Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malej dedinke New Bethlehem žije zbožná komunita Amišov, ktorú vedie nekompromisná skupina Starších. Jedného dňa sa rôznym ženám v dedine v ten istý deň narodí šesť dievčat. Môže ísť o náhodu, ale väčšina obyvateľov si myslí, že deti sú znamením niečoho zlého. Keď amišské dievčatá vyrastú, čoraz častejšie čelia obvineniu, že sú Satanove deti. Musia bojovať s neprajnosťou a svoje meno musia na príkaz Starších očistiť skôr, než dosiahnu vek osemnásť rokov. Dedina New Betlehem sa tak stane svedkom boja proti samotnému Satanovi, ktorý vyvrcholí v predvečer osemnástych narodenín dievčat. Mladé ženy sa totiž začnú nevysvetliteľným spôsobom strácať a nie je jasné, či majú v zmiznutiach prsty Starší, sériový vrah alebo skutočná, temná nadprirodzená moc. (Miagy)

(více)

Recenze (32)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V komunite Amišov sa 6.6.1994 narodí 6 dievčat. Presne po 18 rokoch začína jedna po druhej záhadne miznúť. Ľudia v Novom Betleheme začínajú prepadávať panike a páchajú samovraždy. Vyčíňajú snáď v okolí malej dedinky, sídliacej mimo modernej civilizácie, temné sily? Alebo je všetkému na príčine šialený vrah? Toto mohol byť fakt skvostný horor. Strašná škoda nevyužitého potenciálu príbehu zasadeného do prazvláštnej komunity Amišov. Herecké obsadenie nadštandardné, záver potešil, a keby sa v snímku objavilo poriadne gore, výskal by som od radosti. Takto nemôžem inak, iba ukotviť "Where the Devil Hides" na - 55%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Náboženská tématika, historické období, solidní atmosféra, posednutí démonem, hezký look, řádící vrah v obci, lidé páchají sebevraždy, do toho 2 vynikající závěrečné zvraty a atmosféricko působivé finále. 65% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V ortodoxnej komunite Amišov majú problém; za divných okolností sa tu strácajú osemnástky (konkrétne 6, čo sa narodilo v 6. deň 6. mesiaca). Čo, alebo kto za tým stojí však ostáva záhadou, ktorá sa s obyvateľmi i divákom pohrá až do konca filmu. Zaujímavý, pekne natočený a miestami tiež príjemne pôsobivý horor, ktorý ma síce trochu odradil sektárskou / komunitnou tematikou (ktorú vo filmoch príliš nemusím), no na druhej strane potešil slušnou atmosférou a slasherovými vraždami. Potenciál to ale malo väčší, podobne ako tohtoročný "At the Devil's Door", ktorý bol aj kvalitatívne porovnateľný; teda silné 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o sektě, kterou ovládá prasácký reverend. Strašáka pro členy představuje údajné proroctví o šesti dcerách (hm, člověk by jich čekal sedm, dle okultismu), z nichž jedna bude vyvolenou Satana. Závěr byl sice podařený, ale já bych ho ustřihnul a nechal tak film jen v rovině dramatu. Fanatických sekt je na světě plno (oni stačí obyčejní Jehovisti), a tak je třeba i těchto snímků. ,,Připrav se na vyšetření!" ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Film topornej jak kráva Milka na přivaděču do Švajcu. Amišský holky jako obrázky v kladných rolích, tlama Jennifer Carpenter v záporné roli, lítání od ničeho k ničemu. Osobně jsem se docela nudil, no na úplný odstřel to není. Ale jako....pokud letošní komunita, pak The Sacrament, pokud letošní satanáš, pak třeba At the Devil's Door. Tohle bylo slabší. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet sestier, ktoré sa narodili v rovnaký deň a ktoré začnú záhadne pred dovŕšením dospelosti umierať bol celkom fajn. Osobne by sa mi tam síce hodilo iné obdobie ako súčasnosť, povedzme napríklad 17. storočie, ale to je len môj názor. Aj tak z toho mohla z toho byť atmosferická bomba, no vďaka podpriemernej réžii to skončilo kdesi v hlbokom podpriemere - nudné, predvídateľné a bez hororovej šťavy. Taký horor pre začiatočníkov, ale obávam sa, že by nudil aj tých. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Každá víra,do prdele díra.Já to říkam pořád.Sekta,náboženství,fanatismus,tupé ovce poslouchající radu starších jasně nic originálního a 100krát viděno.Tohle je ale v celku dobře zpracováno a natočeno.Ale hlavně na to,že to bylo o náboženství,tak tam nebylo tolik křesťanských žvástů a dalo se to vydržet.Průměr. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že má v tomhle paskvilu prsty Marcus Dunstan.Zasadit děj do osady posraných Amišů už je tak dost veliká rána pro normálního diváka co má nábožeství těžce v prdeli a když je scénář navíc tupá a předvídatelná sračka, máte zaděláno na pěkně posraný filmový zážitek.Nechce se mi ani rozepisovat k ději, protože si po deseti minutách řeknete jak to dopadne.Když neměl režisér celou stopáž koule na nějaké pořádně lekačky a atmosféru, tak jsem se aspoň modlil, ať z toho baráku na konci vylítne démon jako hovado s pořádnými CGI efekty a spálí všechny ty zasraný fanatiky na uhel, když ani ale tohle nepřišlo, znechuceně sem si odflusnul.Ubohý film, který mohl být aspoň slušným průměrem, ale to by režisér nesměl být totální looser a scénář vypatalanina s brutálním množstvím příšerných hloupostí a nelogičností.10%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na potenciálně zajímavé béčko z prostředí zajímavé komunity amerických Amišů, a namísto toho jsem dostal šablonovitou slabomyslnost pro teenagery, hodnou tvorby nějaké podřadné televizní stanice z Horního Vidlákova. Udělat z téhle na pohled sice bizarní, ale v jádru neškodné sekty spolek pošahaných maniaků, je myslím nespravedlivé. Ale hlavně že tahle blbina vydělá producentům nějaké love, protože do ní obsadí pár hezkých holek, že jo. Popravdě před časem bych nad tím mávl rukou, ale od doby, kdy se do Evropy valí jako lumíci statisíce přemnožených mohamedánů, mě zesměšňování a zjednodušená karikaturizace křesťanství už nějak nebaví. A nenadchl mě ani dobrý konec, ne proto že byl nepřekvapivý, ale proto, že přišel příliš pozdě a film se měl v tom okamžiku teprve pořádně rozjet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo našlápnuto na mnohem lepší čísla. Christiansenovi se podařilo celkem slušně zkloubit satanistický horor se slasherem v amišské vesnici a na to, že se nejedná o nějak propagovanou žánrovku, sehnal i víc než slušné obsazení. Vlastně casting považuji za dokonalý. Co už se mu příliš nepodařilo bylo mlžení. Celkem záhy je jasno, kdo bude zabit a kdo ne a vrahova totožnost je nepřímo prozrazena také příliš brzy. Prospěla by i větší dávka stříkající krve, nemluvě o kameře, která se ve chvílích vražd proměnila v H8, kterou svírá FF nadšenec. Velká škoda, ale zároveň i příjemné překvapení. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Musím to povedať tento film by bol premakaný,keby mu neznižovali úroveň veľké nezmyselnosti v ňom.Ako napríklad prvé dievča ktoré utekalo pred vrahom,nie že by utekala k príbytkom z ludmi ale ona si radšej vliezla do studne nato sa dá len povedať stupidita.A to nieje vôbec jediná ale rozpisovať to nebudem.Ďalej tie sračky čo zazneli v komunite a hlavne od patróna komunity Eliho chcelo sa mi vracať.Vraždy ušli aj keď sa poväčšine odohrávali v tme ale zas sebe vraždy boli spracované na úrovni.Len veľká škoda že spracovanie bolo tak nedokonalo amatérske. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se díváte na film a v průběhu ubíhajícího času je vám jedno co se s postavami děje ? Tak přesně tenhle pocit jsem zažíval. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Where the Quality Hides? vo filme Where the Devil Hides asi ťažko. Síce to nie je vyslovene mizéria, ale taktiež tu nie je nič čo by výrazne stalo za zmienku. Prostredie náboženských fanatikov Amišov nie je vôbec využité, vraždy sú nezaujímavé, bez nápadu, tempo sa vlečie a aj keď občas zafunguje tajomná atmosféra, tak tá je väčšinou zabitá smiešnymi príbehovými zvratmi (záver musí odhadnúť snáď každý kto videl aspoň jeden okultný horor, identita vraha je odhalená príliš skoro), prípadne nezmyselným chovaním postáv (pred vrahom sa na otvorenom priestranstve najlepšie skryjem do studne). Film má síce pomerne slušný casting, aj keď taká Jennifer Carpenter z Dextera je trestuhodne nevyužitá, ale vo výsledku tu nie je Where the Devil Hides ničím zaujímavý horor. Keď už snímok z prostredia fanatických náboženských komunít tak nedávny The Sacrament od Ti Westa. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Postava, kterou hraje Colm Meaney je až moc jednoznačná a protivná, což platí o celé komunitě, která není nijak zajímavá. Je to klasická divná komunita, kde nejspíš dochází k něčemu zlému. Celkové vyznění filmu je pak dost hloupé, což jen souzní s tím, že je tu snaha něco vyprávět, ale je v podstatě jedno co a jak. Nějaká atmosféra v tomhle dokonale chybí. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a byl jsem mile překvapen, vraždy sice hodně mimo záběr, ale napětí nechybí. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a Rufus jako vždy hrál (za mě) dobře. Vrah se dá uhodnout celkem v pohodě, ale konec může pro někoho být hodně velké překvápko. Každopádně jeden z těch vydařenějších hororů z podivných silně náboženských a uzavřených komunit. PS : Jennifer Carpenter zahrála nesympatickou náboženskou fanatičku až znepokojivě přesvědčivě :-D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mohli dať do žánrového zaradenia aj horor, aspoň by som sa tomu rovno vyhol. Námetovo síce zaujímavý príbeh zasadený do vždy tajuplného amišského prostredia, ale celá tá zápletka v hororovom podaní a posadnutosti nejakým proroctvom ma vôbec nezaujala, skôr by som povedal, že znechutila. Jediné čo sa mi na tom celom páčilo bolo asi fakt to prostredie Amišov a ich vzájomných vzťahov. No jedno nechápem. Prečo by sa rodiny prenasledovaných dievčat naďalej silou mocou držali v tej komunite, ktorá na nich tak či tak len hľadela len s predsudkami? Podivné... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nic novýho, co bychom ještě nikdy neviděli. Celej film byl víceméně o ničem, snažil se tvářit cool, přicházelo pár náznaků a když už nějaká ta akce přišla, tak to bylo ve tmě aniž by bylo cokoli vidět. Snažilo se to jít od začátku nějakou satanistickou cestou, ale přitom to nejvíc přišlo až v úplným konci, kde se to navíc ještě pár zvratama slušně zamotalo. A to je největší problém dnešních rádoby hororů-thrillerů. Kdy se snažej filmy rozuzlit až v posledních minutách, ale celek jako takovej nedokáže ničím zaujmout a překvapit. ()

Reklama

Reklama