Reklama

Reklama

Léto v Paříži

(TV film)
  • Česko Osudové léto v Paříži (více)

Obsahy(1)

Německá sestřička Klara Müllerová tráví se svým dlouholetým milencem, kardiologem Jörgem víkend v Paříži. Když jí Jörg daruje nádherný prsten, považuje to za nabídku k sňatku, vzápětí je ale vyvedena z omylu. Jörg jen slaví své přeložení na místo primáře v Berlíně a samozřejmě počítá, že Klara pojede s ním. Ta ale odmítá a rozhoduje se, že v Paříži nějaký čas zůstane ... Prochází se po ulicích a u jednoho starožitnictví uvidí obraz krásné ženy, který jí malíř Rocher spontánně věnuje ... Zabloudí do obchodu s oděvy, kde majitel proslulé firmy vyrábějící hodinky Philippe Clément vybírá šaty pro svou snoubenku, architektku Zoé, která je momentálně na Riviéře. Mají spolu oslavit 150. výročí založení firmy a oznámit zasnoubení. Philippe požádá Klaru, jestli by si šaty neoblékla, má stejnou postavu jako Zoé. Pak ji doprovází po Paříži a nakonec jí nabídne místo společnice své matky, která před 5 měsíci prodělala vážnou operaci. Klara přijímá, přestože se záhy ukáže, že paní Jeanne je velmi energická stará dáma, kterou není snadné uspokojit. Klaru si nicméně už po krátké době velmi oblíbí. Klara jí, po telefonické konzultaci s Jörgem, omezí počet léků, vodí ji na vycházky, hrají koulenou a projíždějí se na lodičce. Jednoho dne objeví Jeanne v Klařině pokoji obraz mladé ženy a velmi ji to rozruší. Philippe, vystudovaný etnolog, se chtěl věnovat studiu kmenů v Papui-Nové Guinei, ale po otcově smrti se ujal vedení podniku. Na oslavě 150. výročí firmy má oznámit buď své setrvání v podniku, anebo roční cestu do divočiny. Jeanne, u které při uklízení najde Klara fotografii mladé ženy, totožné s portrétem, který jí daroval pan Rocher, vypráví  Klaře o své životní lásce, chudém malíři Günterovi Steinerovi, Němci, za kterého jí rodiče zakázali se provdat. Klara vše poví Philippovi a společně za malířem zajdou. Ten ale tvrdí, že autorem obrazu je jeho přítel, který se upil ... (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je tuhá zima, december, vonku sneží a mrzne, a ja som za rozhodol, že si nejak pripomeniem leto. Zalovil som vo svojom video archíve a siahol po filme "Leto v Paríži" (Ein Sommer in Paris). V roku 2015 ho natočil v nemeckej produkcii grécky režisér Jorgo Papavassiliou. A keďže som s ním už strávil jedno leto v jeho rodnej zemi, keď mi pred časom naservíroval trojhviezdičkový titul "Leto v Grécku" (Ein Sommer in Griechenland), tak som dúfal, že ma dokáže potešiť aj letom vo francúzskom Paríži. No a v podstate som dostal, to čo som očakával. Jednoduchý, šablonovitý televízny príbeh o nemeckej zdravotnej sestre Klare Müllerovej, ktorá nájde skutočnú lásku v hlavnom meste Francúzska. Je to celkom príjemná romantická komédia, odohrávajúca sa v krásnych parížskych lokáciach. Užiť si "Leto v Paríži" mi prišlo počas zimy vhod. ** ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Děsivě promyšlená filmařská pomsta za to, že režisérovi, producentovi a scénáristovi ukradli v některém pařížském hotelu boty, anebo na letišti zašantročili kufr. S arzenálem podobných německých romancí by se dala vyhrát i válka. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie s laskavým humorem natočena v prostředí krásné, romantické Paříže. Tak trochu jako pohádka o Popelce. Hezký a bohatý princ nakonec vymění sice hezkou, ale rozmazlenou a snobskou princeznu za sice chudou, ale taky hezkou a navíc chytrou Popelku. Zlá macecha se tentokráte nekoná. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Nechci se dotknout milovníků sladko - bolných německých filmů, ale pobavila mě tady recenze vesper 001 slovy: " S arzenálem podobných německých romancí by se dala vyhrát i válka." : ))))) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tieto nemecke romanticke filmy velmi nemusim,ale tento sa mi pacil,sympaticka mlada dvojica hercov v hlavnej ulohe,Pariz a prijemny pribeh...:-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Německá romantická oddechovka, která sice s německou pečlivostí a strojovou předvídatelností využívá všechna dostupná žánrová klišé, aby do sebe všechny náhody zapadly, avšak příliš romantické nálady se nedostavuje. Ale jako konverzační oddechový film, ve kterém se vcelku nic neděje, je zcela oproštěn od nějakého konfliktu a jenom si tak plyne, docela ujde. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Z nouze cnost. Na Odznak Vysočina jsem nezvládl koukat. Tak jsem přepínal, až se objevilo Léto v Paříži. No a to jsem dojel až do konce. Takže asi tak k dnešnímu televiznímu večeru, který se moc nevyvedl. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Spousta hezkých záběrů na pařížské ulice... a to je asi tak vše pozitivní na této jinak zcela zbytečné německé slátanině a k tomu v plné pseudoromantické palbě, tak jak to Němci umí. ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu v dilema. Na jednu stranu nejsem příznivcem typických harlequinovských a pilcherovských filmů, protože nemám ráda ty typické scénáře - dva se poznají, dají se dohromady, objeví se bejvalej/bejvalka, něco je od sebe odtrhne a nakonec si stejně uvědomí, že bez sebe nemůžou žít. Tak jsem k tomuto filmu sedla v domnění, že to bude něco jiného. Což bylo. Nejen, že to nemělo to moje neoblíbené romantické klišé z jiných německých filmů, ale to nemělo absolutně žádnou romantickou atmosféru. Jeden by mohl říct, že se mi těžko nějaký film zavděčí, ale když máte na jedné straně film, který je neskutečně sladce romantický a pak film, který toho moc nepobral, tak není moc o čem debatovat. Pořád jsem čekala, kdy nastane nějaká pořádná zápletka a když už jsem si říkala, že do konce filmu zbývá dvacet minut, pochopila jsem, že se ničeho takového nedočkám. Takže na závěr: pokud chcete romantický film, který vás naladí na romantickou atmosféru, večer při svíčkách, pak myslím, že existuje celá řada lépe zpracovaných žánrových snímků, které v sobě budou mít mnohem více prvků romantičnosti. A opravdu jsem nepochopila snoubence hlavní hrdinky, který ji před panoramatem Eiffelovy věže dá prstýnek a pak se diví, že si jeho milá myslela, že ji chce požádat o ruku. Taková hloupost... ()

Reklama

Reklama