Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický příběh z Divokého západu o muži, jehož nemilosrdný osud donutil stát se pistolníkem. Chtěl pomstít smrt svých rodičů, přesto si však dokázal uchovat smysl pro čest a spravedlnost. (šubelinka)

Recenze (11)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný celkem příjemný western na nedělní odpoledne. Na to, že ho režíroval Lucio Fulci celkem nekrvavý, i když po zásazích se krev objevuje. V hlavní roli Giuliano Gemma, mohli vybrat někoho lepšího, ale zase nehraje typickýho drsňáka. Příběh je v podstatě jednoduchý - Gemma je najat, aby zabil malého kluka, ovšem zželí se mu ho, takže se ho pak snaží dostat do bezpečí. zatím je na něj vypsaná odměna, protože ten, co si tu vraždu objednal, rozhlásil, že Gemma toho kluka unesl. Nakonec Gemma dá kluka na misii, jenže tam přijede banda mexičanů, která kluka unese. V podstatě taková šeď, nijak nevybočuje - jediná postava, která byla opravdu dobrá, byl zlodějíček hraný Geoffrey Lewisem. Ten kluk byl dost otravnej. Jak píše Kubaso, nakonec ho zbičovali mexikáni, ale ten infantilní konec si už mohli tvůrci odpustit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Spaghetti westerny sa objavili behom šesťdesiatych rokov minulého storočia ako špecifický subžáner snímkov o divokom západe. Pochádzali z talianskej produkcie. Ich najvýraznejším znakom bol násilný a minimalistický dej. Kráľom tohto filmového fenoménu bol jednoznačne Sergio Leone. To všetko mi je už dávno jasné. Avšak veľmi som zostal prekvapený, keď som zistil, že i kultový horrorový režisér Lucio Fulci má na svojom konte jeden klasický spaghetti western - "Strieborné sedlo". Natočil ho v roku 1978. V rámci žánru je to dosť dobre podarený priemer. *** ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že Fulci není dobrý režisér. Přehrávání, zvláště u banditů trapné házení těly při zásahu, směsice drsnosti a sentimentu, protivně tklivá opakující se melodie... Jsem celkem zklamán a Gemma se mi tu tentokrát také nelíbil, chyběla mu odlehčenost komiksového superhrdiny. Něco mezi 2-3 hvězdičkami. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Rodinný Western od Fulciho. To jsem prostě musel vidět. A jsem spokojen. Jednoduchá zápletka , skvělý Geoffrey Lewis a dokonce i ten Gemma je sympatický. Bixio , Frizzi , Tempera jsou vždy zárukou originality a to nemluvě o Salvatim jehož kameru pokaždé maximálně žeru. Poslední maestrovo Spaghetti je důstojné zakončení jedné skvělé éry Italské kinematografie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Má to kvalitne natočené a riadne krvavé prestrelky, ale vôbec ma nezaujal príbeh a hlavný hrdina Giuliano Gemma ma vôbec nebavil. Taký nudný necharizmatický chlapík. No a môj obľúbenec Geoffrey Lewis to nezachráni. Na to tu má málo priestoru. Celkovo slabší western. 4/10. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Uvědomím-li si, že tenhle western je určen spíš dětem, tak se to dá vydržet. Když dojde na přestřelky, je vlastně docela slušný a je mi sympatické, že ani tady nenechává Fulci padlé jen tak bez krve. Jen by tu nemusel být ten otravný spratek a Gemma by nemusel vypadat jak z reklamy na perfektní oholení. Ke kladům patří povedená hudba (i když by se ta úvodní odrhovačka nemusela opakovat tak často), krásná Cinzia Monreale (kterou později vypreparoval D'Amato v Buio Omega, zatímco Fulci ji pro změnu nechal zakousnout vlčákem v Beyondu) a hlavně sympaťák Geoffrey Lewis. Žádná klasika to není, ale na zabití času stačí. A toho kluka nakonec alespoň zbičovali mexikáni... ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jestli ze začátku to vypadalo na jasné tři hvězdy, postupně začal scénář vrhat našeho hrdinu do stále absurdnějších situací, aby to skončilo nemastně-neslaně. Hudba působivá, i když ne tak silná jako v předcházejícím westernu I quattro dell'apocalisse (1975), od stejných skladatelů. V rámci žánru za 2,5. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Škoda se že se celá zápletka točí kolem malého kluka, takže se díky tomu nejedná o drsný spaghetti western, ale spíž western pro mládež. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Tohle se docela povedlo. Fulci měl velký potenciál, protože režírovat uměl, bohužel ho vyplítval v průměrných hororech. Toto je řemeslně i herecky slušná práce. Jen ty výskoky po výbuchách si mohli odpustit. A za postavu pana Hada nemůžu jít pod čtyři hvězdy. 70% ()

Reklama

Reklama