Reklama

Reklama

Le colt cantarono la morte e fu... tempo di massacro

  • USA The Brute and the Beast (více)
Trailer

Thomas Corbett, který v Novém Mexiku rýžuje zlato, je povolán starým rodinným přítelem, farářem, aby ihned odcestoval domů, do svého rodného městečka Laramie v Texasu. V Laramii zjišťuje, že celé městečko ovládá gang násilníků pana Scotta. Zvláště jeho psychopatický syn Junior neváhá zabít kohokoli, kdo se mu postaví do cesty. Thomas vyhledá svého věčně opilého bratra Jeffa a přesvědčí ho, aby se Scottově gangu postavili a vrátili tak městečku jeho dřívější klid. (RetroMan)

(více)

Recenze (23)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fulciho horory neznášam, sú to nekonzistentné scenáristické sračky s pár zaujímavými humusáčinami... ale toto je solídny film. A solídny hlavne vďaka réžii, ktorá to pekne drží pokope. Franco Nero je frajer, Hilton ešte väčší (Hej, džentlmeni!) a finálna prestrelka masívna. Oceňujem aj snahu zobraziť zabíjanie aj s nejakou tou krvičkou - Fulci sa nezaprie. Dobre mi padlo. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Westernová manufaktura, výborná hudba, kouřící kolty a stoh mrtvol. Bohužel, zub času zapracoval, ale koukat se na to dalo, protože je tam George Hilton. On byl nejen charismatický, ale i skvělý herec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fulciho syrový western mrtvolami nešetří a při pohledu na hrobníka, co má vícero povolání a Konfucia stále po ruce, si jeden musí vzpomenout na Limonádníka. Pro mne nejděsivější scéna je se psy, protože roztrhání považuji za jednu z nejhorších smrtí. Očekával jsem Nerův koncert, ten si ale přisvojil Hilton. Hlavním hnacím motorem je pomsta, kterou poněkud komplikují složité rodinné vztahy. Naštěstí vše směřuje k očekávanému konci. Čistě kladné postavy tu nenajdeme, i když Tom k ní má blízko. Ale tak už to nejen ve westernech z italské či španělské produkce chodí. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Ze zdejšího hodnocení a názvu filmu jsem očekával velký masakr. Bohužel, jde jen o další ničím nevyčnívající Spagetti western, režírovaný slavný mistrem hnusu. Na snímku není nic vyloženě špatného, Fulci měl v rukou dokonce konzistentní scénář, ale vše je hrozně průměrné a chybí Luciův pozdější rukopis. Malý náznak skýtá snad jen počáteční scéna se psi, která je spolu s výkonem Hiltona to nejlepší z filmu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha dekadentních spaghetti westernů s anarchistickým pozadím, s ne příliš duchaplným scénářem a celkově destruktivním vyzněním. Nejen italská cenzura v 60. letech (nutno říci, že oprávněně) vystříhala zbytečně násilné scény a detaily, dnes se to už šíří v plné, původního Fulciho verzi. Je to hodně blízké současnému Corbucciho westernu "Django", přičemž Fulciho film vznikl dokonce o něco dříve! (V německém názvu se i zde jméno Django objevuje - "Django - jeho zpěvníkem byl kolt"). George Hilton je -na rozdíl od Nera- dobrý herec s velkou výrazovou škálou, ale pro taková špinavá béčka je ho škoda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Italský mistr hrůzy Fulci ( jednou to giallo nakoukám) projevuje svůj talent i ve "špagetách" a mně se zase dostalo parádní porce westernové řezničiny, špinavých hrdinů a famózních grázlů. Franco Nero opět výborný, ovšem netradičně zastíněný, a to naprosto skvělým Georgem Hiltonem v roli věčně nadraného pistolníka s dobrým vychováním. Jeho věta : " Promiňte, gentlemani" následovaná přesně mířenými smrtelnými zásahy byla vtipným osvěžením už tak dobrého filmu. Nino Castelnuovo, nu to byla kapitola sama pro sebe, psychopatičtějšího a úchylnějšího záporáka aby pohledal, navíc to byl možná i první gay v tomhle žánru :), náznaků tam bylo dost , ten blonďáček a jeho pohled.... Zpočátku mírně nedomrlý příběh se nakonec spojí v zajímavém rodinném odhalení a tak jsem byl téměř stoprocentně spokojen. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice prostý a tak trochu nesmyslný, ale Fulciho režie je skvělá, je poznat, že to dělal mistr, úvodní písnička je úžasná a Nero, Castelnuovo a obzvláště Hilton v hlavních rolích jsou skvělí. Zatímco Hilton podal skvělý výkon, a jeho postava je sympatičtější, Nero vlastně opakuje Djanga. Nino Castelunovo byl taky skvělej, hnusnej záporák, už podle držení těla bylo poznat, že je ta postava magor. Přestřelky jsou drsné a scéna bičování je neuvěřitelně realistická. 75% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou tohto spaghetti westernu s luxusným hereckým obsadením a chytľavým soundtrackom je Lucio Fulci na režisérskej stoličke. Jediné, čo tu "Godfather of Gore“ zrežíroval prijateľne sú pištoľnícke súboje, inak je Massacre Time v podstate hlúposť s povrchným, nezmyselne sa vyvíjajúcim príbehom a dementne sa správajúcimi postavami. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Velký Fulci byl kádr i na poli Spaghetti Westernů. Nekompromisní podívaná která rozhodně nenudí a jen potvrzuje jaký byl rejža talent. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Starej vyměkl a mladej dělal sadistu....proto musel nastoupit zlatokop, aby ho zkrotil. Jenže to mu neměl zabít mámu, protože to ho vážně nakrkl a tak s věčně ožralým bráchou vyráží na cestu odplaty! 75% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Stylový, zábavný western s obstojnou dávkou násilí a akce bez zbytečných keců. Začátek je spíš průměrný, ovšem jakmile druhý z bratrů ve zbrani zvolá: "Hey, gentlemen!", je z toho skvělá akční jízda až do konce. Podle mě jde o daleko vydařenější film než mnohem slavnější Django a narozdíl od pozdějších Fulciho westernů má i konzistentní příběh. Určitě patří mezi to lepší, co Italové v tomto žánru spáchali. Pokud film něco hyzdí, je tím Nerův absolutně mdlý výkon. Na druhou stranu je tím nejzábavnějším na celém filmu sledovat, s jakou chutí jej přehrává Hilton. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Když jsem to před lety viděl nikdy bych si byl nepomyslel jak může být tento žánr tak nechutně zábavný..plno zastřelenejch,spocenejch a ožralejch..a ta muzika je tu také k nakousnutí...pastva pro uši.Takže když to shrnu je to opravdu hodně dobrý western který nedává prostor nudě.Zvlášť posledních asi 15 minut. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Standardní, pěkně natočený spaghetti western, který by mě asi úplně minul, nebýt tří jmen v titulcích: Franco Nero, George Hilton a v prvé řadě Lucio Fulci. Fulciho tvorbu znám dobře a ani zdaleka to pro mě není pouhý "Godfather of Gore", takže jsem od filmu nečekal nic, co bych nakonec nedostal. Rejžův výjimečný cit pro jednotlivé záběry, plus výkony (nejen) obou zmiňovaných herců, dělá z jinak spíše průměrné žánrovky celkem zajímavou podívanou. Ale přiznám se, že Hiltona jak ho mám rád, tak tady mě fakt sral. Respektive jeho postava mě srala. George byl super, ale jeho charakter Jeff byl zralý akorát tak na facku. I proto nakonec udílím "pouze" tři hvězdy, i když do své sbírky blu-ray si tento kousek rozhodně pořídím a všem fanouškům spaghetti westernů jej mohu vřele doporučit. Hodnocení 70%. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi pomalé tempo, výbornou kameru (jeden z vrcholů žánru) a kvalitní herecké výkony budete naprosto spokojeni. Fulci měl ohromný cit pro scénu, ale obsahově trošku pokulhával. Že se toho ve filmu většinu času moc neděje? Díky výborně zvládnutým scénám mi to tady téměř vůbec nevadilo. Hilton jako opilec podáva svůj životní výkon a Nero je typicky málomluvný - ale to není výtka, ono to k němu perfektně sedí. Záporák je šílený a úplně zkažený. Výborně! Atmosféra je dost temná, aby zaujala i hororového nadšence (ovšem s láskou pro western :) Hudba je melancholická a sedne skvěle. Fulci dal westernu svůj osobitý rukopis, zejména nezapomenutelnou kultovní scénu s bičováním a vytvořil tak jeden z nejlepších italských westernů. (TOP 20) Myslím, že film dost doplatil na to, že ve stejný rok natočil Leone nejlepší spagetti western vůbec. *Tak a po čase jsem musel dát ještě pátou hvězdu. Mám ho hodně rád. Scénář je opravdu dobrý (Di Leo) a asi i nejkvalitnější z celé Fulciho filmografie. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Asi budu jediným z davu, ale mě se tu Franco líbil a nezdál tak napodobující Djanga. Jeho role holt už v tomto roce byly takové. Jeho postava je až nečekaně mírumilovná, sympatická, až si člověk postupem času počíná přát: Vzchop už se a zmydli či zastřel všechny, co si do tebe do teďka kopali… To jde však těžko s takovým rodinným zázemím. Doma ho totiž čeká brácha Hilton. A, opět jediný z davu, ten se mi tu zase nelíbil. Vyloženě odporných charakter nesnášející Franca z neurčitých důvodů, jehož opilost přetrvává po dobu dosti dlouhou a poté, co vystřízliví, usuzuji, že měl radši zůstat pod parou. Výkřik: "Haló, gentlemani…!", zůstává jako ukázka jeho pokryteckého frajerství. Záporák magor Nina Castelnuova (zde bez vousů) je úchyl k nezaplacení. Vše tedy adekvátní, Fulciho rukopis bezpochyby zajímavý a úžasná píseň. Jen ten Hilton jim to zkazil. ()

westman 

všechny recenze uživatele

Další kvalitka z italské produkce, Nino Castelnuovo je asi nejšílenější zmrd na dlouhá léta westernu a bičování Nera to podtrhuje. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém je v nevyrovnanosti užití postav. Nero ještě v té době nebyl westernovou hvězdou, proto nejspíš hraje druhé housle, což je přece jen nezvyk. Hlavně začátek je postaven na něm, jenže brzy přebírá taktovku Hilton, který lépe vystupuje i střílí. Nero jen lépe chytá rány bičem:-) Jinak ovšem film dostál svému jménu. ()

Reklama

Reklama