Reklama

Reklama

Una sull'altra

  • Francie Perversion Story (více)
Trailer

Záletný doktor se po manželčině smrti třese na milionové dědictví a nový život. Místo toho se ale zblázní do striptérky, která jako by jeho zesnulé ženě z oka vypadla. (Netflix)

Recenze (42)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Fulci. Žádné giallo podřezávačky se zde nekonají, žádná perverze :o), jak by mohl název napovídat. Pouze celkem zajímavý, až „vertigovský“ příběh a spousta vkusné erotiky, která byla v době vrcholící sexuální revoluce v kinech žádaným artiklem a trendem, a Fulci se s ním svezl. K zápletce by asi hirnlego řekla, že „žena je největším zlem na Zemi“, každopádně je trošku naivní, předčasné přiznání padoucha až příliš ochotné, ale konec, ač byl až moc zkratkovitý, tak potěšil. Barvičky byly krásné, spousta, spousta záběrů opravdu cool a pan režisér si tradičně zahrál miniroli kriminálního laboranta. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Čistá, ale o to více parádní, stylová a lehce erotická detektivka à la Hitchcock (např. "VERTIGO") a Film Noir, která se celá odehrává v San Franciscu (tak krásnou do detailů natočenou scenérii spolu s nevšední atmosférou jednoho amerického města na kopci, to jsem viděl naposledy snad v "BULITTOVI" nebo ve zmíněném "VERTIGU"). Film byl často označován nálepkou giallo, ale giallo to vážně není, sraženou krev spolu s četnými vraždami tu nečekejte. Filmu dominuje parádní spletitý děj (tajemství, intriky, falešné stopy), výtečná statická kamera, nápaditá choreografie (taneční klub), krásné psychedelické barvy, vzrušující závěr a ty všechny módní doplňky, opravdu báječné:-) Móda sixties byla "NEJ". Marisa Mell byla svého času opravdu luxusní herečka, v tomto filmu a v Bavově "DIABOLIKU" ji to slušelo asi nejvíc. Zároveň to byly zřejmě její dvě nejlepší role vůbec..Její nezapomenutelné, opravdu dusné, striptýzové číslo na motorce, stejně tak jako její hojné nahé scény si budu pamatovat ještě hodně dlouho:-) Téměř hypnotizující hudební doprovod vytvořil opět Riz Ortolani, jeden z nejlepších skladatelů svého času. Esteticky a vizuálně nádherně čistý film a parádní detektivka, to vše v jednom balení. Komentář zde jako třetí v pořadí.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Naivní talošská thrillerově-erotická variace na Vertigo (dokonce taky zasazená do San Francisca), která nejspíš chtěla být hrozně stylová a sexy, což znamená hodně záběrů se zrcadly a trochu erotiky a sexbombu Marisu Mell. Věčně zamyšlený hlavní hrdina a jeho tupý představitel mě docela štvali. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Režisér sa vyhral s obrazom. Snovo - halucinačná atmosféra filmu v dôsledku toho prebíja všetko ostatné. Čo nie je na škodu. Avšak okrem obrazu je tu aj dej. A s jeho vypointovaním prichádza kameň úrazu. Isté váhanie pri hodnotení totiž spôsobila práve nepresvedčivá "šokujúca" pointa. Nakoľko nechcem vyzrádzať dej, nebudem ju tu rozoberať. No nech sa na to pozriem z akejkoľvek strany, jednoducho jej neverím. Zvlášť ak zavádzaným je lekár. Jedine teda, žeby sa mu atmosféra končiacich 60. až tak zažula pod kožu, že opojený koktailom utlmovadiel, povzbudzovadiel a halucinogénov a v následných farebných víziách nespoznával svojich najbližších. Ale to si len domýšľam, pretože o žiadny tripový výlet nejde, drogy, s výnimkou zámerne podaných uspávadiel sa tu explicitne ani len nemihnú. Čo sa, naopak, ukáže celkom zreteľne je atmosféra napätia v obklopení približujúcej sa hrozby cely smrti. Výsledkom je teda kompromisných 65%, zaokrúhlených smerom nahor. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Noir z Itálie, Fulci bez krve, scénář a dobří herci... Skvělá detektivka na půl cesty mezi neo-noirem a pre-giallem, která je šedesátkově precizně natočená, příběhově a atmosféricky slušná, má feeling Antonioniho Zvětšeniny a místy ztrácí tempo. Holt Fulci měl talent a koncem šedesátých a začátkem sedmdesátých let to bylo zatraceně dobře vidět. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem nedoufal v něco víc, o to překvapivější bylo, že to je dobře natočený film. Vezmu to zgruntu, i když z názvu je patrné, že by snad mohlo jít o nějaké obscénnosti, ale pozor, není tomu tak. Poněvadž tu žádné explicitní scény nehrozí. Nutno také dodat, že příběh se vyhýbá i jakémukoli zobrazenému násilí, místo toho je způsob vyprávění spíše decentní, přičemž tomu nechybí parádně tajemná zápletka. I záběry San Francisca let šedesátých nejsou k zahození. Prostě, hezky se na to koukalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminální příběh, na kterém není nic strašidelného ani mysteriozního, ale jehož dokonalost tkví v báječné zápletce. Drama několika postav je nasnímáno skvělou kamerou, jejíž úžasné obrazy doprovází velmi dobře zvolená hudba. Notná dávka nahoty divákovi připomene, že 60.léta přinesla sexuální revoluci a hnutí hippies. Na kvalitním filmovém materiálu nám režisér předkládá pestré obrazy nezávazného života v stripteasovém baru, které jsou v protikladu se záběry na zemřelou ženu a celu smrti. Velmi působivá je scéna milování , kdy sledujeme dvojici zespoda, jako by ležela na červené skleněné desce. Kamera si vůbec vybírá zajímavé záběry - přes sklenice, odrazy na lesklém stropě apod. Vedle precizní formální stránky je navíc příběh, jenž se zdá zpočátku banální, avšak v závěru vyústí ve skutečný boj o život. Jde o ten typ snímků, kdy se zkraje nic moc neděje a přesto cítíte, že jste jím jaksi hypnotizováni a přitahováni. O to více překvapí hlavní pointa. Snímek, ve kterém Fulci dokázal, že se obejde bez gore efektů (mrtvola je sice hnusná, ale ne šokující) a že umí natočit silný film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priamočiarejší derivát Zväčšeniny mixnutý s Vertigom: fajn feeling 60tych rokov a dôraz na vizuálnu stránku (čo je niekedy na hrane, napr. komická erotická scéna snímaná cez zamatovú šatku), no prekombinovaný príbeh bez dôrazu na budovanie napätia a thrillerovej atmosféry a navyše s hanckockovskou jazzovou hudbou. U mňa to vôbec nefungovalo. PS: Už by sa mohlo konečne prestať označovať všetko talianske zo 60./70. rokov za giallo. Toto nemá s giallom nič spoločné, azda okrem krásnych žien a dôrazu na vizuál. No ak to stačí na zaradenie do žánru, tak giallo točil potom i Fellini. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Lehce erotická kriminálka s poměrně propracovanou milostnou zápletkou. Fulci jako mistr žánru giallo nás v tomto filmu ohledně násilí a krve dost šetří. Sázka na detektivní výstavbu děje a herecké party vyšla tak napůl. Pohrávání si s divákovou fantazií ohledně zápletky provází velkou část filmu, což je pozitivum, ale vše je poněkud fádně a nečekaně brzy rozluštěno. Skoro až polopaticky. Výsledný dojem to sráží, stejně jako několik drobných nelogičností, které diváka svádí při vlastní úvaze na špatnou stopu. Nicméně svou atmosféru film má a jednoznačně vybočuje z žánru všedních detektivek. 63% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fulci a dvojica jeho spoluscenáristov si poriadne napozerala Hitchcocka a pripravila príbeh ako z majstrovej dielne. Ale určitý kvalitatívny rozdiel cítiť najmä v elementárnej logike, kedy sa napríklad ťažko verí ústrednému komplotu a to predovšetkým vďaka hlasu istej dámy. Kto videl, chápe. Ďalším problémovým miestom môžu byť posledné momenty, ak by film skončil o minútu skôr a priniesol riešenie hodné antickej tragédie, mohlo byť aj plné hodnotenie. Každopádne ide o prvotriednu detektívku, ktorá je síce plná nahoty, ale v popredí je za každých okolností stále príbeh. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Tohle, že vážně natočil tvůrce Pátera Thomase a Aenigmy?? Neuvěřitelné!! Fakt, jakým způsobem se mistr hnusu vyvíjel je opravdu úžasné a myslím si, že by ho málokdo poznal v tomhle kousku. Perversion story bych označil jako velice povedené pre-giallo sice bez oblíbených Fulciho trade marků, za to s promakaným scénářem a kamerou. Navíc s luxusní pointou a dobrým hereckým ansáblem, což nebýva u toho režiséra vždy zvykem. Je jasné, že tohle ještě nebylo to "pravé žluté giallo", když L' Uccello dalle piume di cristallo chybělo k uvedení rok a inspirace tak mohla být Hitchcockem nebo maximálně Bavou. Ale i přesto bych neváhal tenhle snímek mezi giallo řadit. Fulci vážně na začátku své kariéry válel a teď po shlédnutích všech jeho giallo filmů, ho můžu bez debat zařadit mezi velikány žánru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Název slibující rukodělnou podívanou je trochu falešný, přesto jsem byl jako divák uspokojen. Perverze se sice nedočkáme, ale pořádné dávky plíživého erotického dusna rozhodně ano. Setsakramentsky přitažlivá Marissa Mell a stejně tak vzrušující Elsa Martinelli jsou pozvánkou samy o sobě a jejich skryté i odhalené vnady ( dnes se spíše používá termínu kozy) a od Boha daná přirozenost při těch několika spíše decentních erotických scénách působí velmi erektibilně. Díky nim mi pak tak trochu pomalý způsob vyprávění ne však nezajímavého detektivního příběhu utekl jako voda a v samém závěru, kdy sexuální napětí střídá to skutečné, už jsem byl zcela uvolněný a mohl jsem si užít i tuhle třešničku. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Slušná a povedená noir-kriminálka od makabrózního mistra Fulciho. Souhlasím, že tohle není úplně nejvhodnější nazývat giallem, možná leda někým zmiňované pre-giallo, ale i to jen tak letmo, fakt spíš zajímavá kriminálka. Tenhle film je dalším důkazem Fulciho všestrannosti. Fulci byl doma v mnoha žánrech. Máme zde sytě barevné prostředí, 60s kočky (na svoji dobu je film docela odvážnej, a to chci ještě zítra pro srovnání shlídnout uncut, už se těším :-) ), stylový noir-hudební doprovod a řádně zamotanou zápletku, která se rozehrává celkem zajímavým a neobvyklým způsobem. Vůbec ten ústřední nápad je celkem neotřelý a navíc způsob, jakým Fulci celý film posouvá a nechá vyprávět je hodně zajímavý a poměrně netradiční. Mistr se jinak nezapře a dočkáme se zde i Fulciovské morbidity - záběr rozkládající se mrtvoly je velice nepříjemný a vypadá notně reálně, až se člověk lekne, jestli tvůrci fakt nanatočili nějakou mrtvolu na patologii. Závěr je docela hodně nečekaný a úměrný zvláštním způsobem se rozvíjejícímu ději. Tady musím teda podotknout a ocenit jeden skvělej joke, kterej je nepochybně plodem Fulciho totálního cynismu - jasný, myslím skoro v závěru v nejvypjatější chvíli otázku Jane ohledně hodin - nebudu prozrazovat, však uvidíte, hehehehe :-) . Další povedenej a parádní Fulciho vál. ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Film existuje v několika verzích. Nejkratší francouzská verze, 97min, která jediná vyšla na DVD (Severin). Italská verze 99min a Anglická verze 103 min /k dispozici pouze VHS rip/. Ve francouzské verzi chybí cca 10 min rozvíjející zápletku, ale zase je zde více nahoty. A nakonec, existuje i fan verze, cca 107 min, vzniklá kompilací FR a ENG verze. Takže výběr je na vás. Já viděl anglickou verzi této esence italského giallo-poliziesca. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prepracovaná kriminálka s milostnou zápletkou a odľahčenými erotickými scénami ( veľmi vkusne natočenými ) si udrží diváka v napätí až do konca. Zásluhu na tom má vynikajúci scenár, parádna Ortolaniho hudba a kvalitná réžia. Vôbes sa nejedná o giallo a taktiež treba poznamenať, že francúzsky a španielský názov je značne nepresný ( tretia krajina v koprodukcii to vystihla najlepšie ). ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Zamotaný děj s parádní zápletkou, která se přes veškerou snahu hlavního hrdiny odkrývá jen velmi pozvolna, s krásnými ženami a vkusnými erotickými scénami. Pár minut před koncem se napětí tak stupňovalo, že jsem začala hlasitě fandit spravedlnosti, což se mi zas až tak často nestává. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Je to jasné. Vždycky to bylo jasné. Fulci je prostě nejlepší. Nemá smysl nic vysvětlovat. Kdo chápe, tak chápe a zbytek má smůlu... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je 10 film od Fulciho,ktorý som videl ale určite aj jeden z najlepších.Asi aj preto,že tento film nesmrdí po Fulciovsky a naozaj nemá črty majstra nechutností.Z giallom to malo minimálne spoločného.Ale ani tu si Fulci neodpustil pár totálne bláznivých scén ako napr.erotický bar z balónmi a všetko s tým spojené a aj iné boli bizarnejšie ale hlavne boli kvalitne štylizované a vizuálne prepracované.V niektorých momentoch mi hudba dosť prekážala a v iných zas bola taká aká mala byť.Je to veľmi príjemná oddychová detektívka z erotickými prvkami.Film disponuje až neuveriteľne prepracovaným príbehom plnom intríg,zlomyseľností a domyslených plánov. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tahle Marisa Mell, ta byla ale VAMP! Film jsem kdysi spatřil na rakouské TV, děj se mi již po té době z hlavy vykouřil, ale ten motocyklový striptýz ne. Ten se nedá jen tak zapomenout, zvláště viděl-li ho našinec v době, kdy byl trápen pubertou, nota bene, když ta doba byla normalizační a tedy oficiálně puritánská. Film pěkně zachycuje hédonistickou tvář těch "zlatých šedesátých". Ale nehledě na tyto kvality, je to zábavná a napínavá detektivka s (aspoň tehdy) originální zápletkou a s pěknou dobovou muzikou. ()

Reklama

Reklama