás z toho bolí hlava.Občas pěkná kamera v doopravdy nehostiném prostředí,což je jediná věc,která se povedla.Nevím,kde jsou ty drsné scény,ale budiž.Možná tak,když se psa snaží chytit a hází po něm lopatou nebo nechá režisér psa běhat v hlubokým sněhu.Ale to už jsem psal,pes si zde doopravdy užil,ale divák nikoliv. Lucio Fulci má určitě lepší filmečky. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

To bolo zábavnejšie ako jednotka. Biely Tesák a parta je späť. Fulci sa ukázal, odkiaľ pochádza a prichádza na scénu krv a nejaké morbidnosti, ktorých sme si v jedničke moc neužili. Ako napríklad prejdená hlava sánkami, to ma tak narýchlo napadne. A Krasavec Smith je nejaký terminátor alebo čo ()

Reklama

Reklama