Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 037)

MikeeTheory odpad!

všechny recenze uživatele

Iracionalita prakticky všude, kam se podívám. Ze všeho nejvíce ale nechápu, jak mohl Ethan Hawke po skvělém výkonu v Sinisteru předvést tak chabý a nevýrazný výkon. Se ztrátou knírku nejspíš odešlo i charisma a herecký um. Ostatní herce (postavy) a jejich chování raději nekomentuji. Fuj! ()

HH 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad totálně zabitý špatným natočením. Amatérské herecké výkony režijní bídu jen podtrhují. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla špatná ale byla slabá, dalo se z toho vytřískat víc ale námět zajímavej rozhodně je. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Za mě vynikající nápad, který tvůrci dokázali obstojně rozpracovat. Ke konci už se začaly vršit hovadiny, ale stihlo to skončit dřív, než se to celé úplně pokazilo. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a znepokojivý námet je pretavený do tuctového filmu plného známych thrillerových klišé. Film drží nad vodou hlavne dobré obsadenie (E. Hawk a L. Headey) a hlavne je to dostatočne krátke, takže to nezačne nudiť. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak to bol skvely namet na horor alebo thriller,prekvapil ma tento napad s ocistou,ale prijemne,napinave a drsne,videl som uz celu seriu a ani jedna cast ma nesklamala,kto vie,ze ako by to dopadlo,keby sa nieco take objavilo aj v realnom zivote,u mna cela seria za plny pocet...:-) ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který se bohužel nedokázal promítnout do kvalitního příběhu. Svým způsobem obdivuju, jak špatně se dají napsat postavy, protože takhle debilního rozhodování a celkového myšlení jsem snad nebyl svědkem ani v reálným světě. Lena Headley nic moc nezachraňuje a Ethan mi byl vyloženě nesympatický. Zkrátka doufám, že v dalších dílech je očista jako taková mnohem výraznější a ne tak komorní. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Zatímco zaprděnej prodejce bezpečnostního systému si účastníky Očisty dává beze slova a zbytečnýho tlachání, tak samotní útočníci všechno obkecávají, šimrají Headeyovou na žebrách a dávají tak vzniknout trapným a kýčovitým momentům, na kterých je tenhle film snad postavenej. A zatímco aby to alespoň skončilo kurevsky depresivně a závistiví sousedi se vyřádili na rodince Sendinových, nejlíp aby začali se Sendinem jr., tak mají nutkavou potřebu odříkávat jakejsi blábol, aby hádejte co...Očista je promarněná, až na půdu. O širokoplošném řádění Očisty se dozvíte jen okrajově a máte z toho prostě jen něco, kde se něco děje, aby se něco dělo. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání se sérií Purge, dlouho jsem neměl potuchy o existenci těchto filmů. Na první pohled je patrné, že jde o nízkorozpočtový snímek, jelikož se v podstatě celý odehrává ve vile. Film vcelku dobře pracuje s atmosférou, která je hlavně v první polovině dobrá. Obecně se mi líbila ta temná atmosféra očisty, kdy si nikdy nikdo nemůže být jistý, že je v bezpečí. Námět podle mě je zajímavý, tvůrci se zaměřují na samotnou podstatu očisty, tedy zda je to morální nebo ne. Finální vybíjená v baráku byla dobře natočena a zlatá mládež se moc nevyznamenala, vcelku dostávali na frak. Naopak musím scénáristy pokárat za ten twist se sousedy, který byl jasný, už od začátku filmu. 3* ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo opravdu nadějně až jsem si říkal, že jde o další silně podhodnocený snímek, kterých je zde požehnaně. :o) Jenomže postupem děje film už nenabídl v podstatě nic extra. Atmosféra dobrá, nápad s očistou též, avšak zamrzelo dost nepochopitelné chování hlavních postav. Jako thriller na jedno kouknutí Očista bohatě dostačuje. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Očista je film s extrémně dobrým námětem a zpracováním. I přesto, že v určitých částech filmu to poměrně drhne a čas od času mi přijde, že postavy dělají více chyb najednou než by vůbec mohly. Myslím si ale, že film je jinak zpracován opravdu na výbornou a během sledování jsem byl poměrně vystrašenej, že za pár let opravdu dojde na očistu, doufejme ale že ne.. ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

Námět né moc uvěřitelnej, ale zajímavej. Provedení strašný - neustálý nelogický chování postav, klišé každejch 5 minut a neskutečně otravnej kluk s neskutečně otravnýma vlasama a neskutečně nízkym IQ. Nejsympatičtější postavou celýho filmu je paradoxně hlavní záporák, kterej neni, narozdíl od rodiny Sandinů, úplně vypatlanej idiot. Doufam, že další díl je o tom, že někdo dorazí zbytek týhle povedený rodinky. Nebo aspoň toho kluka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Někdo se vám znelíbí? Jeden den v roce ho můžete jít zabít. Trestní zákon je na tu dobu pozastaven a ti, kteří některé prvky společnosti považují za přebytek, mohou tak onu společnost očistit. Zkrátka nastane doba dvanácti hodin, kdy je slovo anarchie slabé slovo. Snímek se dá námětem považovat za podobný ve snímku „Zabít a zemřít: Hráči - série, sedmá“ (2001), kde se zabíjí hráči vybrané vládou v reality show. V Očistě už mohou jít všichni proti všem. Děj o dobývání rodinného domu hodně připomíná snímek „Přepadení 18. okrsku“ (2005), kde se pro změnu dobývá policejní stanice. O děsivé momenty sice není nouze, ale i tak se v násilnostech zase až moc netlačí na pilu. Tempo je sice pomalejší, čímž se některé scény mohou zdát natahovaně, ale i tak není o napětí nouze. Scénář je vlastně takřka bez děje. Prostě se dobývá dům, ve kterém se všichni naopak snaží přežít a to je vše. Poselství o přehnané nenávisti občanů k druhým, jaké ostatně známe ze sociálních sítí, je naprosto neoddiskutovatelné. Hodně to k zamyšlení nad sebou samým. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to muže znít jakkoli debilně, náměť je dobrej, potenciál obrovskej, ale hrozně blbě uchopenej. A i když zpracování zas tak špatné není, tolik debilních momentů a nelogičností a neuvěřitelnýho chování postav to snižuje fakt nízko. A prostě platí, ze velkej dům je na hovno. A ten malej zmrd mě tak sral, ze to ani možný není. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak to je totální úlet! Lidé jsou v blízké budoucnosti tak "uvědomělí", že jim stačí 12 hodin ročně, aby vybili svůj vztek, pozabíjeli všechny, co jim stojí v cestě a štvou je. No a pak celý rok jsou hodní, jako beránci! Nevím, jestli by to doopravdy stačilo, myslím, že by těch hodin (dní) bylo třeba přidat. Zbavit se všech nepohodlných, těch kteří překážejí nebo jsou bohatší a úspěšnější, než jiní, není originální myšlenkou. Takto se postupuje ve všech totalitních režimech, včetně toho našeho před rokem 1989. Každopádně je to neobyčejný film, který nutí k přemýšlení. Plný počet bodů! ()

towstit odpad!

všechny recenze uživatele

uf to bolelo. Očista sa môže pýšiť titulom "najvačšia kokotina v histórií". Nebudem tu rozoberať, hercov, hudbu a iné pičoviny, ale obsah. Buď som ja kokot, alebo sú skutočne ludia takí psychopati ako ich prezentuje tento film. Kvazi normalni dospeli ludia, pridu do domu a uplne bez hanby, svedomia, hocicoho zabiju decko, celu rodinu a este sa na tom bavia, lebo je ocista. V akom ponimani je ta ocista? co je cela amerika fanaticka, ze zabijanim nevinných ludi pride spasa? skutocne pochybujem ze v takom svete zijeme, zeby v spravach redaktorka hlasila, ze aka uspesna ocista, ze zabili sme stovky chudobnych a chorych ludi. Neviem co si pan scenarista a neviem aky curak mysleli, ale ja s takouto picovinou stotoznit neviem. Navrch si pridajte plno klise, typu zachraneny na poslednu sekudnu, ktore sa opakuje az prilis casto. Nakonci si clovek povie, ze chvalabohu ze ti kokoti v maskach skapali, tak pridu panicky a panici zo susedctva ich na poslednu chvilu zachranit, aby ich sami mohli popravit, a aj oni su na poslednu chvilu zabity, ubohym cernoskom z bananovej supky, ktory je na koniec hrdina. Tatko lezi mrtvy pod nohami, mama, dcera a syn, sa obijmaju a su radi, ako tohtorocnu ocistu v klude prezili. Ach amerika, ako tak rozmyslam ta ocista by sa vam hodila. Najma v hollywoode. P.S ako spoznata najviac retardovaneho syna v historii flmu? ma downov syndrom? iba jedno oko? kdeze, poslete ho schovat sa do pivinice, a on sa tam schova a svieti okolo seba s baterkou. Nieco ako letisko a runway. Ano tak sa to robi. P.S.S ten joker co sa hra na krala sveta je co? to je ako typicke vzdelane americke decko, ktore miesto chlastania, islo vrazdit? nehovoriac o tych piciach, so sekerou a macetou. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Blbost. Jediné plusové body jdou snad za originální námět a pár povedených scén. Už od začátku je jasné, že tohle prostě nemůže fungovat (ve filmu, ani v reálu). Natočeno je to tak nějak nezajímavě, ať už hlavní rodinka, které nevěříte vůbec nic nebo "očištěným", kde zřejmě tvůrcům došli nápady a tak vytáhli masky a hadry ze starších snímků - ubohost. A nebojte, nic připomínajícího horor tam nenajdete. A zakončení? Ještě hloupější, než by jeden čekal. Slabé 2* ()

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama